AKILLI TELEFONLAR İLE PARKİNSON HASTALARI UZAKTAN TAKİP EDİLECEK

TEKNOLOJİ 11.10.2018 - 14:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3335+ kez okundu.
 

AKILLI TELEFONLAR İLE PARKİNSON HASTALARI UZAKTAN TAKİP EDİLECEK

Tencent’in geliştirmekte olduğu yeni uygulamayla birlikte akıllı telefonlar kullanılarak Parkinson hastalarının sağlık durumları uzaktan tespit edebilecek.
Tencent’in Londra merkezli Medopad sağlık kuruluşu ile geliştirmekte olduğu yeni uygulamayla birlikte akıllı telefonlar kullanılarak Parkinson hastalarının sağlık durumları uzaktan tespit edebilecek Uygulama, hastaların dayanıklılık ve hareketlilik testlerini hesaplamakla birlikte, akıllı telefonda çekilen videoları uzaktan analiz ederek; hasta performansını değerlendiren grafiklere dönüştürebilecek.    Bu çalışma sayesinde, Parkinson hastalığının teşhisi 3 ila 30 dakika arasında tespit edilebilecek.   Tencent Sağlık Yapay Zeka Laboratuvarı  Başkanı Dr. Wei Fan, Parkinson hastalığının teşhisinde kullanılacak olan video analizinde Tencent’in yapay zeka teknolojisinin kullanılacağını söyledi.  Ayrıca, yapay zeka destekli video analizi sayesinde, Parkinson hastalığında erken teşhisinde mümkün olabileceğini belirtti. Bu uygulama doktorların hastalarına, evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan yakın olmalarını sağlayacak. Akıllı telefonlar aracılığıyla girilen bilgiler doğrultusunda doktorlar, ilaç dozunu ayarlama, sağlık durumunu izleme ve tedavi değiştirme gibi kararları hastaya uzaktan ulaştırabilecek.   Medopad, hastaları tedavi ederken hekimlere yardımcı olan bir dizi uygulamaya sahip. Bunlardan biri hekimin güç ve hareket testlerini kopyalamasını sağlayan, bir başkası da ince el hareketlerinin belirlenmesini sağlayan uygulama.    Medopad'ın kurucusu ve CEO'su Dan Vahdat "Tencent ile işbirliğimiz, bildiğimiz haliyle sağlık hizmetinin geleceğini değiştirmeye ilişkin ortak vizyonumuzdan kaynaklanıyor" demekte.    Medopad'ın tıbbi yetkinliği ile Tencent'in teknik yeteneklerini bir araya getiren uygulama, Parkinson hastalığına uğrayan insanların karşılaşabileceği komplikasyonları önleme yolunda klinik tedaviye destek olmak için gerekli teknolojiyi temin etmeyi amaçlıyor.
Tencent’in geliştirmekte olduğu yeni uygulamayla birlikte akıllı telefonlar kullanılarak Parkinson hastalarının sağlık durumları uzaktan tespit edebilecek.

Tencent’in Londra merkezli Medopad sağlık kuruluşu ile geliştirmekte olduğu yeni uygulamayla birlikte akıllı telefonlar kullanılarak Parkinson hastalarının sağlık durumları uzaktan tespit edebilecek Uygulama, hastaların dayanıklılık ve hareketlilik testlerini hesaplamakla birlikte, akıllı telefonda çekilen videoları uzaktan analiz ederek; hasta performansını değerlendiren grafiklere dönüştürebilecek. 
 
Bu çalışma sayesinde, Parkinson hastalığının teşhisi 3 ila 30 dakika arasında tespit edilebilecek.
 
Tencent Sağlık Yapay Zeka Laboratuvarı  Başkanı Dr. Wei Fan, Parkinson hastalığının teşhisinde kullanılacak olan video analizinde Tencent’in yapay zeka teknolojisinin kullanılacağını söyledi.  Ayrıca, yapay zeka destekli video analizi sayesinde, Parkinson hastalığında erken teşhisinde mümkün olabileceğini belirtti.

Bu uygulama doktorların hastalarına, evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan yakın olmalarını sağlayacak. Akıllı telefonlar aracılığıyla girilen bilgiler doğrultusunda doktorlar, ilaç dozunu ayarlama, sağlık durumunu izleme ve tedavi değiştirme gibi kararları hastaya uzaktan ulaştırabilecek.
 
Medopad, hastaları tedavi ederken hekimlere yardımcı olan bir dizi uygulamaya sahip. Bunlardan biri hekimin güç ve hareket testlerini kopyalamasını sağlayan, bir başkası da ince el hareketlerinin belirlenmesini sağlayan uygulama. 
 
Medopad'ın kurucusu ve CEO'su Dan Vahdat "Tencent ile işbirliğimiz, bildiğimiz haliyle sağlık hizmetinin geleceğini değiştirmeye ilişkin ortak vizyonumuzdan kaynaklanıyor" demekte. 
 
Medopad'ın tıbbi yetkinliği ile Tencent'in teknik yeteneklerini bir araya getiren uygulama, Parkinson hastalığına uğrayan insanların karşılaşabileceği komplikasyonları önleme yolunda klinik tedaviye destek olmak için gerekli teknolojiyi temin etmeyi amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.