ASIMIN NESLİ AKİF’İ MEZARI BAŞINDA ANDI

KÜLTÜR 27.12.2019 - 14:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3162+ kez okundu.
 

ASIMIN NESLİ AKİF’İ MEZARI BAŞINDA ANDI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve üniversite yönetiminin yanı sıra öğrenciler anma törenine katıldı.
İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 83. yılında Edirnekapı'daki mezarı başında anıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz  ve üniversite yönetimi ve öğrenci toplulukları katıldı. Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Eyüp Sultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten ile çok sayıda öğrenci katıldı. İstanbul'daki ilk, orta, lise ve üniversitelerde okuyan bazı öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları üyeleri de şairin mezarında dua etti. MAKÜ öğrencileri Yasin-i Şerif okudu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın dua ettiği törende, Eyüp Sultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten de Kur’anı Kerim okudu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak Akif’in kabrine çelenk bırakan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz üniversite olarak, Mehmet Akif Ersoy'un ismine yakışır çalışmalar yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.  Her yıl daha da güçlenerek geldiklerini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti: “Akif, içinde bulunduğu dönemde Türk milletine özgürlük mücadelesinin her aşamasına katılmış ve bu anlamda bizlere çok önemli mesajlar vermiş, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' diye dua etmişti. Bu dua kabul olmuş olacak ki ülkemiz üzerinde hain planlar yapanların emelleri 15 Temmuz'da da ellerinde patlamıştır. Yine bir karanlık gecede Akif'in ruhuyla Asım'ın nesli ayaklanarak, özgürlüğünü başkasının inisiyatifine bırakmamıştır. Ersoy'u her yıl anıyoruz ancak esas mesele bunları bir güne sıkıştırmak değil, onun bize verdiği mesajları anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak Milli Şairimiz Akif’in adını taşımanın sorumluluğu ile her yıl daha da güçlenerek geliyoruz. Mehmet Akif’in adını alan bir üniversite olarak bu güzel vatanın bekası için geleceğimizin teminatı binlerce Asım yetiştirmek asli vazifemizdir. Aklını, ruhunu, gönlünü, vatanını, devletini ve milletini satan nesiller değil ‘Asım’ın nesli galip gelecektir. İşte bu nesil; “Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusumu çiğnetmeyecek” düsturuyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde yetişecek Asımın neslidir.” dedi.  
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve üniversite yönetiminin yanı sıra öğrenciler anma törenine katıldı.

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 83. yılında Edirnekapı'daki mezarı başında anıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz  ve üniversite yönetimi ve öğrenci toplulukları katıldı. Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Eyüp Sultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İstanbul'daki ilk, orta, lise ve üniversitelerde okuyan bazı öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları üyeleri de şairin mezarında dua etti. MAKÜ öğrencileri Yasin-i Şerif okudu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın dua ettiği törende, Eyüp Sultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten de Kur’anı Kerim okudu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak Akif’in kabrine çelenk bırakan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz üniversite olarak, Mehmet Akif Ersoy'un ismine yakışır çalışmalar yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Her yıl daha da güçlenerek geldiklerini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:

“Akif, içinde bulunduğu dönemde Türk milletine özgürlük mücadelesinin her aşamasına katılmış ve bu anlamda bizlere çok önemli mesajlar vermiş, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' diye dua etmişti. Bu dua kabul olmuş olacak ki ülkemiz üzerinde hain planlar yapanların emelleri 15 Temmuz'da da ellerinde patlamıştır. Yine bir karanlık gecede Akif'in ruhuyla Asım'ın nesli ayaklanarak, özgürlüğünü başkasının inisiyatifine bırakmamıştır. Ersoy'u her yıl anıyoruz ancak esas mesele bunları bir güne sıkıştırmak değil, onun bize verdiği mesajları anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak Milli Şairimiz Akif’in adını taşımanın sorumluluğu ile her yıl daha da güçlenerek geliyoruz. Mehmet Akif’in adını alan bir üniversite olarak bu güzel vatanın bekası için geleceğimizin teminatı binlerce Asım yetiştirmek asli vazifemizdir. Aklını, ruhunu, gönlünü, vatanını, devletini ve milletini satan nesiller değil ‘Asım’ın nesli galip gelecektir. İşte bu nesil; “Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusumu çiğnetmeyecek” düsturuyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde yetişecek Asımın neslidir.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.