AYTEN, ADALETİ MUMLA ARADIĞIMIZ BİR DÖNEMDEYİZ

SİYASET 16.06.2017 - 13:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4200+ kez okundu.
 

AYTEN, ADALETİ MUMLA ARADIĞIMIZ BİR DÖNEMDEYİZ

Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz. Bugün mumla aradığımız ADALET için meydanlardayız.
Burdur CHP İl ve İlçe örgütleriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan yürüyüş için Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi başlattılar. Ayten yapmış olduğu basın açıklamasında; Sözlerime başlarken, eğer bir bedel ödenecek ise önce biz ödeyeceğiz diyerek Adalet için, Özgürlük için Ankara’dan İstanbul’a Adalet yürüyüşü başlatan, şuan elinde ADALET yazısı ile yollarda olan Sayın Genel Başkanımızı selamlıyorum.   Bugün Ülkemizde ortaya çıkan tablo 20 temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Asıl suçluların ellerini kollarını sallayarak gezdiği yargılanmadığı, masum insanların, gerçekleri söyleyenlerin ve muhaliflerin hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. İstanbul Milletvekilimiz  Enis BERBEROĞLU, yıllarını medyaya ve cumhuriyetin değerlerine kendini adamış bir gazeteci aynı zamanda ahlaklı Atatürkçü ülke sevdalısı bir milletvekilidir. Somut hiçbir delil olmaksızın 25 yıl hapse mahkum edildi. Bu tutuklama kararı, HAYIR bloğunda olan, Demokrasi ve Cumhuriyet Değerleri yaşasın diyenlere bir gözdağıdır. Bu karar, Atatürk devrimlerinin ve Atatürk Cumhuriyetinin yılmaz savunucusu Cumhuriyet Halk Partisine bir gözdağıdır, Bu karar; Faşizmin yurtseverlere bir gözdağıdır. Bu gözdağından biz korkar mıyız? Bu gözdağından biz yılar mıyız? Bir kez daha yüksek sesle hatırlatalım. Biz Kuvai Milliye’nin devamıyız. Biz Mustafa Kemal’in neferi, Cumhuriyetin bekçileriyiz. Tarihte olduğu gibi ne sizlere ne de sizin uyguladığınız faşizme boyun eğmeyiz. Bu kararı verenler, Bu kararın altında kalacaklardır. Türkiye basın özgürlüğünde son sıralarda yerini almışken, gazeteciler aydınlar cezaevlerine atılmışken, demokrasinin zerresi ülkemizde kalmamışken, darbecileri bu noktaya getirenler, sokaklarda tankları yürütüp gökyüzünden savaş uçaklarının bombalar atmasına sebep olanlar ve Pensilvanya’ya gidip Fetönün elini eteğini öpüp, hatıra resmi çektirenler sokaklarda gezerken, yürütmenin talimatıyla milletvekilimizi tutuklayanların gözdağı beyhudedir. Çünkü mahkeme kararlarının meşruluğu, kamu vicdanındaki karşılığı ile doğru orantılıdır. BAĞIMSIZ YARGININ GÜCÜNE DAYANMAYAN ADALET ACİZ, ADALETE DAYANMAYAN YARGI ZALİMDİR Muhalif milletvekilini hapse atmak ‘ Ben bu ülkeyi yakmak istiyorum ‘ demektir. Adaletsizliğe itiraz eden değil, adaleti yok eden sorumludur. Tarih bunu hep böyle yazmıştır. Sayın Genel Başkanımız bir meşale yakmış ve direnişi başlatmıştır. Yurdun her yanında; En başta biz Cumhuriyet Halk Partililer olmak üzere tüm yurtseverler, Adalet için, Özgürlük için direneceğiz ve AKP’nin faşizmini alaşağı edeceğiz.  
Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz. Bugün mumla aradığımız ADALET için meydanlardayız.

Burdur CHP İl ve İlçe örgütleriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan yürüyüş için Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi başlattılar. Ayten yapmış olduğu basın açıklamasında; Sözlerime başlarken, eğer bir bedel ödenecek ise önce biz ödeyeceğiz diyerek Adalet için, Özgürlük için Ankara’dan İstanbul’a Adalet yürüyüşü başlatan, şuan elinde ADALET yazısı ile yollarda olan Sayın Genel Başkanımızı selamlıyorum.

 

Bugün Ülkemizde ortaya çıkan tablo 20 temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Asıl suçluların ellerini kollarını sallayarak gezdiği yargılanmadığı, masum insanların, gerçekleri söyleyenlerin ve muhaliflerin hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz.

İstanbul Milletvekilimiz  Enis BERBEROĞLU, yıllarını medyaya ve cumhuriyetin değerlerine kendini adamış bir gazeteci aynı zamanda ahlaklı Atatürkçü ülke sevdalısı bir milletvekilidir.

Somut hiçbir delil olmaksızın 25 yıl hapse mahkum edildi. Bu tutuklama kararı, HAYIR bloğunda olan, Demokrasi ve Cumhuriyet Değerleri yaşasın diyenlere bir gözdağıdır.

Bu karar, Atatürk devrimlerinin ve Atatürk Cumhuriyetinin yılmaz savunucusu Cumhuriyet Halk Partisine bir gözdağıdır, Bu karar; Faşizmin yurtseverlere bir gözdağıdır. Bu gözdağından biz korkar mıyız? Bu gözdağından biz yılar mıyız?

Bir kez daha yüksek sesle hatırlatalım. Biz Kuvai Milliye’nin devamıyız. Biz Mustafa Kemal’in neferi, Cumhuriyetin bekçileriyiz. Tarihte olduğu gibi ne sizlere ne de sizin uyguladığınız faşizme boyun eğmeyiz. Bu kararı verenler, Bu kararın altında kalacaklardır.

Türkiye basın özgürlüğünde son sıralarda yerini almışken, gazeteciler aydınlar cezaevlerine atılmışken, demokrasinin zerresi ülkemizde kalmamışken, darbecileri bu noktaya getirenler, sokaklarda tankları yürütüp gökyüzünden savaş uçaklarının bombalar atmasına sebep olanlar ve Pensilvanya’ya gidip Fetönün elini eteğini öpüp, hatıra resmi çektirenler sokaklarda gezerken, yürütmenin talimatıyla milletvekilimizi tutuklayanların gözdağı beyhudedir. Çünkü mahkeme kararlarının meşruluğu, kamu vicdanındaki karşılığı ile doğru orantılıdır.

BAĞIMSIZ YARGININ GÜCÜNE DAYANMAYAN ADALET ACİZ, ADALETE DAYANMAYAN YARGI ZALİMDİR

Muhalif milletvekilini hapse atmak ‘ Ben bu ülkeyi yakmak istiyorum ‘ demektir. Adaletsizliğe itiraz eden değil, adaleti yok eden sorumludur. Tarih bunu hep böyle yazmıştır.

Sayın Genel Başkanımız bir meşale yakmış ve direnişi başlatmıştır. Yurdun her yanında; En başta biz Cumhuriyet Halk Partililer olmak üzere tüm yurtseverler, Adalet için, Özgürlük için direneceğiz ve AKP’nin faşizmini alaşağı edeceğiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.