AZİZ SANCAR TARAFINDAN KURULACAK KÜLTÜR EVİ’NİN MERMERLERİ EGE’DEN

EKONOMİ 14.05.2016 - 15:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3290+ kez okundu.
 

AZİZ SANCAR TARAFINDAN KURULACAK KÜLTÜR EVİ’NİN MERMERLERİ EGE’DEN

ABD’de okuyan Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getirecek Türk Kültür Evi’nin mermerleri Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından sağlanacak
Türkiye’nin bilim dünyasındaki gururu 2015 yılında İsveç'in Başkenti Stockholm'de gerçekleşen törenle Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın kurucusu olduğu Aziz ve Gwen SANCAR Vakfı'nca ABD’de okuyan Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getirecek Türk Kültür Evi’nin mermerleri Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından sağlanacak.   9 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Türk Kültür Evi, toplam 1100 metrekare kapalı alana sahip olacak. Türk Kültür Evi’nin ana salon zemini, ıslak alanları, binanın girişi ve arka bahçesi Türk mermeri ile kaplanacak.   Aziz ve Gwen SANCAR Vakfı'nca ABD’de okuyan Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getirecek Türk Kültür Evi’ne destek olmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, bu projede yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını kaydetti.   Bilimsel çalışmalarını ABD’de sürdüren Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Kimya Ödülü’nü kazanarak Türk gençlerinin hedeflerinin çıtasını daha yukarı taşıdığını anlatan Kaya, “Aziz Sancar bilim adamı kimliğinin yanında büyük bir Türkiye aşığı. Türk Kültür Evi Projesi bu sevginin ete kemiğe bürünmüş hali olacak. Bu projeye bizim de katkı sağlamamıza olanak sağladıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Türk Kültür Evi’nde kalacak gençlerimizde de Aziz Sancar gibi değerli bilim adamları yetişecek ve insanlığa hizmet edecek” diye konuştu.   Türk Kültür Evi projesinde iç ve dış mekanlarda mermer ve granit olmak üzere Türk doğaltaşı kullanılacak.   Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve EMİB Yönetim Kurulu üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen 14 Mayıs Aziz Sancar Onur Günü Töreni'nde Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler ve Türk Kültür Evi Projesi'ne desteklerini dile getirdiler.   Ege Bölgesi’nden doğaltaş ihracatında ABD ilk sırada   Türkiye’nin doğaltaş ihracatında en büyük Pazar Çin olmasına karşın, Ege Bölgesi’nden yapılan doğaltaş ihracatında ilk sırayı Amerika Birleşik Devletleri alıyor. Türkiye 2016 yılının Ocak – Nisan döneminde 530 milyon 401 bin dolarlık doğaltaş ihraç ederken, Çin 186 milyon 559 bin dolarla ilk sırada yer aldı. ABD ise 94 milyon 239 bin dolarla ikinci ülke oldu. Suudi Arabistan ise 41 milyon 575 bin dolarlık tutarla listede üçüncü sırada yer buldu.   Türkiye’nin doğaltaş ihracatında lider konumda bulunan Ege Maden İhracatçıları Birliği ise, 2016 yılının üçte birlik diliminde 168 milyon 511 bin dolarlık doğaltaş ihracatına imza attı. ABD, 45 milyon 101 bin dolarla ilk sırada yer alırken, Çin 34 milyon 813 bin dolarla ikinci, Fransa 11 milyon 837 bin dolarlık tutarla üçüncü ülke oldu. EMİB, 2016 yılında 118 ülkeye doğaltaş ihraç etme başarısı gösterdi.   Fotolu: Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, ve EMİB Yönetim Kurulu üyeleri 14 Mayıs Aziz Sancar Onur Günü'nde, Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler.  
ABD’de okuyan Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getirecek Türk Kültür Evi’nin mermerleri Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından sağlanacak

Türkiye’nin bilim dünyasındaki gururu 2015 yılında İsveç'in Başkenti Stockholm'de gerçekleşen törenle Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın kurucusu olduğu Aziz ve Gwen SANCAR Vakfı'nca ABD’de okuyan Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getirecek Türk Kültür Evi’nin mermerleri Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından sağlanacak.

 

9 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Türk Kültür Evi, toplam 1100 metrekare kapalı alana sahip olacak. Türk Kültür Evi’nin ana salon zemini, ıslak alanları, binanın girişi ve arka bahçesi Türk mermeri ile kaplanacak.

 

Aziz ve Gwen SANCAR Vakfı'nca ABD’de okuyan Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getirecek Türk Kültür Evi’ne destek olmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, bu projede yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını kaydetti.

 

Bilimsel çalışmalarını ABD’de sürdüren Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Kimya Ödülü’nü kazanarak Türk gençlerinin hedeflerinin çıtasını daha yukarı taşıdığını anlatan Kaya, “Aziz Sancar bilim adamı kimliğinin yanında büyük bir Türkiye aşığı. Türk Kültür Evi Projesi bu sevginin ete kemiğe bürünmüş hali olacak. Bu projeye bizim de katkı sağlamamıza olanak sağladıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Türk Kültür Evi’nde kalacak gençlerimizde de Aziz Sancar gibi değerli bilim adamları yetişecek ve insanlığa hizmet edecek” diye konuştu.

 

Türk Kültür Evi projesinde iç ve dış mekanlarda mermer ve granit olmak üzere Türk doğaltaşı kullanılacak.

 

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve EMİB Yönetim Kurulu üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen 14 Mayıs Aziz Sancar Onur Günü Töreni'nde Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler ve Türk Kültür Evi Projesi'ne desteklerini dile getirdiler.

 

Ege Bölgesi’nden doğaltaş ihracatında ABD ilk sırada

 

Türkiye’nin doğaltaş ihracatında en büyük Pazar Çin olmasına karşın, Ege Bölgesi’nden yapılan doğaltaş ihracatında ilk sırayı Amerika Birleşik Devletleri alıyor. Türkiye 2016 yılının Ocak – Nisan döneminde 530 milyon 401 bin dolarlık doğaltaş ihraç ederken, Çin 186 milyon 559 bin dolarla ilk sırada yer aldı. ABD ise 94 milyon 239 bin dolarla ikinci ülke oldu. Suudi Arabistan ise 41 milyon 575 bin dolarlık tutarla listede üçüncü sırada yer buldu.

 

Türkiye’nin doğaltaş ihracatında lider konumda bulunan Ege Maden İhracatçıları Birliği ise, 2016 yılının üçte birlik diliminde 168 milyon 511 bin dolarlık doğaltaş ihracatına imza attı. ABD, 45 milyon 101 bin dolarla ilk sırada yer alırken, Çin 34 milyon 813 bin dolarla ikinci, Fransa 11 milyon 837 bin dolarlık tutarla üçüncü ülke oldu. EMİB, 2016 yılında 118 ülkeye doğaltaş ihraç etme başarısı gösterdi.

 

Fotolu: Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, ve EMİB Yönetim Kurulu üyeleri 14 Mayıs Aziz Sancar Onur Günü'nde, Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.