AÇILAN FEN LİSESİ BÖLGE İLLERİNDEKİ AÇIĞI KAPATACAK

EĞİTİM 12.07.2018 - 15:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4602+ kez okundu.
 

AÇILAN FEN LİSESİ BÖLGE İLLERİNDEKİ AÇIĞI KAPATACAK

Burdur Bahçeşehir Kolleji yöneticileri kendi tesislerinde düzenledikleri basın toplantısında kuruluşu ve yapılanması tamamlanan “Fen Lisesi “ ile ilgili açıklamalarda bulundular.
YENİ DÖNEM DE BAKAN’DAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ.       Burdur Bahçeşehir Kolleji Genel Müdürü Osman Çoban, Bu güne kadar okulumuzun bünyesi içinde eksikliğini htiğimiz “Fen Lisesi” bölgemizin de ihtiyacını karşılayacak şekilde bu önümüzdeki 2018- 2019 yılı eğitim döneminde hizmet vermeye başlayacaktır. Hükümetin göreve başlaması nedeni ile yeni göreve başlayan bakanımız eğitimin hem bürokrasi yanını hem özel sektör yanını bilen eğitimin içinden gelen bir kimse onun içinde yeni dönemden çok şey bekliyoruz Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl değiştirilen sınav sisteminin sonucu olarak ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Burdur’da da nitelikli öğrencilerimize ayrılan kontenjanların yetersizliğini bu nedenle göz önüne alarak Kollej olarak bizde bu konuda çalışmalar yaptık. Burdur’un bir eğitim de çok iyi bir yerde eğitim kenti olduğunu biliyoruz. İlimizin tarım ve hayvancılık kenti olduğunu bu nedenle de velilerimizin çocuklarının geleceği konusunda büyük harcamalar yaptığını biliyoruz. Bu yıl Kollej olarak 9 sınıftan başlamak üzere 72 öğrenci alacağız. Bu sayı ileriki yıllarda 190 öğrenci kapasitesine ulaşacaktır.                                FEN LİSESİ AÇILIŞINDA ÖNEMLİ DESTEKLER ALDIK Okul yöneticilerinden Hurşit Çetin, Bahçeşehir Kolleji olarak başta kendi okulumuzun öğrencilerinin bu konuda arayışlara girmemesi ve “Fen Lisesi “ konusunda sıkıntılarının olmaması için okulumuz bünyesi içinde “Fen Lisesi “ oluşturma çabası içine girdik. Gerek Burdur valisi gerekse Milletvekillerimiz  çalışma ayağının Ankara bölümünde gerekli desteği verdiler. Milli Eğitim Bakanımız” da gerekli kolaylığı bizlere gösterdi ve süreç tamamlandı. Öte yandan çevre illerden de öğrenci alacağımızı düşünüyoruz. Şimdilik bu konu da çok fazla bir şey söylemek istemiyoruz. Burada eğitimin kalitesine önem vererek okuluz da “ Fen Lisesi” Kadromuzu ayırdık. Biz konuya profesyonel bir anlayış ile yaklaştık.                OKULUMUZUN AÇILIŞININ 4 YILINDA “FEN LİSESİ” İLE TAÇLANDIRDIK Okul müdürü Hasan bey ise: Okulumuzun açılışının 4’üncü yılında eğitim kalitemizi “Fen Lisesi “ açılışı ile taçlandırdık. Bahçeşehir kültürü ile yetiştirdiğimiz çocuklarımızı yirminci yıl eğitim anlayışı ile bize güvenen velilerimizin de katkılarıyla yetiştiriyoruz. Çocuklarımız ellerindeki materyalleri kullanarak bu süreç içinde kendilerinin karşılarına çıkacak sorunları bertaraf ediyorlar. Çözüm odaklı bir eğitimden yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz ne olmak istiyorlarsa o meslek ile ilgili bilgi alacağı meslek guruplarının yanına gönderiyoruz. Biz okulumuza 350 taban puan ile öğrenci alacağız devlet okulları daha yüksek puan ile almaktadır. Bizim bu yıl böyle bir uygulama yapmamızın altında yatan neden geçen yıl sınavlarda ortaya çıkan bazı zorluklar nedeni ile çocuklarda seviye düşüklüğü oldu. Onun içinde başarı seviyeleri belirlenen puanların altında kaldı.    
Burdur Bahçeşehir Kolleji yöneticileri kendi tesislerinde düzenledikleri basın toplantısında kuruluşu ve yapılanması tamamlanan “Fen Lisesi “ ile ilgili açıklamalarda bulundular.

YENİ DÖNEM DE BAKAN’DAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ.

      Burdur Bahçeşehir Kolleji Genel Müdürü Osman Çoban, Bu güne kadar okulumuzun bünyesi içinde eksikliğini htiğimiz “Fen Lisesi” bölgemizin de ihtiyacını karşılayacak şekilde bu önümüzdeki 2018- 2019 yılı eğitim döneminde hizmet vermeye başlayacaktır. Hükümetin göreve başlaması nedeni ile yeni göreve başlayan bakanımız eğitimin hem bürokrasi yanını hem özel sektör yanını bilen eğitimin içinden gelen bir kimse onun içinde yeni dönemden çok şey bekliyoruz

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl değiştirilen sınav sisteminin sonucu olarak ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Burdur’da da nitelikli öğrencilerimize ayrılan kontenjanların yetersizliğini bu nedenle göz önüne alarak Kollej olarak bizde bu konuda çalışmalar yaptık. Burdur’un bir eğitim de çok iyi bir yerde eğitim kenti olduğunu biliyoruz. İlimizin tarım ve hayvancılık kenti olduğunu bu nedenle de velilerimizin çocuklarının geleceği konusunda büyük harcamalar yaptığını biliyoruz. Bu yıl Kollej olarak 9 sınıftan başlamak üzere 72 öğrenci alacağız. Bu sayı ileriki yıllarda 190 öğrenci kapasitesine ulaşacaktır.

                               FEN LİSESİ AÇILIŞINDA ÖNEMLİ DESTEKLER ALDIK

Okul yöneticilerinden Hurşit Çetin, Bahçeşehir Kolleji olarak başta kendi okulumuzun öğrencilerinin bu konuda arayışlara girmemesi ve “Fen Lisesi “ konusunda sıkıntılarının olmaması için okulumuz bünyesi içinde “Fen Lisesi “ oluşturma çabası içine girdik. Gerek Burdur valisi gerekse Milletvekillerimiz  çalışma ayağının Ankara bölümünde gerekli desteği verdiler. Milli Eğitim Bakanımız” da gerekli kolaylığı bizlere gösterdi ve süreç tamamlandı. Öte yandan çevre illerden de öğrenci alacağımızı düşünüyoruz. Şimdilik bu konu da çok fazla bir şey söylemek istemiyoruz. Burada eğitimin kalitesine önem vererek okuluz da “ Fen Lisesi” Kadromuzu ayırdık. Biz konuya profesyonel bir anlayış ile yaklaştık.

               OKULUMUZUN AÇILIŞININ 4 YILINDA “FEN LİSESİ” İLE TAÇLANDIRDIK

Okul müdürü Hasan bey ise: Okulumuzun açılışının 4’üncü yılında eğitim kalitemizi “Fen Lisesi “ açılışı ile taçlandırdık. Bahçeşehir kültürü ile yetiştirdiğimiz çocuklarımızı yirminci yıl eğitim anlayışı ile bize güvenen velilerimizin de katkılarıyla yetiştiriyoruz. Çocuklarımız ellerindeki materyalleri kullanarak bu süreç içinde kendilerinin karşılarına çıkacak sorunları bertaraf ediyorlar. Çözüm odaklı bir eğitimden yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz ne olmak istiyorlarsa o meslek ile ilgili bilgi alacağı meslek guruplarının yanına gönderiyoruz. Biz okulumuza 350 taban puan ile öğrenci alacağız devlet okulları daha yüksek puan ile almaktadır. Bizim bu yıl böyle bir uygulama yapmamızın altında yatan neden geçen yıl sınavlarda ortaya çıkan bazı zorluklar nedeni ile çocuklarda seviye düşüklüğü oldu. Onun içinde başarı seviyeleri belirlenen puanların altında kaldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.