-EĞİTİM’DE MAĞDURİYET YARATMAYIN...

17.06.2016 - 10:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4425+ kez okundu.
 

-EĞİTİM’DE MAĞDURİYET YARATMAYIN...

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.
2016 yılının Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Eğitim Komisyonunun toplandığını ve Burdur ilimizin Yeşilova ilçesine bağlı Akçaköy ve Dereköy’de bulunan okulların geleceğini planladığını belirten GÖKER, “Söz konusu plana göre, Akçaköy’de bulunan okulun ortaokul olmasına, Dereköy’de bulunan okulun ise İlkokul olmasına karar verilmiştir. Söz konusu karara gerekçe olarak da Akçaköy’de ilkokula giden öğrenci sayısının yetersizliği gösterilmiştir. Velilere danışılmadan bu tarz kararlar alınması mağduriyet yaratmaktadır” dedi.   CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.   Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Eğitim Komisyonu tarafından yapılan toplantıya kimler katılmıştır?   Akçaköy ve Dereköy’de açılacak olan ilk ve ortaokula hangi köylerden kaç kişilik bir öğrenci topluluğu gelmesi düşünülmektedir?   Toplantıda alınan karar yörede bulunan öğrencilerimizin velilerine sorulmuş mudur?   Yöre halkının isteği olan birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçilmesi ile ilgili Bakanlığınızca hazırlanan herhangi bir proje var mıdır? Eğer yoksa böyle bir proje başlatmayı düşünüyor musunuz?  
CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

2016 yılının Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Eğitim Komisyonunun toplandığını ve Burdur ilimizin Yeşilova ilçesine bağlı Akçaköy ve Dereköy’de bulunan okulların geleceğini planladığını belirten GÖKER, “Söz konusu plana göre, Akçaköy’de bulunan okulun ortaokul olmasına, Dereköy’de bulunan okulun ise İlkokul olmasına karar verilmiştir. Söz konusu karara gerekçe olarak da Akçaköy’de ilkokula giden öğrenci sayısının yetersizliği gösterilmiştir. Velilere danışılmadan bu tarz kararlar alınması mağduriyet yaratmaktadır” dedi.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Eğitim Komisyonu tarafından yapılan toplantıya kimler katılmıştır?

 

Akçaköy ve Dereköy’de açılacak olan ilk ve ortaokula hangi köylerden kaç kişilik bir öğrenci topluluğu gelmesi düşünülmektedir?

 

Toplantıda alınan karar yörede bulunan öğrencilerimizin velilerine sorulmuş mudur?

 

Yöre halkının isteği olan birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçilmesi ile ilgili Bakanlığınızca hazırlanan herhangi bir proje var mıdır? Eğer yoksa böyle bir proje başlatmayı düşünüyor musunuz?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.