ABD'NİN GÜMRÜK TARİFELERİ ÇİN’DEKİ ABD FİRMALARINA ZARAR VERECEK

DÜNYA 22.09.2018 - 20:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3749+ kez okundu.
 

ABD'NİN GÜMRÜK TARİFELERİ ÇİN’DEKİ ABD FİRMALARINA ZARAR VERECEK

ABD'nin Çin'den 200 milyar dolarlık ithalata dönük yeni gümrük vergisi alma kararı Çin'deki Amerikan iş çevrelerini yaralıyor.
 Çin'deki ABD firmaları adına açıklama yapan ticaret grubuna göre bu yeni önlemler, söz konusu firmaları ABD topraklarına geri dönmeye ikna etmiyor, ama onlara zarar veriyor. ABD Başkanı Trump hafta başında Çin ürünlerine %10 vergi koyarak ticaret kavgasını şiddetlendirdi; amacı, Çin'deki ABD şirketlerini ülkelerine geri dönmeye yöneltmek. Ne var ki, Çin'deki Amerikan Ticaret Odası'na (AmCham) göre, Çin'de yerleşik ABD firmalarının yaklaşık yarısı bu son tırmanışın kendi işleri üzerinde zararlı etki yapmasından endişeliler. AmCham Başkanı William Zarit, ters tepen ve zarar veren döngüden hiç kimsenin kazançlı çıkmayacağı görüşünde. Zarit, Trump'nun bu şekilde ABD firmalarını geri getirme beklentisinin yersiz olduğunu da ekliyor. Adı geçen ticaret grubunun açıkladığı demece bakılırsa, gerçekte AmCham'a üye olan girişimlerin sadece %6'sı Amerika'ya geri dönmeyi düşünmekte. Anavatanlarının kendilerine zarar veren gümrük tarifelerinin aksine, Çin onlara daha elverişli uygulamalar sunuyor. Çin Ticaret Bakanı Zhong Shan, uluslar ötesi girişimlerin temsilcileri ile yaptığı pazartesi görüşmesinde Çin'in çok uluslu şirketlere daha açık olacağını ve fikri mülkiyetin korunmasını daha da artıracağını ifade etti. Çin, ayrıca, Tesla'nın Şanghay'da bir üretim merkezi oluşturmasına Temmuz'da verdiği onay örneğinde olduğu gibi, yabancı yatırıma daha çok olanak sunmuştur. Ek gümrük tarifelerinin baskısı altındaki AmCham, ciddi bir sonuç elde etmek için dört gözle bir Çin-ABD arası müzakere bekliyor.    
ABD'nin Çin'den 200 milyar dolarlık ithalata dönük yeni gümrük vergisi alma kararı Çin'deki Amerikan iş çevrelerini yaralıyor.

 Çin'deki ABD firmaları adına açıklama yapan ticaret grubuna göre bu yeni önlemler, söz konusu firmaları ABD topraklarına geri dönmeye ikna etmiyor, ama onlara zarar veriyor.

ABD Başkanı Trump hafta başında Çin ürünlerine %10 vergi koyarak ticaret kavgasını şiddetlendirdi; amacı, Çin'deki ABD şirketlerini ülkelerine geri dönmeye yöneltmek.

Ne var ki, Çin'deki Amerikan Ticaret Odası'na (AmCham) göre, Çin'de yerleşik ABD firmalarının yaklaşık yarısı bu son tırmanışın kendi işleri üzerinde zararlı etki yapmasından endişeliler.

AmCham Başkanı William Zarit, ters tepen ve zarar veren döngüden hiç kimsenin kazançlı çıkmayacağı görüşünde. Zarit, Trump'nun bu şekilde ABD firmalarını geri getirme beklentisinin yersiz olduğunu da ekliyor.

Adı geçen ticaret grubunun açıkladığı demece bakılırsa, gerçekte AmCham'a üye olan girişimlerin sadece %6'sı Amerika'ya geri dönmeyi düşünmekte. Anavatanlarının kendilerine zarar veren gümrük tarifelerinin aksine, Çin onlara daha elverişli uygulamalar sunuyor.

Çin Ticaret Bakanı Zhong Shan, uluslar ötesi girişimlerin temsilcileri ile yaptığı pazartesi görüşmesinde Çin'in çok uluslu şirketlere daha açık olacağını ve fikri mülkiyetin korunmasını daha da artıracağını ifade etti.

Çin, ayrıca, Tesla'nın Şanghay'da bir üretim merkezi oluşturmasına Temmuz'da verdiği onay örneğinde olduğu gibi, yabancı yatırıma daha çok olanak sunmuştur. Ek gümrük tarifelerinin baskısı altındaki AmCham, ciddi bir sonuç elde etmek için dört gözle bir Çin-ABD arası müzakere bekliyor.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.