AVUKATLAR ÜLKE GENELİNDE ORTAK AÇIKLAMA YAPARAK, DAYATMALARI PROTESTO ETTİ

GÜNDEM 17.06.2020 - 14:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3580+ kez okundu.
 

AVUKATLAR ÜLKE GENELİNDE ORTAK AÇIKLAMA YAPARAK, DAYATMALARI PROTESTO ETTİ

Burdur Baro Başkanı Avukat Ramazan Gedik,; “Baroların ve avukatların asli görevidir. Siyaset yapmak değildir. Anayasa ve yasaların bize verdiği görevdir.”
Baro Başkanı Avukat Ramazan Gedik, Burdur Barosu Avukatlar evinde yaptığı açıklamada; “Pandemi süreci olumsuzlukları, ekonomik zorluklar, işsizlik, pahalılık tüm hakikati ile ortadayken ; bir süredir çoklu baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması, seçim sistemi gibi hususları içeren avukatlık kanunu değişikliği projesi ile meşgulüz.” Barolar olarak, sürecin başlangıcından bu yana ortak bir tavrı sürdürme kararlılığı ile görüşmeler dahil tüm süreçleri titizlikle uygulayarak, bu projeden vazgeçilmesi talebimizi tüm muhataplar nezdinde ısrarla ifade ettik. Geldiğimiz nokta itibariyle, tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığı ve bu yasa değişikliğinin yapılmasında ısrarlı olunduğu görülmektedir. Barolar ve avukatlar, demokrasinin,hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi, her kesimin hak savunucusu, doğanın ve hayvanların sesidir. Barolar ve avukatlar, yargının bağımsızlık ve tarafsızlık mücadelesi veren tekve sivil ayağıdır. Çoklu baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması gibi değişiklik düşünceleri anayasaya, üniter devlet yapısına ve kuvvetler ayrılığına aykırıdır. Ve şu anda ülkemizdeki bir çok vatandaşımız gibi avukatların derdi de seçim değil geçimdir! Avukatlar olarak,pandemi süreci nedeniyle çalışamadık. Faaliyet alanlarımız her gün kısıtlanmaktadır. Mesleğimizi icra ederken, yok sayılmaya,dışlanmaya çalışıyoruz. CMK ücretleri angarya düzeyinde düşüktür. Ve daha birçokları…Bizim dertlerimiz bunlardır. Değerli Basın Mensupları, Barolar meslek sorunlarıyla değil siyasetle uğraşıyor iddiası var! Herkes için eşitlik ve adil yargılanma istiyoruz, Bağımsız yargı istiyoruz, Avukatlar için gerçek ve kalıcı çözümler istiyoruz, Hak arama hürriyetine sahip çıkıyoruz, İşkence ve kötü muameleye karşı çıkıyoruz, Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve laikliği savunuyoruz, Çevre ve hayvan hakları mücadelesi veriyoruz, Salda gölüne, mermer ocakları tarafından talan edilen dağlarımıza sahip çıkıyor, doğanın ranta kurban edilmesini engellemeye çalışıyoruz, Kadın ve çocuk hakları için mücadele veriyoruz. Bunlar ve daha birçokları Baroların ve avukatların asli görevidir. Siyaset yapmak değildir. Anayasa ve yasaların bize verdiği görevdir. Ettiğimiz avukatlık yemininin bize yüklediği sorumluluktur. Türkiye Barolar Birliği ve 80 Baro, 19 Mayıs ve 1 Haziran bildirilerin ortaya koyduğumuz ortak tavrın ve kararlılığın arkasındayız. Ülke koşullarının uygun olmadığı böyle bir dönemde, avukatlık yasasını değiştirme çalışmalarından vazgeçilerek, uygun zaman ve şartlarda Türkiye Barolar Birliği ve barolarla birlikte hazırlık yapılması yönündeki talebimizi ve irademizi tekrarlıyoruz. Bizler, müzakere kanallarının açılacağına inanıyor, taleplerimizin karşılık bulacağını düşünüyoruz. Aksi halde, demokratik hak arama özgürlüğünün tüm gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.  
Burdur Baro Başkanı Avukat Ramazan Gedik,; “Baroların ve avukatların asli görevidir. Siyaset yapmak değildir. Anayasa ve yasaların bize verdiği görevdir.”

Baro Başkanı Avukat Ramazan Gedik, Burdur Barosu Avukatlar evinde yaptığı açıklamada; “Pandemi süreci olumsuzlukları, ekonomik zorluklar, işsizlik, pahalılık tüm hakikati ile ortadayken ; bir süredir çoklu baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması, seçim sistemi gibi hususları içeren avukatlık kanunu değişikliği projesi ile meşgulüz.”

Barolar olarak, sürecin başlangıcından bu yana ortak bir tavrı sürdürme kararlılığı ile görüşmeler dahil tüm süreçleri titizlikle uygulayarak, bu projeden vazgeçilmesi talebimizi tüm muhataplar nezdinde ısrarla ifade ettik.

Geldiğimiz nokta itibariyle, tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığı ve bu yasa değişikliğinin yapılmasında ısrarlı olunduğu görülmektedir.

Barolar ve avukatlar, demokrasinin,hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi, her kesimin hak savunucusu, doğanın ve hayvanların sesidir.

Barolar ve avukatlar, yargının bağımsızlık ve tarafsızlık mücadelesi veren tekve sivil ayağıdır.

Çoklu baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması gibi değişiklik düşünceleri anayasaya, üniter devlet yapısına ve kuvvetler ayrılığına aykırıdır.

Ve şu anda ülkemizdeki bir çok vatandaşımız gibi avukatların derdi de seçim değil geçimdir!

Avukatlar olarak,pandemi süreci nedeniyle çalışamadık. Faaliyet alanlarımız her gün kısıtlanmaktadır. Mesleğimizi icra ederken, yok sayılmaya,dışlanmaya çalışıyoruz. CMK ücretleri angarya düzeyinde düşüktür. Ve daha birçokları…Bizim dertlerimiz bunlardır.

Değerli Basın Mensupları,

Barolar meslek sorunlarıyla değil siyasetle uğraşıyor iddiası var!

Herkes için eşitlik ve adil yargılanma istiyoruz,

Bağımsız yargı istiyoruz,

Avukatlar için gerçek ve kalıcı çözümler istiyoruz,

Hak arama hürriyetine sahip çıkıyoruz,

İşkence ve kötü muameleye karşı çıkıyoruz,

Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve laikliği savunuyoruz,

Çevre ve hayvan hakları mücadelesi veriyoruz,

Salda gölüne, mermer ocakları tarafından talan edilen dağlarımıza sahip çıkıyor, doğanın

ranta kurban edilmesini engellemeye çalışıyoruz,

Kadın ve çocuk hakları için mücadele veriyoruz.

Bunlar ve daha birçokları Baroların ve avukatların asli görevidir. Siyaset yapmak değildir. Anayasa ve yasaların bize verdiği görevdir. Ettiğimiz avukatlık yemininin bize yüklediği sorumluluktur.

Türkiye Barolar Birliği ve 80 Baro, 19 Mayıs ve 1 Haziran bildirilerin ortaya koyduğumuz ortak tavrın ve kararlılığın arkasındayız.

Ülke koşullarının uygun olmadığı böyle bir dönemde, avukatlık yasasını değiştirme çalışmalarından vazgeçilerek, uygun zaman ve şartlarda Türkiye Barolar Birliği ve barolarla birlikte hazırlık yapılması yönündeki talebimizi ve irademizi tekrarlıyoruz.

Bizler, müzakere kanallarının açılacağına inanıyor, taleplerimizin karşılık bulacağını düşünüyoruz.

Aksi halde, demokratik hak arama özgürlüğünün tüm gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.