BANKACILIK FAALİYETLERİ 15 TEMMUZ SABAHI NASILSA ÖYLE DEVAM EDİYOR.

EKONOMİ 22.07.2016 - 12:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4100+ kez okundu.
 

BANKACILIK FAALİYETLERİ 15 TEMMUZ SABAHI NASILSA ÖYLE DEVAM EDİYOR.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı Dr. Fahrettin Yahşi, darbe girişimi sonrası süreçte finansal adımların kontrollü olarak yürütüleceğini belirtti. Yahşi, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları sürpriz olmadı. Onlar da ülkemizin bu süreci başarılı bir şekilde yönettiğine tanık olacaktır” diye konuştu.
Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen ve demokrasiyi hedef alan darbe girişimi sonrası finansal süreci değerlendiren Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı Dr. Fahrettin Yahşi, bankacılık faaliyetlerindeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.   TKBB adına yaptığı açıklamada, finans sektörünün ve tüm iş dünyasının gerekli tedbirleri alarak sorunsuz bir normalleşme süreci yakalayacağını ifade eden Yahşi, “15 Temmuz’da gerçekleşen menfur olayın izlerini bertaraf ederek daha büyük bir inanç ve azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ekonomi yönetiminde yer alan kurumlarımızın, özellikle likidite tarafındaki taleplerin karşılanması noktasında bankacılık sektörüne tüm desteğini açıklaması ve sektörel olarak gösterilen birlik, olumsuzlukları başarıyla giderdi ve bundan sonra herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması noktasında gerekli adımların atılacağı mesajını verdi” değerlendirmesinde bulundu.   “Bankacılık faaliyetlerimiz 15 Temmuz sabahında nasılsa aynı şekilde devam ediyor” “Piyasalardan olumsuz bir tablo çıkmayacağı kanaatimiz pazartesi günü bizi yanıltmadı” diyen Yahşi, “Bankacılık rutinlerimiz aynı şekilde devam etti. Cuma sabahı hangi faaliyetlerimizi yürüttüysek pazartesi sabahı da aynı faaliyetlerimizi yürüttük. Özellikle kurlarda beklediğimiz volatilite gerçekleşmedi. Kurlarda yukarı doğru beklenti içinde olanlar haksız çıktı. Özellikle döviz kurları önünde dalgalanmanın önüne geçme noktasında Türk vatandaşları döviz satışı tarafında pozisyon almakla bunu engellemiş olabilir” açıklamasını yaptı.   Yabancı yatırımcının soru işaretleri giderilmeli Yabancı yatırımcıların pozisyonunu da değerlendiren Yahşi, ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcılarla ilişkilerinde daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi. Yahşi, “Yabancı yatırımcıların tereddütlerini giderme noktasında önlemler alınmalı. Asıl ön planda tutulması gereken nokta bu” dedi.   Geçtiğimiz günlerde kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan açıklamalar ve Türkiye’nin notunun düşürülmesiyle ilgili, “Sürpriz bir açıklama olmadı” diyen Yahşi, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye özelinde arka arkaya yaptığı değerlendirmelere artık şaşırmıyoruz. Bugüne kadar hak ettiğimizin altında verilen notlarla Türkiye’yi değerlendiren kredi derecelendirme kuruluşları, kısa vadede ülkemizin bu süreci son derece kontrollü ve başarılı bir şekilde yürüteceğine tanık olacaktır” dedi.  
Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı Dr. Fahrettin Yahşi, darbe girişimi sonrası süreçte finansal adımların kontrollü olarak yürütüleceğini belirtti. Yahşi, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları sürpriz olmadı. Onlar da ülkemizin bu süreci başarılı bir şekilde yönettiğine tanık olacaktır” diye konuştu.

Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen ve demokrasiyi hedef alan darbe girişimi sonrası finansal süreci değerlendiren Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı Dr. Fahrettin Yahşi, bankacılık faaliyetlerindeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

 

TKBB adına yaptığı açıklamada, finans sektörünün ve tüm iş dünyasının gerekli tedbirleri alarak sorunsuz bir normalleşme süreci yakalayacağını ifade eden Yahşi, “15 Temmuz’da gerçekleşen menfur olayın izlerini bertaraf ederek daha büyük bir inanç ve azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ekonomi yönetiminde yer alan kurumlarımızın, özellikle likidite tarafındaki taleplerin karşılanması noktasında bankacılık sektörüne tüm desteğini açıklaması ve sektörel olarak gösterilen birlik, olumsuzlukları başarıyla giderdi ve bundan sonra herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması noktasında gerekli adımların atılacağı mesajını verdi” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Bankacılık faaliyetlerimiz 15 Temmuz sabahında nasılsa aynı şekilde devam ediyor”

“Piyasalardan olumsuz bir tablo çıkmayacağı kanaatimiz pazartesi günü bizi yanıltmadı” diyen Yahşi, “Bankacılık rutinlerimiz aynı şekilde devam etti. Cuma sabahı hangi faaliyetlerimizi yürüttüysek pazartesi sabahı da aynı faaliyetlerimizi yürüttük. Özellikle kurlarda beklediğimiz volatilite gerçekleşmedi. Kurlarda yukarı doğru beklenti içinde olanlar haksız çıktı. Özellikle döviz kurları önünde dalgalanmanın önüne geçme noktasında Türk vatandaşları döviz satışı tarafında pozisyon almakla bunu engellemiş olabilir” açıklamasını yaptı.

 

Yabancı yatırımcının soru işaretleri giderilmeli

Yabancı yatırımcıların pozisyonunu da değerlendiren Yahşi, ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcılarla ilişkilerinde daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi. Yahşi, “Yabancı yatırımcıların tereddütlerini giderme noktasında önlemler alınmalı. Asıl ön planda tutulması gereken nokta bu” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan açıklamalar ve Türkiye’nin notunun düşürülmesiyle ilgili, “Sürpriz bir açıklama olmadı” diyen Yahşi, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye özelinde arka arkaya yaptığı değerlendirmelere artık şaşırmıyoruz. Bugüne kadar hak ettiğimizin altında verilen notlarla Türkiye’yi değerlendiren kredi derecelendirme kuruluşları, kısa vadede ülkemizin bu süreci son derece kontrollü ve başarılı bir şekilde yürüteceğine tanık olacaktır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.