“BASIN HER ZAMAN KAMU YARARINI ÖN PLANDA TUTAR”

GÜNDEM 10.01.2019 - 11:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4322+ kez okundu.
 

“BASIN HER ZAMAN KAMU YARARINI ÖN PLANDA TUTAR”

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.
Gazeteciliğin fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik mesajında; “Türkiye’deki ve tüm dünyadaki çalışan gazetecilerin emekleri bir beldenin, kentin, bölgenin ve dolayısı ile tüm ülkenin gelişimine çok büyük katkı sağlamaktadır. İlimizdeki basın mensupları son derece hassas bir sorumluluğu üstlenmekte; toplumun gören gözü, duyan kulağı olarak görev yapmaktadırlar. Onlar toplumda yaşanan olayların şahitleridir. Toplumumuz da onların şahitliği ile bilgilenmektedir. Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir ve her zaman kamu yararını ön planda tutar. Gazeteciler gece gündüz, yaz kış demeden tarafsız, objektif ve ilkeli bakış açısıyla gelişen olayları halkımıza sunma görevini yerine getirmektedir. Gazeteciliğin fedakârlık ve sorumluluk isteyen özelliği mevcuttur. Ülkemizde ve dünyada birçok gazeteci çok zor şartlar altında görevini yerine getirerek kutsal bir görev için emek harcamaktadırlar. Bu noktada kimseye bağımlı olmadan, özgürce, dürüst ve tarafsızca haberlerin kamuoyuna ulaştırılması önem taşımaktadır. Gazetecilik mesleği, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve gelişmelerin vatandaşlara anlık olarak servis edilmesi adına bir görev üstlenmektedir. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. İlimizdeki basın mensupları Burdur Ticaret ve Sanayi Odamızın eğitimlerini, hizmetlerini, faaliyetlerini üyelerimize ve tüm kamuoyuna ulaştırmak misyonunu da layıkıyla yerine getirmektedir. Bizler Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarına ve çalışanlarına her zaman destek verdik. Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen, yöremizin projeleri ve gelişimlerinden haberdar eden ve bunun yanı sıra Burdur’un yerel ve ulusal platformlarda tanıtımını yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına kutluyorum” dedi.  
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Gazeteciliğin fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik mesajında; “Türkiye’deki ve tüm dünyadaki çalışan gazetecilerin emekleri bir beldenin, kentin, bölgenin ve dolayısı ile tüm ülkenin gelişimine çok büyük katkı sağlamaktadır. İlimizdeki basın mensupları son derece hassas bir sorumluluğu üstlenmekte; toplumun gören gözü, duyan kulağı olarak görev yapmaktadırlar. Onlar toplumda yaşanan olayların şahitleridir. Toplumumuz da onların şahitliği ile bilgilenmektedir.

Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir ve her zaman kamu yararını ön planda tutar. Gazeteciler gece gündüz, yaz kış demeden tarafsız, objektif ve ilkeli bakış açısıyla gelişen olayları halkımıza sunma görevini yerine getirmektedir.

Gazeteciliğin fedakârlık ve sorumluluk isteyen özelliği mevcuttur. Ülkemizde ve dünyada birçok gazeteci çok zor şartlar altında görevini yerine getirerek kutsal bir görev için emek harcamaktadırlar. Bu noktada kimseye bağımlı olmadan, özgürce, dürüst ve tarafsızca haberlerin kamuoyuna ulaştırılması önem taşımaktadır.

Gazetecilik mesleği, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve gelişmelerin vatandaşlara anlık olarak servis edilmesi adına bir görev üstlenmektedir. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır.

İlimizdeki basın mensupları Burdur Ticaret ve Sanayi Odamızın eğitimlerini, hizmetlerini, faaliyetlerini üyelerimize ve tüm kamuoyuna ulaştırmak misyonunu da layıkıyla yerine getirmektedir. Bizler Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarına ve çalışanlarına her zaman destek verdik. Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen, yöremizin projeleri ve gelişimlerinden haberdar eden ve bunun yanı sıra Burdur’un yerel ve ulusal platformlarda tanıtımını yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına kutluyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.