IŞIK,; “TÜRKİYE EKOSİSTEM VE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ BAKIMINDAN GURUR VERİCİ”

KÜLTÜR 15.03.2017 - 09:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4119+ kez okundu.
 

IŞIK,; “TÜRKİYE EKOSİSTEM VE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ BAKIMINDAN GURUR VERİCİ”

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Öğrenci Konseyi tarafından “Sistem ve Ekosistem Açısından Biyolojik Çeşitlilik” konulu konferans düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kani IŞIK’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Program Prof. Dr. Kani IŞIK’ın özgeçmişinin okunması ile başladı. Prof. Dr. Kani IŞIK ilk olarak 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü’nün yıldönümü dolayısı ile Mehmet Akif ERSOY’un ismini taşıdığı üniversitede olmaktan duyduğu gururu belirterek, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle andı. Konferansına bir bilmece ile başlayan Prof. Dr. Kani IŞIK, Salda Gölü ile çöl fotoğrafının karşılaştırmasını yaparak, 3 soru sordu. Çeşitlilik konusunda sorduğu soruları bir ömür boyu düşünme şansının olduğunu söyledi. Sistem, ekosistem, biyolojik çeşitlilik, sistem ve ekosistemin parçaları, ekosistemin çeşitliliği, çeşitliliğin sağladığı üstünlükler, sitemin parçaları ve bu parçaların sökülüp atılırsa neler olabileceği, türlerin nesli tükenirse neler yaşanacağı ve Türkiye’deki biyolojik çeşitlilik konusunda örneklerle bilgiler verdi. “Sistem sadece varlıklar değil, kurumlar ve kuruluşlar da bir sistemdir” diyen IŞIK, konuşmasının sonunda da; Türkiye’nin tür ve ekosistem çeşitliliği bakımından gurur verici bir durumda olduğunu ve jeo-biyotik öneminin de yüksek olduğunu vurguladı. “Gurur ve kaygı bir arada olmasın” diyen IŞIK; “Kaygılarımızı azaltarak, gururumuzu çoğaltırsak ancak o zaman atalarımızın yedi düvele karşı İstiklalimizi kazanıp, bizlere emanet ettikleri gibi, şimdi bizler de İstikbalimizi bilimin rehberliğinde sürdürülebilir biçimde gururla devam ettirebileceğiz” dedi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Öğrenci Konseyi tarafından “Sistem ve Ekosistem Açısından Biyolojik Çeşitlilik” konulu konferans düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kani IŞIK’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Program Prof. Dr. Kani IŞIK’ın özgeçmişinin okunması ile başladı. Prof. Dr. Kani IŞIK ilk olarak 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü’nün yıldönümü dolayısı ile Mehmet Akif ERSOY’un ismini taşıdığı üniversitede olmaktan duyduğu gururu belirterek, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle andı.

Konferansına bir bilmece ile başlayan Prof. Dr. Kani IŞIK, Salda Gölü ile çöl fotoğrafının karşılaştırmasını yaparak, 3 soru sordu. Çeşitlilik konusunda sorduğu soruları bir ömür boyu düşünme şansının olduğunu söyledi.

Sistem, ekosistem, biyolojik çeşitlilik, sistem ve ekosistemin parçaları, ekosistemin çeşitliliği, çeşitliliğin sağladığı üstünlükler, sitemin parçaları ve bu parçaların sökülüp atılırsa neler olabileceği, türlerin nesli tükenirse neler yaşanacağı ve Türkiye’deki biyolojik çeşitlilik konusunda örneklerle bilgiler verdi. “Sistem sadece varlıklar değil, kurumlar ve kuruluşlar da bir sistemdir” diyen IŞIK, konuşmasının sonunda da; Türkiye’nin tür ve ekosistem çeşitliliği bakımından gurur verici bir durumda olduğunu ve jeo-biyotik öneminin de yüksek olduğunu vurguladı. “Gurur ve kaygı bir arada olmasın” diyen IŞIK; “Kaygılarımızı azaltarak, gururumuzu çoğaltırsak ancak o zaman atalarımızın yedi düvele karşı İstiklalimizi kazanıp, bizlere emanet ettikleri gibi, şimdi bizler de İstikbalimizi bilimin rehberliğinde sürdürülebilir biçimde gururla devam ettirebileceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.