ABD ÇİN’Lİ YETKİLİLERE VİZE KISITLAMASI GETİRDİ

DÜNYA 27.06.2020 - 23:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3570+ kez okundu.
 

ABD ÇİN’Lİ YETKİLİLERE VİZE KISITLAMASI GETİRDİ

ABD Çinli yetkililerin vizelerini kısıtladı, Çin’den anında sert tepki geldi
Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’ne ilişkin konular bahanesiyle Çinli yetkililere vize kısıtlaması getirmesine kararlılıkla karşı çıktıklarını açıkladı. Çin’in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü, dün bir açıklama yaparak, Hong Kong ile ilgili işlerin Çin'in iç işi olduğunu hatırlatarak, bu konuda herhangi bir dış gücün müdahalesine izin verilmeyeceğini vurguladı.   Çin’in Hong Kong’u yönetmesinin hukuki dayanağının Çin-İngiltere Ortak Deklarasyonu değil; Çin Anayasası ile Hong Kong Temel Yasası olduğuna dikkat çeken Çinli sözcü, ABD’nin adı geçen deklarasyona atıfta bulunarak Hong Kong'u gündeme taşıma hakkına sahip olmadığını söyledi.   Çinli sözcü, ABD’nin yanlışlarını derhâl düzeltmesi ve Çin’in iç işlerine karışmayı durdurması gerektiğine işaret ederek, aksi hâlde, Çin’in gerekli karşılıkları güçlü şekilde vermeye devam edeceğini, egemenliğini, güvenliğini ve ulusal çıkarlarını kararlılıkla koruyacağını vurguladı.  
ABD Çinli yetkililerin vizelerini kısıtladı, Çin’den anında sert tepki geldi

Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’ne ilişkin konular bahanesiyle Çinli yetkililere vize kısıtlaması getirmesine kararlılıkla karşı çıktıklarını açıkladı. Çin’in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü, dün bir açıklama yaparak, Hong Kong ile ilgili işlerin Çin'in iç işi olduğunu hatırlatarak, bu konuda herhangi bir dış gücün müdahalesine izin verilmeyeceğini vurguladı.
 
Çin’in Hong Kong’u yönetmesinin hukuki dayanağının Çin-İngiltere Ortak Deklarasyonu değil; Çin Anayasası ile Hong Kong Temel Yasası olduğuna dikkat çeken Çinli sözcü, ABD’nin adı geçen deklarasyona atıfta bulunarak Hong Kong'u gündeme taşıma hakkına sahip olmadığını söyledi.
 
Çinli sözcü, ABD’nin yanlışlarını derhâl düzeltmesi ve Çin’in iç işlerine karışmayı durdurması gerektiğine işaret ederek, aksi hâlde, Çin’in gerekli karşılıkları güçlü şekilde vermeye devam edeceğini, egemenliğini, güvenliğini ve ulusal çıkarlarını kararlılıkla koruyacağını vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.