ABD SUUD’A 3000 ASKER DAHA YERLEŞTİRİYOR

DÜNYA 12.10.2019 - 15:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2260+ kez okundu.
 

ABD SUUD’A 3000 ASKER DAHA YERLEŞTİRİYOR

Bölge de yaşanan gerilimler bağlamında ABD, Suudi Arabistan’a toplam 3000 ek askere konuşlandırıyor. Bu Pentagon tarafından açıklandı.
ABD Suudi Arabistan’a 3000 Ek Asker Yerleştiriyor Bölgede yaşanan gerilimler bağlamında ABD, Suudi Arabistan’a toplam 3000 ek asker yerleştirmektedir. Pentagon Cuma günü yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Mark Esper’in bu bağlamda uygun talimatlar verdiğini söyledi. Bu askerlerden bazılarının, yakın gelecekte eklenecek olan geri kalanıyla birlikte Krallık’ta olduğu bildirilmektedir. İki Suudi Arabistan petrol tesisine hava saldırısına yanıt olarak ABD Savunma Bakanlığı, Eylül ayı sonlarında 200 asker ve Patriot Hava Savunma Füzeleri’nin krallığa gönderildiğini duyurmuştu. ABD birliklerinin varlığının güçlenmesi, o zamanki açıklamalardan çok daha fazla kendini göstermektedir. ABD, Eylül ortasındaki hava saldırıları nedeniyle İran’ı suçlamış ve Tahran da bunu reddetmişti. Saldırıları, İran tarafından desteklenen Yemenli Şii Husi İsyancıları tarafından gerçekleştirildiği biliniyordu. Pentagon’un Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD’nin İran’la “İhtilaf” aramadığını söyledi. Ancak Birleşik Devletler, “Herhangi bir krize” cevap vermek için, bölgede “sağlam” bir askeri varlığa sahip olmak istemektedir.  
Bölge de yaşanan gerilimler bağlamında ABD, Suudi Arabistan’a toplam 3000 ek askere konuşlandırıyor. Bu Pentagon tarafından açıklandı.

ABD Suudi Arabistan’a 3000 Ek Asker Yerleştiriyor

Bölgede yaşanan gerilimler bağlamında ABD, Suudi Arabistan’a toplam 3000 ek asker yerleştirmektedir. Pentagon Cuma günü yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Mark Esper’in bu bağlamda uygun talimatlar verdiğini söyledi. Bu askerlerden bazılarının, yakın gelecekte eklenecek olan geri kalanıyla birlikte Krallık’ta olduğu bildirilmektedir.

İki Suudi Arabistan petrol tesisine hava saldırısına yanıt olarak ABD Savunma Bakanlığı, Eylül ayı sonlarında 200 asker ve Patriot Hava Savunma Füzeleri’nin krallığa gönderildiğini duyurmuştu. ABD birliklerinin varlığının güçlenmesi, o zamanki açıklamalardan çok daha fazla kendini göstermektedir.

ABD, Eylül ortasındaki hava saldırıları nedeniyle İran’ı suçlamış ve Tahran da bunu reddetmişti. Saldırıları, İran tarafından desteklenen Yemenli Şii Husi İsyancıları tarafından gerçekleştirildiği biliniyordu. Pentagon’un Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD’nin İran’la “İhtilaf” aramadığını söyledi. Ancak Birleşik Devletler, “Herhangi bir krize” cevap vermek için, bölgede “sağlam” bir askeri varlığa sahip olmak istemektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.