ANTALYA’NIN RUS PATRONİÇELERİ

TURİZM 31.08.2016 - 18:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4089+ kez okundu.
 

ANTALYA’NIN RUS PATRONİÇELERİ

Antalya'ya her yıl yaklaşık 2 milyonun üstünde Rus turist geliyor ve bunların bir kısmı da kalıyor.
Yani Antalya'da ciddi bir Rus cemaati oluşmuş vaziyette. Türkiye'nin kuzeyinde Türklerin küfür olarak kullandığı Nataşa adı, ülkenin güneyinde saygın iş kadını anlamına geliyor. Antalya da yerleşen Ruslar sektör olarak ekseriyetle hizmet sektörünü seçtikleri gibi birçoğu da evlenerek burada kalmaktadır. Sektörlerde iş kadını olanlar ise Türkler ile kurdukları bilhassa küçük Turizm işletmelerine turist getirmektedir. Antalya’nın ilçelerinden Kaş ve Demre’ye ise din Turizm’i konusunda Rusya uyruklu önemli sayıda Turist de gelmektedir.     Antalya artık Ruslar için sadece turist olarak geldikleri bir şehir değil. İklim, deniz, kum, taze sebze-meyve ve aşk gibi gerekçelerle, Antalya'ya yerleşen Rus sayısı bir hayli fazla. Artık karma evliliklerin de son derece normal karşılandığı şehirde Rus- Türk karışımı melez bir nesil yetişiyor. Her adım attığınız yerde bir Rus’a rastlamıyorsunuz belki ama şehirdeki Rusların sayısı yadsınamayacak kadar çok. Bu yıl Antalya'ya tatile gelecek Rusların sayısının 2.5 milyonu aşması bekleniyor. Antalya ve Alanya'da emlak satın alan neredeyse 5 bin Rus var. Onlar kendilerini Türklere çok yakın htiği için belli mahallelerde toplanma ihtiyacı hmiyor. Halkın arasına karışmışlar. Bunda elbette, 10 yıl öncesine kadar Rus kadınların yaşadığı imaj sıkıntısının aşılmasının payı var.
Antalya'ya her yıl yaklaşık 2 milyonun üstünde Rus turist geliyor ve bunların bir kısmı da kalıyor.

Yani Antalya'da ciddi bir Rus cemaati oluşmuş vaziyette. Türkiye'nin kuzeyinde Türklerin küfür olarak kullandığı Nataşa adı, ülkenin güneyinde saygın iş kadını anlamına geliyor.

Antalya da yerleşen Ruslar sektör olarak ekseriyetle hizmet sektörünü seçtikleri gibi birçoğu da evlenerek burada kalmaktadır. Sektörlerde iş kadını olanlar ise Türkler ile kurdukları bilhassa küçük Turizm işletmelerine turist getirmektedir. Antalya’nın ilçelerinden Kaş ve Demre’ye ise din Turizm’i konusunda Rusya uyruklu önemli sayıda Turist de gelmektedir.  

 

Antalya artık Ruslar için sadece turist olarak geldikleri bir şehir değil. İklim, deniz, kum, taze sebze-meyve ve aşk gibi gerekçelerle, Antalya'ya yerleşen Rus sayısı bir hayli fazla. Artık karma evliliklerin de son derece normal karşılandığı şehirde Rus- Türk karışımı melez bir nesil yetişiyor. Her adım attığınız yerde bir Rus’a rastlamıyorsunuz belki ama şehirdeki Rusların sayısı yadsınamayacak kadar çok. Bu yıl Antalya'ya tatile gelecek Rusların sayısının 2.5 milyonu aşması bekleniyor. Antalya ve Alanya'da emlak satın alan neredeyse 5 bin Rus var. Onlar kendilerini Türklere çok yakın htiği için belli mahallelerde toplanma ihtiyacı hmiyor. Halkın arasına karışmışlar. Bunda elbette, 10 yıl öncesine kadar Rus kadınların yaşadığı imaj sıkıntısının aşılmasının payı var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.