ABD BAŞKANI TRUMP,” ON MİLYON İNSANI ÖLDÜRMEK İSTEMİYORUM”

DÜNYA 27.07.2019 - 11:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3340+ kez okundu.
 

ABD BAŞKANI TRUMP,” ON MİLYON İNSANI ÖLDÜRMEK İSTEMİYORUM”

ABD Başkanı, Afganistan’da yeni bir askeri tırmanıştan kaçınmak istiyor. Trump, ABD güçlerinin ülkede hızla zafer kazanabileceğini söyledi. Fakat aşırı bir önlem alarak geri tepti.
ABD Başkanı, Afganistan’da yeni bir askeri tırmanıştan kaçınmak istiyor. Trump, ABD güçlerinin ülkede hızla zafer kazanabileceğini söyledi. Fakat aşırı bir önlem alarak geri tepti. ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan için barış çabalarında başarılar görüyor. Trump, Pakistan Başbakanı İmran Han ile Washington’da yaptığı görüşmede ABD’nin son haftalarda “büyük” gelişmeler kaydettiğini belirtti. Trump, Pakistan’ın ABD Birliklerini ülke dışına çekmesine yardım ederek bu süreçte ABD’ye yardımcı olacağını söyledi. Başkan, 18 yıldır devam eden Afganistan’daki ABD Askeri Müdahalesi’ne son vermek istiyor. Bu bağlamda, huzurlu bir çözüm istediğini vurguladı. Trump ayrıca, “Afganistan’da bir savaş yapıp kazanırsak, bu savaşı bir hafta içinde kazanabilirim. Sadece on milyon insanı öldürmek istemiyorum” açıklamasında bulundu. İmran Han, toplantıda Afganistan’a askeri bir çözüm olamayacağını söyledi. Başbakan’ın Washington ziyareti esnadında, uzun zamandır süren çatışmaya siyasi bir çözüm bulmak için yoğun çaba sarf etti. ABD, geçen Temmuz ayından bu yana doğrudan Taliban temsilcileriyle barış için konuştu. Görüşmeler, esas olarak askerlerin geri çekilmesi ile ilgili ve Afganistan’ın teröristler için güvenli bir bölge olmayacağının garantisini hedefliyordu. Pakistan Olmadan Afganistan’da Barış Olmaz Pakistan’ın Afgan Taliban’ı çok etkilediği söyleniyor. Taliban Liderleri’nin çoğunun, aileleriyle birlikte güneybatı Belucistan’da yaşadıkları söyleniyor. Analistlere göre, Afganistan’da kalıcı barışı sağlamak için ABD’nin, Pakistan’ın işbirliğine ihtiyacı var. ABD’nin Taliban’ın ABD Afganistan Özel Elçisi Zalmay Halilzad ile yedinci görüşmesi, yaklaşık iki hafta önce istişareler için yarıda kesilmişti. Khalilzad daha sonra “önemli ilerleme” den bahsetti. Halilzad’ın müzakerelere devam etmek için Katar Körfezi Emirliği’ne ne zaman gideceği, henüz belli değil.
ABD Başkanı, Afganistan’da yeni bir askeri tırmanıştan kaçınmak istiyor. Trump, ABD güçlerinin ülkede hızla zafer kazanabileceğini söyledi. Fakat aşırı bir önlem alarak geri tepti.

ABD Başkanı, Afganistan’da yeni bir askeri tırmanıştan kaçınmak istiyor. Trump, ABD güçlerinin ülkede hızla zafer kazanabileceğini söyledi. Fakat aşırı bir önlem alarak geri tepti.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan için barış çabalarında başarılar görüyor. Trump, Pakistan Başbakanı İmran Han ile Washington’da yaptığı görüşmede ABD’nin son haftalarda “büyük” gelişmeler kaydettiğini belirtti.

Trump, Pakistan’ın ABD Birliklerini ülke dışına çekmesine yardım ederek bu süreçte ABD’ye yardımcı olacağını söyledi. Başkan, 18 yıldır devam eden Afganistan’daki ABD Askeri Müdahalesi’ne son vermek istiyor. Bu bağlamda, huzurlu bir çözüm istediğini vurguladı. Trump ayrıca, “Afganistan’da bir savaş yapıp kazanırsak, bu savaşı bir hafta içinde kazanabilirim. Sadece on milyon insanı öldürmek istemiyorum” açıklamasında bulundu.

İmran Han, toplantıda Afganistan’a askeri bir çözüm olamayacağını söyledi. Başbakan’ın Washington ziyareti esnadında, uzun zamandır süren çatışmaya siyasi bir çözüm bulmak için yoğun çaba sarf etti. ABD, geçen Temmuz ayından bu yana doğrudan Taliban temsilcileriyle barış için konuştu. Görüşmeler, esas olarak askerlerin geri çekilmesi ile ilgili ve Afganistan’ın teröristler için güvenli bir bölge olmayacağının garantisini hedefliyordu.

Pakistan Olmadan Afganistan’da Barış Olmaz

Pakistan’ın Afgan Taliban’ı çok etkilediği söyleniyor. Taliban Liderleri’nin çoğunun, aileleriyle birlikte güneybatı Belucistan’da yaşadıkları söyleniyor. Analistlere göre, Afganistan’da kalıcı barışı sağlamak için ABD’nin, Pakistan’ın işbirliğine ihtiyacı var.

ABD’nin Taliban’ın ABD Afganistan Özel Elçisi Zalmay Halilzad ile yedinci görüşmesi, yaklaşık iki hafta önce istişareler için yarıda kesilmişti. Khalilzad daha sonra “önemli ilerleme” den bahsetti. Halilzad’ın müzakerelere devam etmek için Katar Körfezi Emirliği’ne ne zaman gideceği, henüz belli değil.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.