“ARABALI KONSERLER ÇEVRE KATLİAMINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

SANAT 29.06.2020 - 09:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2943+ kez okundu.
 

“ARABALI KONSERLER ÇEVRE KATLİAMINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Bir süredir yazıyoruz, çiziyoruz; Kenan Doğulu iyi bir ekiple yönetilmiyor. Bunun son örneğini “arabadayKen” örneğinde bir kez daha yaşıyoruz.
“Arabada konser dinleme” etkinlikleri için özellikle bir dönem Amerika’da çok popüler olan “arabada sinema izleme” fikrinin özenti bir şekilde bizde uygulanması diyebiliriz. Ancak ortaya çıkan tablo şu: Arabalar yaz sıcağında haliyle klima çalıştırdıkları için kontak kapatmıyor ve alanda yoğun bir egzoz salınımı oluyor. Bu da konsere gelenler için bir sağlık problemi yaratmasının yanı sıra ciddi bir hava kirliliği yaratıyor. Daha da ötesi, son genelge ile arabadan inmek de serbest olmuş durumda. Yani arabadan inenler karbonmonoksit gazına daha çok maruz kalıyor. Bu gerçekler varken girişte arabayı üstüne su sıkar gibi dezenfekte etmek tam bir komedi. Arabanın egzoz ölçümünü yapsalar anlayacağız. Sonuçta yapılan özenti bir iş ve çevre kirliliğinden başka bir şey değil. Bir de bu konserlere İBB’nin destek olduğu söyleniyor ki bu daha da vahim. Bizim Ekrem İmamoğlu’na tavsiyemiz şu: Bırakın bu saçma sapan çevre kirliliği ve insanların hayatını daha fazla tehlikeye atan arabalı komediyi. Açın Açık havayı, madem hizmet etmek istiyorsanız bu sene çok indirimli fiyatlardan kiralayın, organizatörler korkmadan konserler yapabilsin. Hizmet etmek isteyen, bugüne kadar konser yapmış olan organizatörleri çağır; Açık havayı size bu sene yüzde 75 indirimli açıyoruz der. Sanatçı da yarı fiyatına çıkar, izleyici de sosyal mesafeli, doğru düzgün konser izler. İzleyici de temiz hava soluyarak, sosyal mesafe kurallarına uyarak, keyfini çıkararak konserleri izleyebilsin. Kenan’a da sözümüz şu: Batı’nın bile terk ettiği saçma sapan uygulamaları sırf “Batılı görüneyim” diye düşünmeden kabul etme, körlemesine “Batı Batı” diye diye batıyorsun…  
Bir süredir yazıyoruz, çiziyoruz; Kenan Doğulu iyi bir ekiple yönetilmiyor. Bunun son örneğini “arabadayKen” örneğinde bir kez daha yaşıyoruz.

“Arabada konser dinleme” etkinlikleri için özellikle bir dönem Amerika’da çok popüler olan “arabada sinema izleme” fikrinin özenti bir şekilde bizde uygulanması diyebiliriz.

Ancak ortaya çıkan tablo şu:

Arabalar yaz sıcağında haliyle klima çalıştırdıkları için kontak kapatmıyor ve alanda yoğun bir egzoz salınımı oluyor. Bu da konsere gelenler için bir sağlık problemi yaratmasının yanı sıra ciddi bir hava kirliliği yaratıyor.

Daha da ötesi, son genelge ile arabadan inmek de serbest olmuş durumda. Yani arabadan inenler karbonmonoksit gazına daha çok maruz kalıyor.

Bu gerçekler varken girişte arabayı üstüne su sıkar gibi dezenfekte etmek tam bir komedi. Arabanın egzoz ölçümünü yapsalar anlayacağız.

Sonuçta yapılan özenti bir iş ve çevre kirliliğinden başka bir şey değil.

Bir de bu konserlere İBB’nin destek olduğu söyleniyor ki bu daha da vahim.

Bizim Ekrem İmamoğlu’na tavsiyemiz şu:

Bırakın bu saçma sapan çevre kirliliği ve insanların hayatını daha fazla tehlikeye atan arabalı komediyi. Açın Açık havayı, madem hizmet etmek istiyorsanız bu sene çok indirimli fiyatlardan kiralayın, organizatörler korkmadan konserler yapabilsin. Hizmet etmek isteyen, bugüne kadar konser yapmış olan organizatörleri çağır; Açık havayı size bu sene yüzde 75 indirimli açıyoruz der. Sanatçı da yarı fiyatına çıkar, izleyici de sosyal mesafeli, doğru düzgün konser izler.

İzleyici de temiz hava soluyarak, sosyal mesafe kurallarına uyarak, keyfini çıkararak konserleri izleyebilsin.

Kenan’a da sözümüz şu:

Batı’nın bile terk ettiği saçma sapan uygulamaları sırf “Batılı görüneyim” diye düşünmeden kabul etme, körlemesine “Batı Batı” diye diye batıyorsun…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.