ATATÜRK 99 YIL ÖNCE SAMSUN’A AYAKBASTI.

KÜLTÜR 19.05.2018 - 13:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4164+ kez okundu.
 

ATATÜRK 99 YIL ÖNCE SAMSUN’A AYAKBASTI.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın zeminini hazırladı.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı. Protokol üyelerinin yer aldığı törenlerde halkın ve gençliğin katılımının az olması dikkatlerden kaçmaz iken, Hazırlanan programlardaki yetersizlik de katılanlardan tepki aldı. Burdur’daki törenler okullardan katılan gençlerin kendilerine 99 yıl önce emanet edilen meşaleyi gayretleriyle  taşıdıkları zihinlere kazındı. Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği Türk Gençliği, üzerine düşen görevi tüm olumsuzluklara rağmen çeşitli faaliyet ve etkinliklerle gösterdi. . Cumhuriyet Meydanındaki tören İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür İl Müdürü Vekili Atilla Aksoy’un Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Burdur Gençlik Hizmetleri İl Müdür Vekili Atilla Aksoy ve bir gurup genç ile birlikte Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu’nu valilik makamında ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Vali Vekili Balcıoğlu ve sporcu gençler daha sonra tekrar törenin ikinci bölümü için Cumhuriyet Meydanındaki tören alanına dönerek düzenlenen programlara katıldılar. . Devam eden Program kapsamında Gençlik Haftasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan USO Anadolu Lisesi Öğrencisi Aslı Apaydın şiirini okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Atatürk Gençliğinin Ata’ya cevabı ile devam eden programda Judocuların jimnastik gösteri de yer aldı. ŞAMPİYONLAR SAHNEYE ÇIKTI Çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalya ve ödülleri verildi. Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programın son bölümünde önce bölgede ve sonra da Türkiye’de şampiyon olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi sahneye çıktı, ekip Halk dansları gösterisi yaptı. Program ödül töreniyle sona erdi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı  İlk defa 24 Mayıs 1935 tarihinde Beşiktaş’ın girişimleriyle Atatürk Spor Günü adı altında Fenerbahçe ve Galatasaray sporcularının da katılımıyla kutlandı. Bu etkinliğin amacı, Türk gençliğinin Atatürk’e olan minnet ve sevgisini gösterebilmesiydi.    
Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın zeminini hazırladı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı. Protokol üyelerinin yer aldığı törenlerde halkın ve gençliğin katılımının az olması dikkatlerden kaçmaz iken, Hazırlanan programlardaki yetersizlik de katılanlardan tepki aldı. Burdur’daki törenler okullardan katılan gençlerin kendilerine 99 yıl önce emanet edilen meşaleyi gayretleriyle  taşıdıkları zihinlere kazındı. Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği Türk Gençliği, üzerine düşen görevi tüm olumsuzluklara rağmen çeşitli faaliyet ve etkinliklerle gösterdi. .

Cumhuriyet Meydanındaki tören İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür İl Müdürü Vekili Atilla Aksoy’un Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Burdur Gençlik Hizmetleri İl Müdür Vekili Atilla Aksoy ve bir gurup genç ile birlikte Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu’nu valilik makamında ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Vali Vekili Balcıoğlu ve sporcu gençler daha sonra tekrar törenin ikinci bölümü için Cumhuriyet Meydanındaki tören alanına dönerek düzenlenen programlara katıldılar. .

Devam eden Program kapsamında Gençlik Haftasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan USO Anadolu Lisesi Öğrencisi Aslı Apaydın şiirini okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Atatürk Gençliğinin Ata’ya cevabı ile devam eden programda Judocuların jimnastik gösteri de yer aldı.

ŞAMPİYONLAR SAHNEYE ÇIKTI

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalya ve ödülleri verildi. Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programın son bölümünde önce bölgede ve sonra da Türkiye’de şampiyon olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi sahneye çıktı, ekip Halk dansları gösterisi yaptı. Program ödül töreniyle sona erdi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı  İlk defa 24 Mayıs 1935 tarihinde Beşiktaş’ın girişimleriyle Atatürk Spor Günü adı altında Fenerbahçe ve Galatasaray sporcularının da katılımıyla kutlandı. Bu etkinliğin amacı, Türk gençliğinin Atatürk’e olan minnet ve sevgisini gösterebilmesiydi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.