ISPARTA KENT KONSEYİNDEN SAKARYA İLKOKULU’NDA ELMA DAĞITIMI

SAĞLIK 17.03.2017 - 16:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4763+ kez okundu.
 

ISPARTA KENT KONSEYİNDEN SAKARYA İLKOKULU’NDA ELMA DAĞITIMI

Burdur Kent Konseyi ve Isparta Kent Konseyi tarafından Gelendost İlçe Belediye Başkanlığı’nın sponsorluğunda Sakarya İlkokulunda öğrencilere küçük paketlerde elma dağıtıldı
Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve üyeleri ile Proje de Burdur Kent Konseyi Başkanı Nuri Levent Özer ve üyeleri ile Isparta Sponsor olarak Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Sezgin ile  Sakarya İlkokulu Müdürü Zübeyde Tuncer, Okul öğretmenleri. öğrenci velileri ve okul öğrencileri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile valilik yetkililerinden katılan olmadığı da dikkatten kaçmazken öğrenci velileri tarafından eleştirildi. Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Zübeyde Turcer, yaptığı konuşmada; “ Sağlıklı beslenmek için günde bir tane Elma yiyoruz projesi için burada bulunuyoruz.  Sakarya İlkokulu olarak sağlıklı olmak için sağlıklı besinler tüketmenin ve düzenli aktivitenin ne kadar önemli olduğunun bizler ve öğrencilerimiz bilincindeyiz. 2016-2017 öğretim yılında beslenme dostu okul olarak seçildik. Elma dağıtımı programı için uygun görüldük. Öğrencilerimizin bu bilinci kazanması için proje kasmamın da bize sporsorluk yapan Gelendost Belediyesine ve Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof Dr Mahmut Bülbül, ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Sağlığımızın yanında önemli katkılarının ve paylaşma bilinci ile beraberliği artırmanın simgesi olan Elma Isparta ve Burdur arasındaki dostluk ve dayanışma bağlarını da kuvvetlendirmiştir.                              ELMA “ İLAÇ GİBİ MEYVE “ OLARAK BİLİNMEKTEDİR Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr Mahmut Bülbül, yaptığı konuşmada; “ Her yüz Gram Elma da 54 kalorinin bulunduğunu belirterek kalorinin kaynağının meyve şekeri olduğunu söyledi. Bu neden ile şeker hastalarına da günlük olarak bir elma yemeleri önerilir. Bunun yanında kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde önemli etken olarak bilinmektedir. İnfarktüse yakalanma riskini azatlığı gibi kanser hastalıklarının önlemektedir. Sindirimi kolaylaştırır kabızlığı önlemektedir. Elma iyi kolestrolü artırır, kötü kolestrolü düşürür. Prof Dr. Mahmut Bülbül, kan yapımını artırır ve  vücuttaki kan dengesini sağlayarak tansiyonu düşürür. Çocuklarda kemikleri güçlendirir çocuklarda ve ileri yaşlardaki insanların bağışıklı sistemini güçlendirir. İçerdiği suda eriyen vitaminler sayesinde (Başta C Vitamini) Anti oksidan özelliği vardır. Soğuk algınlığını önler. Öksürüğe iyi gelir nefesi açar diyet için mükemmel bir seçenektir. Her türlü sportif aktivitelerde performansı artırır. Bilhassa da bayanlarda cilde parlaklık ve güzellik verir belin hastalarına iyi gelir uykuyu düzenler ve zihni açar şeklinde elma meyvesinin yararları konusunda bilgi aktardı. Konuşmaların ardından okul bahçesinde düzenlenen stant üzerinde bulunan elma paketlerini okul öğrencilerine öğretmenlere ve öğrenci velilerine dağıtımını sağladılar. Bir gün önce de Isparta da okul öğrencilerine Gelendost Belediyesinin sponsorluğu ile dağıtımının yapıldığını söylediler.            
Burdur Kent Konseyi ve Isparta Kent Konseyi tarafından Gelendost İlçe Belediye Başkanlığı’nın sponsorluğunda Sakarya İlkokulunda öğrencilere küçük paketlerde elma dağıtıldı

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve üyeleri ile Proje de Burdur Kent Konseyi Başkanı Nuri Levent Özer ve üyeleri ile Isparta Sponsor olarak Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Sezgin ile  Sakarya İlkokulu Müdürü Zübeyde Tuncer, Okul öğretmenleri. öğrenci velileri ve okul öğrencileri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile valilik yetkililerinden katılan olmadığı da dikkatten kaçmazken öğrenci velileri tarafından eleştirildi.

Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Zübeyde Turcer, yaptığı konuşmada; “ Sağlıklı beslenmek için günde bir tane Elma yiyoruz projesi için burada bulunuyoruz.  Sakarya İlkokulu olarak sağlıklı olmak için sağlıklı besinler tüketmenin ve düzenli aktivitenin ne kadar önemli olduğunun bizler ve öğrencilerimiz bilincindeyiz. 2016-2017 öğretim yılında beslenme dostu okul olarak seçildik. Elma dağıtımı programı için uygun görüldük. Öğrencilerimizin bu bilinci kazanması için proje kasmamın da bize sporsorluk yapan Gelendost Belediyesine ve Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof Dr Mahmut Bülbül, ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

Sağlığımızın yanında önemli katkılarının ve paylaşma bilinci ile beraberliği artırmanın simgesi olan Elma Isparta ve Burdur arasındaki dostluk ve dayanışma bağlarını da kuvvetlendirmiştir.

                             ELMA “ İLAÇ GİBİ MEYVE “ OLARAK BİLİNMEKTEDİR

Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr Mahmut Bülbül, yaptığı konuşmada; “ Her yüz Gram Elma da 54 kalorinin bulunduğunu belirterek kalorinin kaynağının meyve şekeri olduğunu söyledi. Bu neden ile şeker hastalarına da günlük olarak bir elma yemeleri önerilir. Bunun yanında kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde önemli etken olarak bilinmektedir. İnfarktüse yakalanma riskini azatlığı gibi kanser hastalıklarının önlemektedir. Sindirimi kolaylaştırır kabızlığı önlemektedir.

Elma iyi kolestrolü artırır, kötü kolestrolü düşürür. Prof Dr. Mahmut Bülbül, kan yapımını artırır ve  vücuttaki kan dengesini sağlayarak tansiyonu düşürür. Çocuklarda kemikleri güçlendirir çocuklarda ve ileri yaşlardaki insanların bağışıklı sistemini güçlendirir. İçerdiği suda eriyen vitaminler sayesinde (Başta C Vitamini) Anti oksidan özelliği vardır. Soğuk algınlığını önler. Öksürüğe iyi gelir nefesi açar diyet için mükemmel bir seçenektir. Her türlü sportif aktivitelerde performansı artırır. Bilhassa da bayanlarda cilde parlaklık ve güzellik verir belin hastalarına iyi gelir uykuyu düzenler ve zihni açar şeklinde elma meyvesinin yararları konusunda bilgi aktardı.

Konuşmaların ardından okul bahçesinde düzenlenen stant üzerinde bulunan elma paketlerini okul öğrencilerine öğretmenlere ve öğrenci velilerine dağıtımını sağladılar. Bir gün önce de Isparta da okul öğrencilerine Gelendost Belediyesinin sponsorluğu ile dağıtımının yapıldığını söylediler.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.