AHİLİK KAFTANI 43 YILLIK USTA METİN SİPAHİ’NİN

GÜNDEM 16.09.2020 - 11:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3574+ kez okundu.
 

AHİLİK KAFTANI 43 YILLIK USTA METİN SİPAHİ’NİN

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 33. Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ziyarette bulunarak 43 yıllık usta metin sipahi’nin kaftanını giydirdi
Her yıl Kırşehir başta olmak üzere ülkemizin çeşitli kentlerinde farklı organizasyonlarla kutlanan ve ahilik geleneğine vurgu yapılan törenler bu yıl “Coronavirüs” nedeniyle Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanlığında çok az sayıda davetli ile kutlandı. Usta, Çırak geleneğinde önemli yer tutan ve yüzyıllardan bu yana ustaların yanında yetişen çırak ve kalfalara mesleklerini bağımsız olarak kendi el becerileri ile yapma imkanı tanınmaktadır Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Metin Sipahi ve yönetiminin şahsında bütün esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası kutlayan Vali Arslantaş, ayrıca Burdur’da yılın Ahisi seçilen 43 yıllık kaporta ustası Mehmet Özalp’a plaket takdiminde bulunarak, tebrik etti.  Vali Arslantaş, sohbet ortamında devam eden ziyarette medeniyetimizin, kültürümüzün bize miras bıraktığı iş ve meslek ahlakı, dürüstlük, güvenilirlik, karşılıklı saygı, hoşgörü ve güler yüzü esas alan Ahilik Kültürünü yaşatmaya çalışan bütün esnaf ve sanatkârlara teşekkür ettiğini ifade etti.  İçinde bulunduğumuz Pandemi sürecinin başından itibaren Esnaf ve Sanatkârlarımızın fedakarlıklarına hep birlikte şahit olduklarını belirten Vali Arslantaş, bu zor dönemde taşın altına elini koyarak hizmet üretme gayreti içerisinde olan herkese minnettar olduklarını söyledi.  
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 33. Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ziyarette bulunarak 43 yıllık usta metin sipahi’nin kaftanını giydirdi

Her yıl Kırşehir başta olmak üzere ülkemizin çeşitli kentlerinde farklı organizasyonlarla kutlanan ve ahilik geleneğine vurgu yapılan törenler bu yıl “Coronavirüs” nedeniyle Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanlığında çok az sayıda davetli ile kutlandı. Usta, Çırak geleneğinde önemli yer tutan ve yüzyıllardan bu yana ustaların yanında yetişen çırak ve kalfalara mesleklerini bağımsız olarak kendi el becerileri ile yapma imkanı tanınmaktadır

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Metin Sipahi ve yönetiminin şahsında bütün esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası kutlayan Vali Arslantaş, ayrıca Burdur’da yılın Ahisi seçilen 43 yıllık kaporta ustası Mehmet Özalp’a plaket takdiminde bulunarak, tebrik etti. 

Vali Arslantaş, sohbet ortamında devam eden ziyarette medeniyetimizin, kültürümüzün bize miras bıraktığı iş ve meslek ahlakı, dürüstlük, güvenilirlik, karşılıklı saygı, hoşgörü ve güler yüzü esas alan Ahilik Kültürünü yaşatmaya çalışan bütün esnaf ve sanatkârlara teşekkür ettiğini ifade etti. 

İçinde bulunduğumuz Pandemi sürecinin başından itibaren Esnaf ve Sanatkârlarımızın fedakarlıklarına hep birlikte şahit olduklarını belirten Vali Arslantaş, bu zor dönemde taşın altına elini koyarak hizmet üretme gayreti içerisinde olan herkese minnettar olduklarını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.