AVUKATLAR ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYDU

YAŞAM 05.04.2019 - 12:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4067+ kez okundu.
 

AVUKATLAR ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYDU

Burdur Barosu’na bağlı avukatlar 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle Cumhuriyet meydanında “Atatürk” anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, yaptığı açıklamada; günümüzde üç kuvvetten biri olan yargı erki bileşenlerinden savunma kurumu ile ilgili her yıl tekrarladığımız sorunlar da artarak devam etmektedir. Avukat yargının üçayağından biridir, savunma hakkının kutsallığı ve halka yakın ilişkileri nedeniyle yargı içinde özel bir konumu vardır. Bunu bilmek kabullenmek, sağlıklı ve hak ettiği şekilde bir ilişki kurmak gerekir. Şu anda ise savunmanın ve onun temsilcisi avukatın yargının bileşenlerinden biri olduğunu kabullenemeyen ve savunmayı yok sayan bir ortam vardır. Yargının en temel sorunlarından biri budur. Bu sorunun kaynağı da yargının diğer ayaklarının bağımsız ve tarafsız olmamasıdır. Günümüzde yargının avukat dışındaki unsurları yürütmenin bir parçası şeklin de görüntü vermektedir. Avukatı ve baroları bunun bir parçası yapma çabası/ düşüncesi vardır. Ancak bu çaba çok yanlış ve zararlıdır. Yargı tarafsız- bağımsız ve hesap verebilir olmadıkça; yargıya güvenden ve hukuk güvenliğinden söz edilemez. Ve bu nedenle ülkemiz de ekonomi de dahil birçok sıkıntının dahi  yaşanması kaçınılmaz olur. Dünya Ekonomik Forumu 2018 Yargı Bağımsızlığı raporuna göre 140 ülkenin arasında 111 sırada olmamızdan kim mutlu olabilir. Şu an itibarı ile bu eleştirileri güzel ülkemiz daha güzel olsun insanımız mutlu bir şekilde yaşam sürsün diye yalnızca biz yapabiliyoruz. Ülkemiz de adil yargı ve hukuk güvenliği gelecekse bu en çok avukatların ve baroların verdiği katkı sayesinde olacaktır. Her yıl ısrarla tekrarladığımız sorunların hiçbirisi de çözülmüş değildir bunu tekrar not etmekte fayda görüyoruz.
Burdur Barosu’na bağlı avukatlar 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle Cumhuriyet meydanında “Atatürk” anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, yaptığı açıklamada; günümüzde üç kuvvetten biri olan yargı erki bileşenlerinden savunma kurumu ile ilgili her yıl tekrarladığımız sorunlar da artarak devam etmektedir. Avukat yargının üçayağından biridir, savunma hakkının kutsallığı ve halka yakın ilişkileri nedeniyle yargı içinde özel bir konumu vardır. Bunu bilmek kabullenmek, sağlıklı ve hak ettiği şekilde bir ilişki kurmak gerekir. Şu anda ise savunmanın ve onun temsilcisi avukatın yargının bileşenlerinden biri olduğunu kabullenemeyen ve savunmayı yok sayan bir ortam vardır.

Yargının en temel sorunlarından biri budur. Bu sorunun kaynağı da yargının diğer ayaklarının bağımsız ve tarafsız olmamasıdır. Günümüzde yargının avukat dışındaki unsurları yürütmenin bir parçası şeklin de görüntü vermektedir. Avukatı ve baroları bunun bir parçası yapma çabası/ düşüncesi vardır. Ancak bu çaba çok yanlış ve zararlıdır. Yargı tarafsız- bağımsız ve hesap verebilir olmadıkça; yargıya güvenden ve hukuk güvenliğinden söz edilemez. Ve bu nedenle ülkemiz de ekonomi de dahil birçok sıkıntının dahi  yaşanması kaçınılmaz olur. Dünya Ekonomik Forumu 2018 Yargı Bağımsızlığı raporuna göre 140 ülkenin arasında 111 sırada olmamızdan kim mutlu olabilir.

Şu an itibarı ile bu eleştirileri güzel ülkemiz daha güzel olsun insanımız mutlu bir şekilde yaşam sürsün diye yalnızca biz yapabiliyoruz. Ülkemiz de adil yargı ve hukuk güvenliği gelecekse bu en çok avukatların ve baroların verdiği katkı sayesinde olacaktır. Her yıl ısrarla tekrarladığımız sorunların hiçbirisi de çözülmüş değildir bunu tekrar not etmekte fayda görüyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.