AKIN MERMER YENİ ÜRÜNÜ OLAN İZOBOX ÜRÜNÜNÜ TANITTI

TEKNOLOJİ 10.11.2017 - 10:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2605+ kez okundu.
 

AKIN MERMER YENİ ÜRÜNÜ OLAN İZOBOX ÜRÜNÜNÜ TANITTI

Burdur’un önemli Sanayi Kuruluşlarından biri olan Akın Mermer ve Akın Blok İnşaat ve Yapı Malzemeleri kuruluşu yeni ürünü “İzobox” ürününü tanıttı.
Burdur Serenler Otel salonlarında yapılan toplantıya çeşitli kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra bayileri ve ürünün ortaya çıkmasında görev alan, Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim görevlileri katılarak ürün hakkında teknik bilgiler verdiler. Ürünün üretilmesi ve test olarak geçtiği safhalar ise görselleler ile anlatılarak katılanlara müzik dinletisiyle devam etti. Burdur Akın Mermer ve Akın Blok inşaat yapı malzemeleri yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın fabrikanın kuruluşu ve ürünün ortaya çıkmasındaki gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ercan Akın konuşmasında; Burdur İkinci  Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikamızı kurduk ve üretime başladık. Şu an itibariyle il dışı  Denizli bölgesinde bayilik anlaşması yaptığımız firmaya ilk sevkiyatımızı yapıyoruz. 2008 yılından 2016 yılına kadar yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Ana hammaddeleri mermer tozu ve ponzadan meydana gelen, çeşitli formüllerle üretilen tamamen doğal ve hiçbir zararlı kimyasal içermeyen,  Türkiye'de ve dünyada benzeri olmayan bir ürün elde ettik. Patent çalışmalarımızı tamamladık dedi.Isı yalıtımı konusunda iddialı bir ürün yaptıklarını aktaran Akın, Hem hafifliği, hem inşaat maliyetini düşürmesi, enerji tasarrufu, kesinlikle yanmaz oluşu, bütün blok olması nedeniyle tesisat döşeme avantajı, sıva kolaylığı, duvar örmede hafif olması nedeniyle daha seri çalışma imkanı ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Ama asıl önemlisi; mermer ocakları çevresinde oluşan mermer atıklarının geri dönüşümünü sağladık ve bugün inşaatlarda risk taşıyan ve yangında ilk olarak etkilenecek bir bölümü ve inşaatta maliyeti ortadan kaldırarak insan sağlığına uygun bir malzeme ürettik. Yaklaşık 11 aydır fabrikamızda deneme üretimi yaparak tamamen arkasında durabileceğimiz, güvenebileceğimiz bir ürün elde ettik diye konuştu. Mermer tozunun ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Akın, şöyle dedi Mermer tozunu nereye atacağımızı, nasıl bertaraf edeceğimizi bilemiyorduk. Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. İlerleyen zamanlarda hem bu problem ortadan kalkacak, hem de mermer tozunu atıl bir ürün olmaktan enerji tasarrufu sağlayan bir ürün olarak ekonomiye kazandıracağız. Bu ürünle binalardaki mantolama masrafı olmayacak. Hafifliğinin ön planda olması nedeniyle binalardaki demir, beton gibi malzemelerin kullanımı bu oranda azalacaktır. Bu da inşaat maliyetini etkileyecektir. Asıl önemlisi mantolamanın ortadan kaldırılması. Bu da bizim üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birisiydi. Ürünün lambda (ısı iletkenlik) değerinin 0.11 olması nedeniyle kesinlikle mantolamaya ihtiyaç duyulmayacaktır, İlimize ve ülkemize hayırlı olsun.
Burdur’un önemli Sanayi Kuruluşlarından biri olan Akın Mermer ve Akın Blok İnşaat ve Yapı Malzemeleri kuruluşu yeni ürünü “İzobox” ürününü tanıttı.

Burdur Serenler Otel salonlarında yapılan toplantıya çeşitli kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra bayileri ve ürünün ortaya çıkmasında görev alan, Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim görevlileri katılarak ürün hakkında teknik bilgiler verdiler. Ürünün üretilmesi ve test olarak geçtiği safhalar ise görselleler ile anlatılarak katılanlara müzik dinletisiyle devam etti.

Burdur Akın Mermer ve Akın Blok inşaat yapı malzemeleri yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın fabrikanın kuruluşu ve ürünün ortaya çıkmasındaki gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ercan Akın konuşmasında; Burdur İkinci  Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikamızı kurduk ve üretime başladık. Şu an itibariyle il dışı  Denizli bölgesinde bayilik anlaşması yaptığımız firmaya ilk sevkiyatımızı yapıyoruz. 2008 yılından 2016 yılına kadar yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Ana hammaddeleri mermer tozu ve ponzadan meydana gelen, çeşitli formüllerle üretilen tamamen doğal ve hiçbir zararlı kimyasal içermeyen,  Türkiye'de ve dünyada benzeri olmayan bir ürün elde ettik. Patent çalışmalarımızı tamamladık dedi.Isı yalıtımı konusunda iddialı bir ürün yaptıklarını aktaran Akın, Hem hafifliği, hem inşaat maliyetini düşürmesi, enerji tasarrufu, kesinlikle yanmaz oluşu, bütün blok olması nedeniyle tesisat döşeme avantajı, sıva kolaylığı, duvar örmede hafif olması nedeniyle daha seri çalışma imkanı ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Ama asıl önemlisi; mermer ocakları çevresinde oluşan mermer atıklarının geri dönüşümünü sağladık ve bugün inşaatlarda risk taşıyan ve yangında ilk olarak etkilenecek bir bölümü ve inşaatta maliyeti ortadan kaldırarak insan sağlığına uygun bir malzeme ürettik. Yaklaşık 11 aydır fabrikamızda deneme üretimi yaparak tamamen arkasında durabileceğimiz, güvenebileceğimiz bir ürün elde ettik diye konuştu.

Mermer tozunun ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Akın, şöyle dedi

Mermer tozunu nereye atacağımızı, nasıl bertaraf edeceğimizi bilemiyorduk. Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. İlerleyen zamanlarda hem bu problem ortadan kalkacak, hem de mermer tozunu atıl bir ürün olmaktan enerji tasarrufu sağlayan bir ürün olarak ekonomiye kazandıracağız. Bu ürünle binalardaki mantolama masrafı olmayacak. Hafifliğinin ön planda olması nedeniyle binalardaki demir, beton gibi malzemelerin kullanımı bu oranda azalacaktır. Bu da inşaat maliyetini etkileyecektir. Asıl önemlisi mantolamanın ortadan kaldırılması. Bu da bizim üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birisiydi. Ürünün lambda (ısı iletkenlik) değerinin 0.11 olması nedeniyle kesinlikle mantolamaya ihtiyaç duyulmayacaktır, İlimize ve ülkemize hayırlı olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.