ABDİ İPEKÇİ SERGİSİ TGC BASIN MÜZESİN’DE DE AÇILIYOR

KÜLTÜR 02.03.2019 - 15:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4862+ kez okundu.
 

ABDİ İPEKÇİ SERGİSİ TGC BASIN MÜZESİN’DE DE AÇILIYOR

Milliyet Gazetesi tarafından ölümünün 40. yılı nedeniyle hazırlanan Abdi İpekçi Sergisi 4 Mart 2019 Pazartesi günü saat 16.30’da ikinci kez Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde açılıyor.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 1 Şubat 1979’da katledilen Abdi İpekçi’yi ölümünün 40 yılı nedeniyle TGC basın müzesinde sergi açılıyor. Serginin açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı yapacak. Daha sonra sergi davetliler, gazeteciler ve Abdi İpekçi’yi seven dostları tarafından gezilecek. Sergi 22 Mart 2019’a kadar izleyicilerin görüşüne açık kalacak. 1 Şubat 1979 gecesi İstanbul Maçka’daki evinin yakınlarında arabasındaO daOral Çelik’tir. Oral Çelik ve Mehmet Şener suikastı beraber planlamış Mehmet Ali Ağca da tetikçi olarak sonradan aralarına katılmıştır. Milliyet Gazetesi önce Genel Yayın Yönetmenlerinden bir suikast sonucu öldürülen Abdi İpekçi’yi anmak amacıyla 1 Şubat 2019’da Demirören Medya Center’da bir sergi düzenlenmişti.  
Milliyet Gazetesi tarafından ölümünün 40. yılı nedeniyle hazırlanan Abdi İpekçi Sergisi 4 Mart 2019 Pazartesi günü saat 16.30’da ikinci kez Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde açılıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 1 Şubat 1979’da katledilen Abdi İpekçi’yi ölümünün 40 yılı nedeniyle TGC basın müzesinde sergi açılıyor. Serginin açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı yapacak. Daha sonra sergi davetliler, gazeteciler ve Abdi İpekçi’yi seven dostları tarafından gezilecek. Sergi 22 Mart 2019’a kadar izleyicilerin görüşüne açık kalacak.

1 Şubat 1979 gecesi İstanbul Maçka’daki evinin yakınlarında arabasındaO daOral Çelik’tir. Oral Çelik ve Mehmet Şener suikastı beraber planlamış Mehmet Ali Ağca da tetikçi olarak sonradan aralarına katılmıştır.

Milliyet Gazetesi önce Genel Yayın Yönetmenlerinden bir suikast sonucu öldürülen Abdi İpekçi’yi anmak amacıyla 1 Şubat 2019’da Demirören Medya Center’da bir sergi düzenlenmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.