ABD BAŞKANI TRUMP ÇİN İLE ANLAŞMAYA HAZIR DEĞİLİM

DÜNYA 28.05.2019 - 10:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3367+ kez okundu.
 

ABD BAŞKANI TRUMP ÇİN İLE ANLAŞMAYA HAZIR DEĞİLİM

ABD Başkanı Trump resmi bir gezi için gittiği Japonya da konuştu. Çin ile sürdürülen müzakereler konusunda anlaşmak için hazır değilim dedi.
Bu açıklamayı değerlendiren Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, ABD ile Çin arasında sürdürülen müzakerelerle ilgili son zamanlarda çeşitli iddialar ortaya atıldığını, bazı yorumlarda kısa sürede anlaşma imzalanacağı iddia edilirken, bazılarının anlaşma konusunda zorluklar olduğunu öne sürdüğünü hatırlattı. "Çin'in tutumu aynı" Lu Kang, buna rağmen Çin'in tutumunun değişmediğine dikkat çekti. Lu, iki ülke arasındaki her türlü anlaşmazlığın dostane müzakere yoluyla çözülmesi, müzakerelerin karşılıklı saygı, eşitlik ve karşılıklı yarar ilkeleri temelinde yapılması gerektiğini vurguladı. Huawei yasağı Amerikalı tüketiciye zarar veriyor ABD yönetiminin Huawei yasağına da değinen Lu Kang, bu girişimin ABD'de iş çevreleri ve tüketicilere büyük zarar verdiğini kaydetti. New York Times gazetesinde yer alan makalede, Huawei yasağından dolayı, ABD'nin kırsal kesimlerindeki kablosuz altyapı tesislerinin inşasının durdurulduğu belirtildi. Taiwan uyarısı Lu Kang, basın toplantısında Taiwan'la ilgili bir soruyu da yanıtladı.Taiwan bölge yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı'nın ulusal güvenlik danışmanı Bolton'un kısa süre önce Taiwan'daki "mevkidaşı" ile görüştüğü bildiriliyor. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, ABD yönetiminin herhangi bir maksatla Taiwan'la resmi temasta bulunmasına Çin'in karşı çıktığını, ABD'nin Çin'le ilişkilere zarar vermemek için Taiwan konusunu temkinli şekilde ele almasını beklediklerini ifade etti. Lu Kang, Çin'in tamamını temsil eden tek meşru hükümetin Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti olduğunu vurguladı.  
ABD Başkanı Trump resmi bir gezi için gittiği Japonya da konuştu. Çin ile sürdürülen müzakereler konusunda anlaşmak için hazır değilim dedi.

Bu açıklamayı değerlendiren Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, ABD ile Çin arasında sürdürülen müzakerelerle ilgili son zamanlarda çeşitli iddialar ortaya atıldığını, bazı yorumlarda kısa sürede anlaşma imzalanacağı iddia edilirken, bazılarının anlaşma konusunda zorluklar olduğunu öne sürdüğünü hatırlattı.

"Çin'in tutumu aynı"

Lu Kang, buna rağmen Çin'in tutumunun değişmediğine dikkat çekti. Lu, iki ülke arasındaki her türlü anlaşmazlığın dostane müzakere yoluyla çözülmesi, müzakerelerin karşılıklı saygı, eşitlik ve karşılıklı yarar ilkeleri temelinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Huawei yasağı Amerikalı tüketiciye zarar veriyor

ABD yönetiminin Huawei yasağına da değinen Lu Kang, bu girişimin ABD'de iş çevreleri ve tüketicilere büyük zarar verdiğini kaydetti.

New York Times gazetesinde yer alan makalede, Huawei yasağından dolayı, ABD'nin kırsal kesimlerindeki kablosuz altyapı tesislerinin inşasının durdurulduğu belirtildi.

Taiwan uyarısı

Lu Kang, basın toplantısında Taiwan'la ilgili bir soruyu da yanıtladı.Taiwan bölge yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı'nın ulusal güvenlik danışmanı Bolton'un kısa süre önce Taiwan'daki "mevkidaşı" ile görüştüğü bildiriliyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, ABD yönetiminin herhangi bir maksatla Taiwan'la resmi temasta bulunmasına Çin'in karşı çıktığını, ABD'nin Çin'le ilişkilere zarar vermemek için Taiwan konusunu temkinli şekilde ele almasını beklediklerini ifade etti.

Lu Kang, Çin'in tamamını temsil eden tek meşru hükümetin Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti olduğunu vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.