AKÖREN KÖYÜNDE 17 AİLEYE 80 DAMIZLIK DÜVE VERİLDİ.

EKONOMİ 08.02.2016 - 13:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3108+ kez okundu.
 

AKÖREN KÖYÜNDE 17 AİLEYE 80 DAMIZLIK DÜVE VERİLDİ.

Kemer Akören Köyü Sınır Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde, Ziraat Bankası hayvancılık kredisi kullanılarak 17 aileye 80 gebe düve projesi uygulandı.
Kemer Akören Kooperatif Başkanlığı, projede verilecek düvelerin temini için Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) ile sözleşme imzaladılar. Burdur DSYB ve Kooperatif yetkilileri ile beraber seçimleri tamamlanan düvelerin kura çekim işlemi geçtiğimiz gün Akören Köy’ünde gerçekleştirildi. Kura çekimine Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Burdur GTHM Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sedat Kurtluk , Kemer GTHM İlçe Müdürü Hasan Gencer ve proje kapsamında düve alacak yetiştiriciler katıldı. Gençlerimizi Köyde Tutmamız Lazım Köylerde yapılacak böyle projeleri her zaman desteklediklerini belirten Başkan Özcan ‘ Kooperatiflerimiz öncülüğünde yapılan bu gibi projeler çok önemlidir. Özellikle genç nüfusun köyde geçimini sağlayabilecek bir işi olması lazım. Böyle projeler çoğalırsa gençlerimiz iş amaçlı köyünden gitmeyi düşünmeyecektir. Proje çerçevesinde Kooperatifimizle yaptığımız sözleşme çerçevesinde düve seçimini büyük bir titizlikle tamamladık. Seçtiğimiz düveleri gebelik sürelerine göre ayırdık. Kura çekimini de gebelik süresine göre adaletli bir biçimde gerçekleştireceğiz. Birliğimiz yetiştirici için var. Yetiştirici yoksa Birlik de yok. Hayvan sayınız yeterli sayıya ulaştığı zaman Birlik üyesi olarak göreceğiz sizi. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği geçen Kooperatif Başkanımız Niyazi Boz' a ve Ziraat Bankasına teşekkür eder, büyük bir titizlikle seçimlerini gerçekleştirdiğimiz düvelerin yeni sahiplerine bol bereketli olmasını temenni ederim’ Çekilen kura ile hangi küpe numarasında ki hayvanın sahibi olacağını öğrenen yetiştiricilere, Burdur DSYB tarafından hazırlanan hediye çantaları verildi.  
Kemer Akören Köyü Sınır Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde, Ziraat Bankası hayvancılık kredisi kullanılarak 17 aileye 80 gebe düve projesi uygulandı.

Kemer Akören Kooperatif Başkanlığı, projede verilecek düvelerin temini için Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) ile sözleşme imzaladılar. Burdur DSYB ve Kooperatif yetkilileri ile beraber seçimleri tamamlanan düvelerin kura çekim işlemi geçtiğimiz gün Akören Köy’ünde gerçekleştirildi. Kura çekimine Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Burdur GTHM Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sedat Kurtluk , Kemer GTHM İlçe Müdürü Hasan Gencer ve proje kapsamında düve alacak yetiştiriciler katıldı.

Gençlerimizi Köyde Tutmamız Lazım

Köylerde yapılacak böyle projeleri her zaman desteklediklerini belirten Başkan Özcan ‘ Kooperatiflerimiz öncülüğünde yapılan bu gibi projeler çok önemlidir. Özellikle genç nüfusun köyde geçimini sağlayabilecek bir işi olması lazım. Böyle projeler çoğalırsa gençlerimiz iş amaçlı köyünden gitmeyi düşünmeyecektir. Proje çerçevesinde Kooperatifimizle yaptığımız sözleşme çerçevesinde düve seçimini büyük bir titizlikle tamamladık. Seçtiğimiz düveleri gebelik sürelerine göre ayırdık. Kura çekimini de gebelik süresine göre adaletli bir biçimde gerçekleştireceğiz. Birliğimiz yetiştirici için var. Yetiştirici yoksa Birlik de yok. Hayvan sayınız yeterli sayıya ulaştığı zaman Birlik üyesi olarak göreceğiz sizi. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği geçen Kooperatif Başkanımız Niyazi Boz' a ve Ziraat Bankasına teşekkür eder, büyük bir titizlikle seçimlerini gerçekleştirdiğimiz düvelerin yeni sahiplerine bol bereketli olmasını temenni ederim’

Çekilen kura ile hangi küpe numarasında ki hayvanın sahibi olacağını öğrenen yetiştiricilere, Burdur DSYB tarafından hazırlanan hediye çantaları verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.