ANTALYA ÇİĞDEMİ PUL OLDU!

SANAT 06.04.2018 - 11:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4139+ kez okundu.
 

ANTALYA ÇİĞDEMİ PUL OLDU!

Antalya İlinde yetişen ve ülkemize özgü (endemik) olan Antalya Çiğdemi (Crocus antalyensis subsp. Antalyensis) pul olarak basılan yedi bitki türü arasında yerini aldı.
‘PUL KOLEKSİYONERLERİNE MÜJDE!’ Türkiye, Dünyada en çok bitki türü barındıran ülkeler arasında yer alır. Avrupa Kıtası, Türkiye’nin yaklaşık 15 katı büyüklüğe sahip olmasına rağmen, tüm Avrupa Kıtası’nda yaklaşık 12.000 bitki türü yer alırken Türkiye’de 12.000’den fazla bitki türü bulunmaktadır. Sahip olduğumuz biyolojik zenginlik kaynaklarımız PTT A.Ş. tarafından yapılan bir çalışmayla Posta Pulu olarak basıldı. Ülkemizin 7 Bölgesine özgü bitki türleri arasından seçilen Antalya Çiğdemi, Ters Lale, Zeytin, Peygamber Çiçeği, Gölbaşı Sevgi Çiçeği, Ormangülü ve Lale’ye ait görseller “Bitkiler” konulu 7 (yedi) değerli anma pulu ve ilkgün zarfı 21.03.2018 tarihinde tedavüle sunuldu. Bölge Müdürlüğümüze bağlı Antalya İlinde yetişen ve ülkemize özgü (endemik) olan Antalya Çiğdemi (Crocus antalyensis subsp. Antalyensis) pul olarak basılan yedi bitki türü arasında yerini aldı.
Antalya İlinde yetişen ve ülkemize özgü (endemik) olan Antalya Çiğdemi (Crocus antalyensis subsp. Antalyensis) pul olarak basılan yedi bitki türü arasında yerini aldı.

‘PUL KOLEKSİYONERLERİNE MÜJDE!’

Türkiye, Dünyada en çok bitki türü barındıran ülkeler arasında yer alır. Avrupa Kıtası, Türkiye’nin yaklaşık 15 katı büyüklüğe sahip olmasına rağmen, tüm Avrupa Kıtası’nda yaklaşık 12.000 bitki türü yer alırken Türkiye’de 12.000’den fazla bitki türü bulunmaktadır.

Sahip olduğumuz biyolojik zenginlik kaynaklarımız PTT A.Ş. tarafından yapılan bir çalışmayla Posta Pulu olarak basıldı. Ülkemizin 7 Bölgesine özgü bitki türleri arasından seçilen Antalya Çiğdemi, Ters Lale, Zeytin, Peygamber Çiçeği, Gölbaşı Sevgi Çiçeği, Ormangülü ve Lale’ye ait görseller “Bitkiler” konulu 7 (yedi) değerli anma pulu ve ilkgün zarfı 21.03.2018 tarihinde tedavüle sunuldu.

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Antalya İlinde yetişen ve ülkemize özgü (endemik) olan Antalya Çiğdemi (Crocus antalyensis subsp. Antalyensis) pul olarak basılan yedi bitki türü arasında yerini aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.