ABD TEMSİLCİSİNDEN ÇİN İÇİN OLUMLU SİNYAL

DÜNYA 29.03.2018 - 10:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3567+ kez okundu.
 

ABD TEMSİLCİSİNDEN ÇİN İÇİN OLUMLU SİNYAL

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, Çin ürünlerine yüksek gümrük vergisi uygulanmasını önleme ihtimalinin hâlâ mevcut olduğunu belirtti.
Lighthizer dün yerel basına verdiği bir demeçte, ABD hükümetinin "kısa bir süre içinde" Çin ürünlerine yönelik bir gümrük vergisi listesi çıkaracağını ve daha sonra ABD halkının söz konusu uygulamanın getirebileceği etkiler hakkında fikirlerini ifade edebilmesi için de 60 günlük bir süre verileceğini söyledi. Çin ürünlerine yüksek gümrük vergisi uygulamasının ABD ve Çin hükümetleri arasında yapılacak müzakerelerle önlenmesi ihtimali üzerine yöneltilen bir soruya Lighthizer, "ümit var" cevabını verdi. Lighthizer, ABD ve Çin'in farklı ekonomik sistemlere sahip olması nedeniyle belirli ölçüde gerginlik yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu, ancak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin en sonunda olumlu bir doğrultuda ilerleyeceğine inandığını ifade etti.
ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, Çin ürünlerine yüksek gümrük vergisi uygulanmasını önleme ihtimalinin hâlâ mevcut olduğunu belirtti.

Lighthizer dün yerel basına verdiği bir demeçte, ABD hükümetinin "kısa bir süre içinde" Çin ürünlerine yönelik bir gümrük vergisi listesi çıkaracağını ve daha sonra ABD halkının söz konusu uygulamanın getirebileceği etkiler hakkında fikirlerini ifade edebilmesi için de 60 günlük bir süre verileceğini söyledi.

Çin ürünlerine yüksek gümrük vergisi uygulamasının ABD ve Çin hükümetleri arasında yapılacak müzakerelerle önlenmesi ihtimali üzerine yöneltilen bir soruya Lighthizer, "ümit var" cevabını verdi.

Lighthizer, ABD ve Çin'in farklı ekonomik sistemlere sahip olması nedeniyle belirli ölçüde gerginlik yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu, ancak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin en sonunda olumlu bir doğrultuda ilerleyeceğine inandığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.