AK GENÇLİK "BAŞKANLIK SİSTEMİ" KONUSUNU KONUŞTU

SİYASET 25.05.2016 - 12:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3958+ kez okundu.
 

AK GENÇLİK "BAŞKANLIK SİSTEMİ" KONUSUNU KONUŞTU

AK Parti Burdur İl Gençlik Kolları Başkanlığı, teşkilat olarak ‘Başkanlık Sistemi’ konusunda münazara yarışması gerçekleştirdi.
Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından “Gençlik Münazarada Buluşuyor” temasıyla gerçekleştirilen müsabakanın 55.si Burdur’da gerçekleşti. Ak Parti Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, Şeçim işlerinden sorumlu İl Başkan yardımcısı Av. Mehmet Çavdar ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Av.Osman Erdem jüriliğini yaptığı yarışmada AK Gençler, “Başkanlık Sistemi” konusunda yarıştı. Müsabaka için Burdur’a gelen Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Ar-Ge Başkan Yardımcısı Cem Alalmış, “Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları AR-GE ve Eğitim Başkanımız Gökhan Oruç Önalan öncülüğünde 2.Bölge Koordinatör Yardımcısı olarak Akdeniz bölgemizin şirin ili Burdur’u ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum. “Gençlik Münazarada Buluşuyor” serimizin 55. müsabakasını teşkilat mensuplarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Güzel karşılamaları ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederim.” dedi. Münazara yarışmasıyla ilgili açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Belkıs Can, “Her ne kadar yanlış ya da doğru olursa olsun münazarada amaç tezini savunabilmektir. Münazarada mantık Muhalif grubunda savunan grubun tezine karşı antitez geliştirmesidir. Mühim olan bir tarafın faydasına olan bir mevzunun diğer tarafın geliştirdiği antitezlerle ne kadar iyi tartışabildiğidir. Bu tür etkinliklerdeki tartışmalar ile gençlerimiz, inandırıcılık kabiliyetini, araştırma becerisini geliştirebilmeyi ve Toplum önünde konuşabilme kabiliyetini geliştiriyor. Ak Gençlik; bir görüşü, bir düşünceyi körü körüne savunma geleneğine sahip bir gençlik değildir. Araştırmak, Geliştirmek; ülkemize ve milletimize faydalı, birikimli ve donanımlı bir gençlik için birimlerimiz durmadan çalışmaktadır. Genel Merkezimizin Ar-Ge Başkanlığına, İl Gençlik Kollarımızın Ar-Ge Birimine ve Teşkilatıma bu güzel etkinliğe katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi. Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Ar-Ge Birim Başkanı Muhammet Onaran ise bu süreçte Başkanlık sistemi ve Yeni Anayasa ile ilgili çalışmalarının olduğunu dile getirdi, Onaran şöyle konuştu: “Gençliğimiz yeni, dinç ve dinamik bir anayasaya ihtiyaç duyduğu aşikardır. Bugün Arge Başkanlığı olarak bu tartışmalara gençliğinde müdahil olması yönünde pozitif etki yaratacağını düşündüğümüz için arkadaşlarımızın “Başkanlık Sistemi”ni konu olarak tartışmasında karar kıldık. Öncelikle Tez üreten savunan gruba ve buna antitezle karşılık veren muhalif gruptaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte sosyal adaletin ve insan haklarının esas alındığı, temel hak ve hürriyetlerin en geniş manada temsil edildiği, toplumumuzun tamamını ve her kesimini kapsayan yeni, genç ve dinamik bir anayasa için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Burdur İl Gençlik Kolları Başkanlığı, teşkilat olarak ‘Başkanlık Sistemi’ konusunda münazara yarışması gerçekleştirdi.

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından “Gençlik Münazarada Buluşuyor” temasıyla gerçekleştirilen müsabakanın 55.si Burdur’da gerçekleşti.

Ak Parti Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, Şeçim işlerinden sorumlu İl Başkan yardımcısı Av. Mehmet Çavdar ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Av.Osman Erdem jüriliğini yaptığı yarışmada AK Gençler, “Başkanlık Sistemi” konusunda yarıştı.

Müsabaka için Burdur’a gelen Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Ar-Ge Başkan Yardımcısı Cem Alalmış, “Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları AR-GE ve Eğitim Başkanımız Gökhan Oruç Önalan öncülüğünde 2.Bölge Koordinatör Yardımcısı olarak Akdeniz bölgemizin şirin ili Burdur’u ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum. “Gençlik Münazarada Buluşuyor” serimizin 55. müsabakasını teşkilat mensuplarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Güzel karşılamaları ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

Münazara yarışmasıyla ilgili açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Belkıs Can, “Her ne kadar yanlış ya da doğru olursa olsun münazarada amaç tezini savunabilmektir. Münazarada mantık Muhalif grubunda savunan grubun tezine karşı antitez geliştirmesidir. Mühim olan bir tarafın faydasına olan bir mevzunun diğer tarafın geliştirdiği antitezlerle ne kadar iyi tartışabildiğidir. Bu tür etkinliklerdeki tartışmalar ile gençlerimiz, inandırıcılık kabiliyetini, araştırma becerisini geliştirebilmeyi ve Toplum önünde konuşabilme kabiliyetini geliştiriyor. Ak Gençlik; bir görüşü, bir düşünceyi körü körüne savunma geleneğine sahip bir gençlik değildir. Araştırmak, Geliştirmek; ülkemize ve milletimize faydalı, birikimli ve donanımlı bir gençlik için birimlerimiz durmadan çalışmaktadır. Genel Merkezimizin Ar-Ge Başkanlığına, İl Gençlik Kollarımızın Ar-Ge Birimine ve Teşkilatıma bu güzel etkinliğe katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Ar-Ge Birim Başkanı Muhammet Onaran ise bu süreçte Başkanlık sistemi ve Yeni Anayasa ile ilgili çalışmalarının olduğunu dile getirdi, Onaran şöyle konuştu: “Gençliğimiz yeni, dinç ve dinamik bir anayasaya ihtiyaç duyduğu aşikardır. Bugün Arge Başkanlığı olarak bu tartışmalara gençliğinde müdahil olması yönünde pozitif etki yaratacağını düşündüğümüz için arkadaşlarımızın “Başkanlık Sistemi”ni konu olarak tartışmasında karar kıldık. Öncelikle Tez üreten savunan gruba ve buna antitezle karşılık veren muhalif gruptaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte sosyal adaletin ve insan haklarının esas alındığı, temel hak ve hürriyetlerin en geniş manada temsil edildiği, toplumumuzun tamamını ve her kesimini kapsayan yeni, genç ve dinamik bir anayasa için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.