AKBULUT; "GİRDİ MALİYETLERİNE BAKMAK GEREKİYOR”

SİYASET 20.02.2021 - 14:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3962+ kez okundu.
 

AKBULUT; "GİRDİ MALİYETLERİNE BAKMAK GEREKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi’ye artan maliyetler üzerinden cevap verdi.
Burdur’da ekmek fiyatlarındaki artışla ilgili Burdur Belediyesi’ne çağrıda bulunan AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi’ye yanıt CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut’tan geldi. Maliyetleri tek tek sıralayan Akbulut, İl Başkanı Mengi’ye seslenerek, ekmek fiyatlarındaki çözümün bakanlıklarda olduğuna vurgu yaptı. Öte yandan Akbulut, İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve şu anda kullanılamaz durumda olan asfalt yollar hakkında da Mengi’yi kamuoyunu bilgilendirmeye davet etti. Başkan Akbulut’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “İKTİDAR PARTİSİNİN İL BAŞKANI ŞUNLARI BİLMELİDİR” “İktidar partisinin il başkanı şunları bilmelidir. Ekmek fiyatlarına gelen zamlarda girdi maliyetlerine bakmak gerekiyor. Un fiyatlarının, maya fiyatlarının son bir sene içerisinde, yüzde yüz zamlarla karşı karşıya bırakılması, fırıncı arkadaşlarımızın bu zamlarla karşı karşıya bırakıldığını hatırlatmak gerekiyor. Yine keza elektrik fiyatlarına bu süreçte 8 defa zam geldiğini, iktidar partisinin il başkanına hatırlatmamız gerekiyor. Yine elektrik fiyatları demişken, AK Parti’nin İl Başkanı arkadaşımıza 2014 yılı ile, 2021’in şu anda içinde bulunduğumuz yılın fiyatları arasında bir karşılaştırma yaptığımızı, 2014 Ocak ayında 100 liralık bir elektrik faturasını, bugün aynı tüketimle 220 lira 50 kuruş olduğunu hatırlatmak isterim. “YEM FİYATLARINI, 2018 YILINDA 76 LİRAYKEN BUGÜN 130 LİRA” Bugün içerisinde bulunduğumuz şehrin büyük bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu, ekonomimizin yüzde 40’ının tarım ve hayvancılığa dayandığını ve bugün besicilikle, hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımızın, yem fiyatlarını, 2018 yılında 76 lirayken bugün 130 lirayla karşı karşıya bırakıldıklarını, arpa ezmesinin 60 lirayken bugün 85 lira olduğunu, yine 2018 yılında kepek 50 lirayken bugün 82 lira bandında olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yine çiftçi arkadaşlarımızın gübre fiyatlarının üretimde, 1 Ocak 2018’de üre fiyatının 83 lira 20 kuruş, 1 Ocak 2019’da 100 lira 90 kuruş, ve 2020 yılında 1 Ocak’ta 170 lira olduğunu hatırlatmak istiyorum. “İLGİLİ BAKANLIKLARA ÇAĞRIDA BULUNMASINI BEKLİYORUM” AK Parti İl Başkanı, Burdur’un odalarına, Belediye Başkanlığına çağrıda bulunacağına, bir iktidar partisi il başkanına yakışır şekilde ilgili bakanlıklara çağrıda bulunmasını bekliyorum. Yine son bir hatırlatma ile sizleri baş başa bırakacağım. İl Özel İdaresinin yapmış olduğu beton, asfalt yollar vardı. Sadece 1 yıl geçti üzerinden ve bu yollar ne yazık ki şu anda kullanılamaz hale geldi. AK Parti heyetinin tam kadro üzerinde fotoğraf çektirdiği o yollarla alakalı İl Özel İdaremiz ne kadar zarara uğratılmıştır? Bunun da AK Parti İl Başkanı saygıdeğer mevkidaşım Volkan Mengi tarafından kamuoyu ile paylaşılmasını istiyorum.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi’ye artan maliyetler üzerinden cevap verdi.

Burdur’da ekmek fiyatlarındaki artışla ilgili Burdur Belediyesi’ne çağrıda bulunan AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi’ye yanıt CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut’tan geldi. Maliyetleri tek tek sıralayan Akbulut, İl Başkanı Mengi’ye seslenerek, ekmek fiyatlarındaki çözümün bakanlıklarda olduğuna vurgu yaptı. Öte yandan Akbulut, İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve şu anda kullanılamaz durumda olan asfalt yollar hakkında da Mengi’yi kamuoyunu bilgilendirmeye davet etti. Başkan Akbulut’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İKTİDAR PARTİSİNİN İL BAŞKANI ŞUNLARI BİLMELİDİR”

“İktidar partisinin il başkanı şunları bilmelidir. Ekmek fiyatlarına gelen zamlarda girdi maliyetlerine bakmak gerekiyor. Un fiyatlarının, maya fiyatlarının son bir sene içerisinde, yüzde yüz zamlarla karşı karşıya bırakılması, fırıncı arkadaşlarımızın bu zamlarla karşı karşıya bırakıldığını hatırlatmak gerekiyor. Yine keza elektrik fiyatlarına bu süreçte 8 defa zam geldiğini, iktidar partisinin il başkanına hatırlatmamız gerekiyor. Yine elektrik fiyatları demişken, AK Parti’nin İl Başkanı arkadaşımıza 2014 yılı ile, 2021’in şu anda içinde bulunduğumuz yılın fiyatları arasında bir karşılaştırma yaptığımızı, 2014 Ocak ayında 100 liralık bir elektrik faturasını, bugün aynı tüketimle 220 lira 50 kuruş olduğunu hatırlatmak isterim.

“YEM FİYATLARINI, 2018 YILINDA 76 LİRAYKEN BUGÜN 130 LİRA”

Bugün içerisinde bulunduğumuz şehrin büyük bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu, ekonomimizin yüzde 40’ının tarım ve hayvancılığa dayandığını ve bugün besicilikle, hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımızın, yem fiyatlarını, 2018 yılında 76 lirayken bugün 130 lirayla karşı karşıya bırakıldıklarını, arpa ezmesinin 60 lirayken bugün 85 lira olduğunu, yine 2018 yılında kepek 50 lirayken bugün 82 lira bandında olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yine çiftçi arkadaşlarımızın gübre fiyatlarının üretimde, 1 Ocak 2018’de üre fiyatının 83 lira 20 kuruş, 1 Ocak 2019’da 100 lira 90 kuruş, ve 2020 yılında 1 Ocak’ta 170 lira olduğunu hatırlatmak istiyorum.

“İLGİLİ BAKANLIKLARA ÇAĞRIDA BULUNMASINI BEKLİYORUM”

AK Parti İl Başkanı, Burdur’un odalarına, Belediye Başkanlığına çağrıda bulunacağına, bir iktidar partisi il başkanına yakışır şekilde ilgili bakanlıklara çağrıda bulunmasını bekliyorum. Yine son bir hatırlatma ile sizleri baş başa bırakacağım. İl Özel İdaresinin yapmış olduğu beton, asfalt yollar vardı. Sadece 1 yıl geçti üzerinden ve bu yollar ne yazık ki şu anda kullanılamaz hale geldi. AK Parti heyetinin tam kadro üzerinde fotoğraf çektirdiği o yollarla alakalı İl Özel İdaremiz ne kadar zarara uğratılmıştır? Bunun da AK Parti İl Başkanı saygıdeğer mevkidaşım Volkan Mengi tarafından kamuoyu ile paylaşılmasını istiyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.