ARTAN ELEKTRİK KESİNTİLERİ VATANDAŞI VE ESNAFI MAĞDUR EDİYOR

SİYASET 09.11.2020 - 14:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 1997+ kez okundu.
 

ARTAN ELEKTRİK KESİNTİLERİ VATANDAŞI VE ESNAFI MAĞDUR EDİYOR

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez açıklamada bulunarak Bucak ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle esnafların ve vatandaşların mağdur olduklarını dile getirdi.
Başkan Sönmez, Akdeniz Elektrik Şirketinin aymazlığı ve soruna çözüm üretmemesi nedeniyle meydana gelen zamansız ve programsız elektrik kesintileri yüzünden esnafın iş yapamaz hale geldiğini, vatandaşların da bu duruma tepki gösterdiklerini ifade etti. Başkan Sönmez yazılı açıklamasında, “Bilindiği gibi ilçemizde sık sık elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Akdeniz EDAŞ’ın planlı kesintilerinin yanı sıra plansız kesintilerde elektrik konusunda herkesi mağdur etmektedir. Fakat hafta içi günlerde yapılan elektrik kesintileri artık hem esnafımızı hem de vatandaşımızı bıktırmış, esnaf iş yapamaz hale gelmiş, vatandaşımızda havaların soğuduğu bugünlerde mağdur duruma düşmüştür. Son günlerde artan elektrik kesintileri yüzünden vatandaşlarımız ve esnaflarımız bu sorunlarını bizlere dile getirmiş ve konunun bir an çözülmesi için gündeme getirmemizi talep etmiştir. Şimdi bizler de Akdeniz EDAŞ başta olmak üzere bu konuda yetkili kurum ve kuruluşlara soruyoruz. 1-Esnafımızın elektrik kesintisi nedeniyle yaşadığı mağduriyetleri, zararları kim karşılayacak? 2-Vatandaşımızın evinde birçok elektrikli aleti sırf elektrik yok diye kullanamaması ve bazı vatandaşlarımızın elektrik ile ısınma sorununun artmasını nasıl çözeceğiz? 3- Zaten alım gücü düşün olan vatandaşlarımızın evlerinde bulunan buzdolaplarında bozulan,eriyen ya da kötü kokan yiyecek içeceklerin bedelini söz konusu şirket mi ödeyecek? 4-Esnafımızın sıkıntılı pandemi sürecinde zaten iş yapamaz, para kazanamaz haldeyken, bir de elektrik kesintileri nedeniyle çalışamaması sorununu kimler nasıl çözecek? Belki bu soruları çoğaltabiliriz ama bizim derdimiz artık elektrik kesintileri yapılmasın, hiç kimse mağdur olmasın.Hatta bu konuda ne kadar gerekli denetim varsa söz konusu şirkete bu denetimler yapılsın. Habersiz yapılan elektrik kesintilerine artık bir dur densin. Akdeniz EDAŞ vatandaşlarımızı mağdur etmeyi artık kessin!” ifadelerini kullandı.  
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez açıklamada bulunarak Bucak ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle esnafların ve vatandaşların mağdur olduklarını dile getirdi.

Başkan Sönmez, Akdeniz Elektrik Şirketinin aymazlığı ve soruna çözüm üretmemesi nedeniyle meydana gelen zamansız ve programsız elektrik kesintileri yüzünden esnafın iş yapamaz hale geldiğini, vatandaşların da bu duruma tepki gösterdiklerini ifade etti. Başkan Sönmez yazılı açıklamasında, “Bilindiği gibi ilçemizde sık sık elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Akdeniz EDAŞ’ın planlı kesintilerinin yanı sıra plansız kesintilerde elektrik konusunda herkesi mağdur etmektedir. Fakat hafta içi günlerde yapılan elektrik kesintileri artık hem esnafımızı hem de vatandaşımızı bıktırmış, esnaf iş yapamaz hale gelmiş, vatandaşımızda havaların soğuduğu bugünlerde mağdur duruma düşmüştür.

Son günlerde artan elektrik kesintileri yüzünden vatandaşlarımız ve esnaflarımız bu sorunlarını bizlere dile getirmiş ve konunun bir an çözülmesi için gündeme getirmemizi talep etmiştir. Şimdi bizler de Akdeniz EDAŞ başta olmak üzere bu konuda yetkili kurum ve kuruluşlara soruyoruz.

1-Esnafımızın elektrik kesintisi nedeniyle yaşadığı mağduriyetleri, zararları kim karşılayacak?

2-Vatandaşımızın evinde birçok elektrikli aleti sırf elektrik yok diye kullanamaması ve bazı vatandaşlarımızın elektrik ile ısınma sorununun artmasını nasıl çözeceğiz?

3- Zaten alım gücü düşün olan vatandaşlarımızın evlerinde bulunan buzdolaplarında bozulan,eriyen ya da kötü kokan yiyecek içeceklerin bedelini söz konusu şirket mi ödeyecek?

4-Esnafımızın sıkıntılı pandemi sürecinde zaten iş yapamaz, para kazanamaz haldeyken, bir de elektrik kesintileri nedeniyle çalışamaması sorununu kimler nasıl çözecek?

Belki bu soruları çoğaltabiliriz ama bizim derdimiz artık elektrik kesintileri yapılmasın, hiç kimse mağdur olmasın.Hatta bu konuda ne kadar gerekli denetim varsa söz konusu şirkete bu denetimler yapılsın. Habersiz yapılan elektrik kesintilerine artık bir dur densin. Akdeniz EDAŞ vatandaşlarımızı mağdur etmeyi artık kessin!” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.