ABD: TEHDİT SÜNNİ TERÖR

DÜNYA 09.02.2016 - 18:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4221+ kez okundu.
 

ABD: TEHDİT SÜNNİ TERÖR

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, ABD’nin yaşadığı en büyük güvenlik tehdidinin ülke içinde sayıları artan radikal İslamcılar olduğunu belirtti.
ABD’li milletvekilleri için ülkedeki güvenlik durumuyla ilgili bir rapor hazırlayan Clapper, ABD merkezli radikal İslamcıların ‘en önemli Sünni terör tehdidi’ olduğunu kaydetti. 'IŞİD TEHDİDİ DE ARTIYOR' IŞİD tehdidinin de güçlenerek devam ettiğini kaydeden Clapper, “IŞİD’in dünya çapında geniş bir yelpazede farklı hedeflere saldırılar düzenleme ve teşvik etme kapasitesi artıyor” ifadesini kullandı(Dış Basın). Haber işte böyle… Bugün içinde ABD’den gelen üçüncü mesaj bu… İlki, “PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL” idi. İkincisi “PYK/PKK’YI DESTEKLEYECEĞİZ” oldu. Ve sonuncusu da “SÜNNİ TERÖR” üzerine geldi. Bu noktada ABD, terörü mezhep temelinde ayırıyor ve SÜNNİ vurgusu yapıyor. Üzerine RADİKAL İSLAM’ı ekliyor. Yani ABD, Şii eksenli ve İran destekli örgütleri artık ikinci planda tutuyor, kendisine hedef olarak Sünni eksenli örgütleri seçiyor. Ve Radikal İslam/Sünni teröre karşı PYD/PKK unsurlarıyla birlikte hareket edeceğini söylüyor. Hepsi yan yana geldiğinde, AKP siyasetinin Sünni örgütlerle şaibeli ilişkileri dikkate alındığında, Türkiye’de AKP iktidarı ile ABD arasında bir eksen kayması olduğu söylenebilir. Yine Rusya’nın Suriye üzerinden PYD/PKK unsurlarını silahlandırdığı gözönüne alındığında da ABD-Rusya artık Ortadoğu’da birlikte hareket ettiği ve hedef ülkenin de TÜRKİYE olduğu görülüyor. Sonuç; ABD-Rusya manevralarına karşı Türkiye artık yeni siyaset geliştirmek durumundadır  
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, ABD’nin yaşadığı en büyük güvenlik tehdidinin ülke içinde sayıları artan radikal İslamcılar olduğunu belirtti.

ABD’li milletvekilleri için ülkedeki güvenlik durumuyla ilgili bir rapor hazırlayan Clapper, ABD merkezli radikal İslamcıların ‘en önemli Sünni terör tehdidi’ olduğunu kaydetti.

'IŞİD TEHDİDİ DE ARTIYOR'

IŞİD tehdidinin de güçlenerek devam ettiğini kaydeden Clapper, “IŞİD’in dünya çapında geniş bir yelpazede farklı hedeflere saldırılar düzenleme ve teşvik etme kapasitesi artıyor” ifadesini kullandı(Dış Basın).

Haber işte böyle…

Bugün içinde ABD’den gelen üçüncü mesaj bu…

İlki, “PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL” idi.

İkincisi “PYK/PKK’YI DESTEKLEYECEĞİZ” oldu.

Ve sonuncusu da “SÜNNİ TERÖR” üzerine geldi.

Bu noktada ABD, terörü mezhep temelinde ayırıyor ve SÜNNİ vurgusu yapıyor. Üzerine RADİKAL İSLAM’ı ekliyor. Yani ABD, Şii eksenli ve İran destekli örgütleri artık ikinci planda tutuyor, kendisine hedef olarak Sünni eksenli örgütleri seçiyor.

Ve Radikal İslam/Sünni teröre karşı PYD/PKK unsurlarıyla birlikte hareket edeceğini söylüyor.

Hepsi yan yana geldiğinde, AKP siyasetinin Sünni örgütlerle şaibeli ilişkileri dikkate alındığında, Türkiye’de AKP iktidarı ile ABD arasında bir eksen kayması olduğu söylenebilir.

Yine Rusya’nın Suriye üzerinden PYD/PKK unsurlarını silahlandırdığı gözönüne alındığında da ABD-Rusya artık Ortadoğu’da birlikte hareket ettiği ve hedef ülkenin de TÜRKİYE olduğu görülüyor.

Sonuç; ABD-Rusya manevralarına karşı Türkiye artık yeni siyaset geliştirmek durumundadır

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.