ALMAN EKONOMİSİ YÜZDE 0,1KÜÇÜLDÜ

DÜNYA 15.08.2019 - 10:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4409+ kez okundu.
 

ALMAN EKONOMİSİ YÜZDE 0,1KÜÇÜLDÜ

Berlin Ticaret Çatışmaları ve daha zayıf bir Küresel Ekonomi, ihracata bağlı Alman Ekonomisi’nin, ikinci çeyrekte küçülmesine neden oldu.
Alman Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 0,1 Küçüldü   Berlin Ticaret Çatışmaları ve daha zayıf bir Küresel Ekonomi, ihracata bağlı Alman Ekonomisi’nin, ikinci çeyrekte küçülmesine neden oldu. Federal İstatistik Ofisi, Çarşamba günü ön hesaplamalara göre yaptığı açıklamada, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın Nisan Ayı’ndan Haziran Ayı’na kadar 0,1 oranında düşüş gösterdi. Reuters Haber Ajansı’nın röportaj yaptığı uzmanlar da yüzde eksi 0,1 bekliyorlardı. Yılın başında, Avrupa’nın en büyük ekonomisi hala, yüzde 0,4 oranında şaşırtıcı bir şekilde büyüdü. Ekonomi, yaz döneminde tekrar daralma nedeni olarak uzmanlar, “Teknik Durgunluktan” bahsetmektedir. 2012/13 yılının başında ardı ardına son iki eksi çeyrek vardı. Makro Ekonomi ve Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IMK) şu anda durgunluk tehlikesini yüzde 43 olarak tahmin ediyor. Makroekonomi ve Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IMK) Bilim Direktörü Sebastian Dullien, “Almanya Ekonomisi sınırda” açıklamasını yaptı. Yine de, Şansölye Angela Merkel, büyümeyi teşvik etmek için hükümetin harekete geçmesine gerek olmadığını düşünüyor. Bu bağlamda, “Şu anda bir teşvik paketine gerek yok” dedi. Federal Hükümet, 2019 için toplam ekonomik büyümenin yüzde 0,5 olmasını bekliyor. 2018 yılında, yüzde 1,4 artı bir artış için yeterliydi. (Muhabir: Rene Wagner, Christian Krämer tarafından düzenlendi)
Berlin Ticaret Çatışmaları ve daha zayıf bir Küresel Ekonomi, ihracata bağlı Alman Ekonomisi’nin, ikinci çeyrekte küçülmesine neden oldu.

Alman Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 0,1 Küçüldü

 

Berlin Ticaret Çatışmaları ve daha zayıf bir Küresel Ekonomi, ihracata bağlı Alman Ekonomisi’nin, ikinci çeyrekte küçülmesine neden oldu. Federal İstatistik Ofisi, Çarşamba günü ön hesaplamalara göre yaptığı açıklamada, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın Nisan Ayı’ndan Haziran Ayı’na kadar 0,1 oranında düşüş gösterdi. Reuters Haber Ajansı’nın röportaj yaptığı uzmanlar da yüzde eksi 0,1 bekliyorlardı. Yılın başında, Avrupa’nın en büyük ekonomisi hala, yüzde 0,4 oranında şaşırtıcı bir şekilde büyüdü.

Ekonomi, yaz döneminde tekrar daralma nedeni olarak uzmanlar, “Teknik Durgunluktan” bahsetmektedir. 2012/13 yılının başında ardı ardına son iki eksi çeyrek vardı. Makro Ekonomi ve Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IMK) şu anda durgunluk tehlikesini yüzde 43 olarak tahmin ediyor. Makroekonomi ve Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IMK) Bilim Direktörü Sebastian Dullien, “Almanya Ekonomisi sınırda” açıklamasını yaptı.

Yine de, Şansölye Angela Merkel, büyümeyi teşvik etmek için hükümetin harekete geçmesine gerek olmadığını düşünüyor. Bu bağlamda, “Şu anda bir teşvik paketine gerek yok” dedi. Federal Hükümet, 2019 için toplam ekonomik büyümenin yüzde 0,5 olmasını bekliyor. 2018 yılında, yüzde 1,4 artı bir artış için yeterliydi. (Muhabir: Rene Wagner, Christian Krämer tarafından düzenlendi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.