BARUT FIÇISI DÜNYA İRAN’A BAKARKEN

DÜNYA 24.07.2019 - 15:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4385+ kez okundu.
 

BARUT FIÇISI DÜNYA İRAN’A BAKARKEN

Dünyamız hakkında iyimser olan insanlar söz konusu. Birçok ülke, halk ve kültürü bir fırsat olarak görmekteler. Hepsini aynı anda birleştirmek, özgür, sınırsız ve barışçıl bir dünya kurmak için yemin etmek istiyorlar.
Dünya İran’a Bakarken NATO, Ordusunu Bambaşka Bir Barut Fıçısı İçerisinde Topluyor.  Beatles’la ünlenen yetenekli bir müzisyen olan John Lennon da onlardan biriydi. Ȃdeta Rüyalar Alemi’nde yaşayan biri gibi en çok beğeni toplayan “Hayal Etmek” olarak nitelendirilebilecek „Imagine“ adlı şarkısı ile “Bütün insanların barış içinde yaşadığını bir düşünsene“ cümlesinden daha çok şey anlatıyordu. Öyleyse, dünyamız hakkında karamsar düşünen insanlar var demektir. Dışarıya bakarlar ve tüm tehlikelerden ve düşmanlardan şüphelenirler. Bugünlerde haberleri takip eden herkes, şu anda iyimserlik zamanı olmadığına, ancak çekimser karamsarlığa sahip olunduğu izlenimi edinir. Dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ile Çin arasında tarafların asla ödün vermeye yanaşmadığı, inatçı bir ticaret savaşı yaşanıyor. İran Özel Kuvvetleri, Amerikan casus uçaklarını düşürüyor. ABD Başkanı Donald Trump yanıt olarak İran Üsleri’ne hava saldırısı emri veriyor ve onu son anda iptal ediyor. Kuzey Atlantik Savunma İttifakı NATO’nun, bir sonraki Askeri Tatbikatı’nı Rusya’nın burnu önünde gerçekleştirmek için 18 ülkeden 8,600 asker, 50 gemi, 36 askeri uçak ve iki denizaltıda trampet çalıyor. Bu tatbikata, Alman Birlikleri de katıldı. Neredeyse iki haftadır süren tatbikat, bu Cuma günü sona eriyor. ABD Donanması 2. Filosu Faaliyete Geçti Soru yok. Basra Körfezi’ndeki kriz şu anda her şeyi gölgede bırakıyor. Ne de olsa ABD ve İran, orada savaşın eşiğinde. Ancak, Baltık Denizi’ndeki durum da hafife alınmamalıdır. ABD ve Rusya, diğer bir deyişle dünyadaki en büyük iki nükleer güç, birbirleriyle yüzleşiyor. İki ülke arasındaki iklim, en geç 2014 Kırım Krizi’nden bu yana bu kadar soğuk olmuştur. Washington, Moskova’yı genişlemeci güç arzusu ile suçluyor. Moskova da, Washington’u Rusya’yı daraltmak istemekle suçluyor. En son NATO Askeri Tatbikatı (Yılda bir kez yapılır) durumu sakinleştirmemiş olabilir. ABD Donanması’nın 2. Filosu bu yılki operasyonu yönetti. Diğer unsurların yanısıra; düşman madenlerini, denizaltılarını ve hava saldırılarını nasıl çözebileceği konusunda müttefik birliklerle birlikte birada çalıştı. Madenler, Hürmüz Boğazı gibi dar ve yoğun su yollarında özellikle tehlikelidir. Ancak Baltık Denizi, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma mayınlarla doludur. Ek olarak uzmanlar, Rusya’nın dünyanın en büyük deniz mayını cephaneliğine sahip olduğuna inanıyor – çeyrek milyon dahi olabilir. Fakat NATO Baltık Denizi’nde mutlaka savaş tatbikatı yapmak zorunda mı kaldı? NATO Sözcüsü Oana Lungescu misyonunu, başladığında şöyle savundu: “Baltık Denizi, İttifak için temel stratejik öneme sahip.” Basın açıklamasında, operasyonların hiçbir ülkeye yönelik olmadığını vurguladı. Rusya bunu çok farklı görmelidir.  
Dünyamız hakkında iyimser olan insanlar söz konusu. Birçok ülke, halk ve kültürü bir fırsat olarak görmekteler. Hepsini aynı anda birleştirmek, özgür, sınırsız ve barışçıl bir dünya kurmak için yemin etmek istiyorlar.

Dünya İran’a Bakarken NATO, Ordusunu Bambaşka Bir Barut Fıçısı İçerisinde Topluyor. 

Beatles’la ünlenen yetenekli bir müzisyen olan John Lennon da onlardan biriydi. Ȃdeta Rüyalar Alemi’nde yaşayan biri gibi en çok beğeni toplayan “Hayal Etmek” olarak nitelendirilebilecek „Imagine“ adlı şarkısı ile “Bütün insanların barış içinde yaşadığını bir düşünsene“ cümlesinden daha çok şey anlatıyordu.

Öyleyse, dünyamız hakkında karamsar düşünen insanlar var demektir. Dışarıya bakarlar ve tüm tehlikelerden ve düşmanlardan şüphelenirler. Bugünlerde haberleri takip eden herkes, şu anda iyimserlik zamanı olmadığına, ancak çekimser karamsarlığa sahip olunduğu izlenimi edinir.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ile Çin arasında tarafların asla ödün vermeye yanaşmadığı, inatçı bir ticaret savaşı yaşanıyor. İran Özel Kuvvetleri, Amerikan casus uçaklarını düşürüyor. ABD Başkanı Donald Trump yanıt olarak İran Üsleri’ne hava saldırısı emri veriyor ve onu son anda iptal ediyor. Kuzey Atlantik Savunma İttifakı NATO’nun, bir sonraki Askeri Tatbikatı’nı Rusya’nın burnu önünde gerçekleştirmek için 18 ülkeden 8,600 asker, 50 gemi, 36 askeri uçak ve iki denizaltıda trampet çalıyor. Bu tatbikata, Alman Birlikleri de katıldı. Neredeyse iki haftadır süren tatbikat, bu Cuma günü sona eriyor.

ABD Donanması 2. Filosu Faaliyete Geçti

Soru yok. Basra Körfezi’ndeki kriz şu anda her şeyi gölgede bırakıyor. Ne de olsa ABD ve İran, orada savaşın eşiğinde. Ancak, Baltık Denizi’ndeki durum da hafife alınmamalıdır. ABD ve Rusya, diğer bir deyişle dünyadaki en büyük iki nükleer güç, birbirleriyle yüzleşiyor. İki ülke arasındaki iklim, en geç 2014 Kırım Krizi’nden bu yana bu kadar soğuk olmuştur. Washington, Moskova’yı genişlemeci güç arzusu ile suçluyor. Moskova da, Washington’u Rusya’yı daraltmak istemekle suçluyor. En son NATO Askeri Tatbikatı (Yılda bir kez yapılır) durumu sakinleştirmemiş olabilir.

ABD Donanması’nın 2. Filosu bu yılki operasyonu yönetti. Diğer unsurların yanısıra; düşman madenlerini, denizaltılarını ve hava saldırılarını nasıl çözebileceği konusunda müttefik birliklerle birlikte birada çalıştı. Madenler, Hürmüz Boğazı gibi dar ve yoğun su yollarında özellikle tehlikelidir. Ancak Baltık Denizi, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma mayınlarla doludur. Ek olarak uzmanlar, Rusya’nın dünyanın en büyük deniz mayını cephaneliğine sahip olduğuna inanıyor – çeyrek milyon dahi olabilir.

Fakat NATO Baltık Denizi’nde mutlaka savaş tatbikatı yapmak zorunda mı kaldı? NATO Sözcüsü Oana Lungescu misyonunu, başladığında şöyle savundu: “Baltık Denizi, İttifak için temel stratejik öneme sahip.” Basın açıklamasında, operasyonların hiçbir ülkeye yönelik olmadığını vurguladı. Rusya bunu çok farklı görmelidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.