AFAD İL MÜDÜRLÜĞÜ FARKINDALIK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

EĞİTİM 02.03.2016 - 16:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4668+ kez okundu.
 

AFAD İL MÜDÜRLÜĞÜ FARKINDALIK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

AFAD Müdürlüğü'nce bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz 1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinlikleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor
AFAD Müdürlüğü'nce bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz 1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu’nda Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şakir Şahin'in “Türkiye’de Doğal Afetler ve Kurumsal Yapı” konulu konferansı gerçekleştirildi. İl Garnizon Komutanı P. Albay Metin KARAGÖZ, Vali Yardımcımız Sayın Bahir ALTUNKAYA, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun DÜNDAR, Belediye Bşk. V. Sayın Hasan DUYGULU, kurum amirleri, öğrenciler ve halkımızın katılım gösterdiği konferans AFAD Tanıtım ve Faaliyet Gösterimi ile başladı. Etkinliğimiz; İl Müdürümüz Mehmet ORAL, Belediye Bşk. V. Sayın Hasan DUYGULU ve Vali Yardımcımız Sayın Bahir ALTUNKAYA'nın açılış konuşmalarının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şakir Şahin'in “Türkiye’de Doğal Afetler ve Kurumsal Yapı” konulu konferansı ile devam etti. Konferansta önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şakir Şahin; “Deprem dediğimizde korku ve yıkım akla geliyor. Bu doğal afete dönüşmezse deprem normal jeolojik bir olaya olarak karşımıza çıkar. Dünyamız, yerin içindeki ısıyı depremlerle birlikte yüzeye ve atmosfere atarak çevre dengesi sağlar. Deprem olmasaydı Dünya’da ne olurdu? Aslından deprem olmasaydı Dünya’da şu an nefes alamazdık, doğal kaynaklarımız ve petrolümüz olmazdı. Deprem hayatımız için faydalı ise, bunu korku ve doğal afet olmaktan hayatımızdan çıkarmalıyız” diye konuştu. Konferansın ardından protokol üyeleri tarafından Prof. Dr. Şakir Şahin ve katılımcılara katılım belgeleri verildi, hatıra fotoğrafı çekimi ve kokteyl ile etkinliğimiz tamamlandı.                       ÖĞRENCİLER HEYECANLI DAKİKALAR YAŞADI   AFAD Burdur olarak Altıncısını düzenlediğimiz 1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinliklerinin ikinci gününde (1 Mart 2016 Salı), İlimiz USO İ.Ö.O.'nda, “Temel Afet Bilinci Eğitimi” ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.   Afetlerden korunma yollarının ve AFAD çalışmalarının anlatıldığı "Temel Afet Bilinci Eğitimi"nin ardından öğrencilerimize DASK kumbarası dağıtıldı. Gerçekleştirilen tahliye tatbikatı akabinde de Yeni Nesil Arama Kurtarma Aracımız, okul bahçesinde  AFAD Arama Kurtarma Ekiplerimizce öğrencilerimize tanıtıldı.                         TEMEL AFET BİLİNCİ KONFERANSI Burdur AFAD olarak Altıncısını düzenlediğimiz "1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinliklerimiz" kapsamında, Burdur Arkeoloji Müzesi Toplantı Salonunda, toplumumuzun kanaat önderleri değerli öğretmenlerimizle "Afete Hazır Okul" ve "Temel Afet Bilinci" Eğitimleri gerçekleştirildi. Hafta etkinliklerimiz içerisinde ilimizdeki diğer değerli öğretmenlerimizin katılımlarıyla eğitimlerimiz devam edecektir.
AFAD Müdürlüğü'nce bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz 1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinlikleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor

AFAD Müdürlüğü'nce bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz 1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu’nda Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şakir Şahin'in “Türkiye’de Doğal Afetler ve Kurumsal Yapı” konulu konferansı gerçekleştirildi.

İl Garnizon Komutanı P. Albay Metin KARAGÖZ, Vali Yardımcımız Sayın Bahir ALTUNKAYA, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun DÜNDAR, Belediye Bşk. V. Sayın Hasan DUYGULU, kurum amirleri, öğrenciler ve halkımızın katılım gösterdiği konferans AFAD Tanıtım ve Faaliyet Gösterimi ile başladı.

Etkinliğimiz; İl Müdürümüz Mehmet ORAL, Belediye Bşk. V. Sayın Hasan DUYGULU ve Vali Yardımcımız Sayın Bahir ALTUNKAYA'nın açılış konuşmalarının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şakir Şahin'in “Türkiye’de Doğal Afetler ve Kurumsal Yapı” konulu konferansı ile devam etti.

Konferansta önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şakir Şahin; “Deprem dediğimizde korku ve yıkım akla geliyor. Bu doğal afete dönüşmezse deprem normal jeolojik bir olaya olarak karşımıza çıkar. Dünyamız, yerin içindeki ısıyı depremlerle birlikte yüzeye ve atmosfere atarak çevre dengesi sağlar. Deprem olmasaydı Dünya’da ne olurdu? Aslından deprem olmasaydı Dünya’da şu an nefes alamazdık, doğal kaynaklarımız ve petrolümüz olmazdı. Deprem hayatımız için faydalı ise, bunu korku ve doğal afet olmaktan hayatımızdan çıkarmalıyız” diye konuştu.

Konferansın ardından protokol üyeleri tarafından Prof. Dr. Şakir Şahin ve katılımcılara katılım belgeleri verildi, hatıra fotoğrafı çekimi ve kokteyl ile etkinliğimiz tamamlandı.

 

                    ÖĞRENCİLER HEYECANLI DAKİKALAR YAŞADI

 

AFAD Burdur olarak Altıncısını düzenlediğimiz 1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinliklerinin ikinci gününde (1 Mart 2016 Salı), İlimiz USO İ.Ö.O.'nda, “Temel Afet Bilinci Eğitimi” ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Afetlerden korunma yollarının ve AFAD çalışmalarının anlatıldığı "Temel Afet Bilinci Eğitimi"nin ardından öğrencilerimize DASK kumbarası dağıtıldı. Gerçekleştirilen tahliye tatbikatı akabinde de Yeni Nesil Arama Kurtarma Aracımız, okul bahçesinde  AFAD Arama Kurtarma Ekiplerimizce öğrencilerimize tanıtıldı.

                        TEMEL AFET BİLİNCİ KONFERANSI

Burdur AFAD olarak Altıncısını düzenlediğimiz "1-7 Mart Deprem Haftası Farkındalık Etkinliklerimiz" kapsamında, Burdur Arkeoloji Müzesi Toplantı Salonunda, toplumumuzun kanaat önderleri değerli öğretmenlerimizle "Afete Hazır Okul" ve "Temel Afet Bilinci" Eğitimleri gerçekleştirildi. Hafta etkinliklerimiz içerisinde ilimizdeki diğer değerli öğretmenlerimizin katılımlarıyla eğitimlerimiz devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.