ASKERİ UZAY KOMUTANLIĞI

TEKNOLOJİ 28.07.2019 - 12:12, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4255+ kez okundu.
 

ASKERİ UZAY KOMUTANLIĞI

ABD, Rusya ve Çin’den sonra Fransa da uzayda silahlanıyor: Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Perşembe günü 2025 yılına kadar yaklaşık 700 milyon Euro’luk yatırımlarla yeni bir uzay stratejisi sundu
Fransa, Uzayı Silahlandırıyor   ABD, Rusya ve Çin’den sonra Fransa da uzayı silahlandırıyor: Fransa Savunma Bakanı Florence Parly Perşembe günü 2025 yılına kadar yaklaşık 700 milyon Euro’luk yatırımlarla yeni bir uzay stratejisi sundu. Amaç; ifadelerine göre, hepsinden önemlisi, uyduları düşman saldırılarına karşı daha iyi korumaktır. Başkan Emmanuel Macron daha önce bir Askeri Uzay Komutanlığı kurulduğunu duyurmuştu. Bu konu, Eylül Ayı’ndan itibaren Alman Hava Kuvvetleri tarafından çözümlenmelidir. Parly planlarını, Fransa’nın doğusunda bulunan Lyon yakınlarındaki bir Hava Üssü’nde ayrıntılı olarak sundu. Öngörülere göre, Lazer Teknolojisi’ne dayanan Anti-Uydu Silahları geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Parly, “Uydularımız tehdit altındaysa, rakiplerimizin gözünü kamaştırmak istiyoruz” dedi. Fransa, aynı zamanda diğer ülkelere yetişmek istediğini de vurguladı. Ayrıca uydular; Nano Uydular, Mikro Uydular tarafından daha iyi izlenmelidir. Fransa, uzayda üstünlük kazanmak için; Çin, Rusya ve ABD’ye karşı rekabet yarışını başlatarak tepki vermektedir. Bu ülkeler, yıllardır bu alana çok yatırım yapmaktadırlar. Uzaydaki uyduların sayısının şu anda yaklaşık 2000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Çoğu, telekomünikasyon için kullanılmakta olup, aynı zamanda Hava Durumu ve tabi ki Casus Uyduları da vardır.  
ABD, Rusya ve Çin’den sonra Fransa da uzayda silahlanıyor: Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Perşembe günü 2025 yılına kadar yaklaşık 700 milyon Euro’luk yatırımlarla yeni bir uzay stratejisi sundu

Fransa, Uzayı Silahlandırıyor  

ABD, Rusya ve Çin’den sonra Fransa da uzayı silahlandırıyor: Fransa Savunma Bakanı Florence Parly Perşembe günü 2025 yılına kadar yaklaşık 700 milyon Euro’luk yatırımlarla yeni bir uzay stratejisi sundu. Amaç; ifadelerine göre, hepsinden önemlisi, uyduları düşman saldırılarına karşı daha iyi korumaktır.

Başkan Emmanuel Macron daha önce bir Askeri Uzay Komutanlığı kurulduğunu duyurmuştu. Bu konu, Eylül Ayı’ndan itibaren Alman Hava Kuvvetleri tarafından çözümlenmelidir. Parly planlarını, Fransa’nın doğusunda bulunan Lyon yakınlarındaki bir Hava Üssü’nde ayrıntılı olarak sundu.

Öngörülere göre, Lazer Teknolojisi’ne dayanan Anti-Uydu Silahları geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Parly, “Uydularımız tehdit altındaysa, rakiplerimizin gözünü kamaştırmak istiyoruz” dedi. Fransa, aynı zamanda diğer ülkelere yetişmek istediğini de vurguladı. Ayrıca uydular; Nano Uydular, Mikro Uydular tarafından daha iyi izlenmelidir.

Fransa, uzayda üstünlük kazanmak için; Çin, Rusya ve ABD’ye karşı rekabet yarışını başlatarak tepki vermektedir. Bu ülkeler, yıllardır bu alana çok yatırım yapmaktadırlar.

Uzaydaki uyduların sayısının şu anda yaklaşık 2000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Çoğu, telekomünikasyon için kullanılmakta olup, aynı zamanda Hava Durumu ve tabi ki Casus Uyduları da vardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.