BASIN SEKTÖRÜNDE BÖL PARÇALA YÖNET SİSTEMİ

GÜNDEM 27.07.2021 - 13:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4259+ kez okundu.
 

BASIN SEKTÖRÜNDE BÖL PARÇALA YÖNET SİSTEMİ

Burdur Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in 24 Temmuz Gazeteciler günü nedeniyle yaptığı toplantı da basının sorunlarını dile getirildi.
Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Yılmaz, yaptığı konuşmada basın sektörünün adeta kıskaca alınmak istendiğini dile getirerek son yıllarda siyasetin basın üzerindeki uygulamalarının kabul edilemez bir noktaya geldiğini söyledi. İlk olarak ilan alan gazetelerin ilan ücretlerine 15’lik bölümü “Basın İlan Kurumu” tarafından tırpanlandı. Arkasından kamu kurum ve kuruluşlarının günlük gazete alımları ile milli ve dini günlerde tebrik ve ilanları kaldırıldı. Gazeteler nerede ise günlük olarak gazete baskı maliyetleri ile kağıt ve mürekkep fiyatlarına gelen zamlar sıkıntıları artırmaktadır dedi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz basın sektöründe tüm dünyada “ Böl, parçala yok et” gibi bir mantık geliştirilmektedir. Türkiye son yıllarda pandemi ile mücadele ettiği dönem de ekonomik bir şekilde sıkıntılar yaşamaya başladı. Sürecin uzaması nedeniyle her ne kadar yerelde genelde tedbirler alınmaya çalışılsa da sürecin uzaması kaynakların yetersiz olması bazı sıkıntıları da beraberinde yazık ki getirmeye başladı. Bunun en bariz örneği geçtiğimiz kurban bayramı tatili döneminde yaşandı. Ben ömrümce turizm bölgelerinde böylesine bir kalabalık görmedim. Eskiden Türkiye de her köşe başında bir gazete büfesi yer alırdı. Ben iyi bir gazete okuyucusu olmaya özen gösterdim. Günümüz şartlarında ise teknolojinin sağladığı olanaklar ile çok şey değişti sabahın erken saatlerinde okuduğunuz bir haber öğle saatlerinde eskimiş oluyor. Günümüz de basın sektörü interneti kullanarak böylesine teknolojik üstünlüğü yakalamıştır. Biraz önce cemiyet başkanımız ise basın sektörünün karşısına çıkan ekonomik kaygılar nedeniyle gelecek açısından kaygılarını söyledi. Bu gün ülkemiz de ise basın sektörü “Medya” ve “Bir kısım medya” olarak kabak gibi ortadan ikiye ayrıldı. Bir olayı bir taraf güllük gülistanlık gösterirken, bir başka taraf yangın yeri mantığında başka şekilde ifade etmektedir. Gazetecilik ekonomik bir döngünün sonucu değildir. Gazetecilik mesleği emeğin ortaya konulduğu gazetecilik doğruların yazıldığı doğruların yer alması gereken müstesna bir meslektir. Bir gazeteci kurum ve kuruluşlar ile iktidarın yaptıklarını muhalefet partilerinin eksik ve yanlışlarını ne zamana kadar abartarak okuyucusuna aktarabilir. Mutlaka basın sektörü gazeteci anlayışı ile yerine getirmelidir. Gazetecilik bir hesap görme mesleği de değildir. Bir tarafı tutup kaybettiği zaman da kin kusmak taraf tutarak ömrünü bu işe de adamak değildir. Basın mesleği gerçekten de özel bir meslektir. Ben burada şunu belirtmek isterim bu meslek parası içinde yapılacak bir meslek değildir günün şartlarında  
Burdur Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in 24 Temmuz Gazeteciler günü nedeniyle yaptığı toplantı da basının sorunlarını dile getirildi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Yılmaz, yaptığı konuşmada basın sektörünün adeta kıskaca alınmak istendiğini dile getirerek son yıllarda siyasetin basın üzerindeki uygulamalarının kabul edilemez bir noktaya geldiğini söyledi. İlk olarak ilan alan gazetelerin ilan ücretlerine 15’lik bölümü “Basın İlan Kurumu” tarafından tırpanlandı. Arkasından kamu kurum ve kuruluşlarının günlük gazete alımları ile milli ve dini günlerde tebrik ve ilanları kaldırıldı. Gazeteler nerede ise günlük olarak gazete baskı maliyetleri ile kağıt ve mürekkep fiyatlarına gelen zamlar sıkıntıları artırmaktadır dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz basın sektöründe tüm dünyada “ Böl, parçala yok et” gibi bir mantık geliştirilmektedir. Türkiye son yıllarda pandemi ile mücadele ettiği dönem de ekonomik bir şekilde sıkıntılar yaşamaya başladı. Sürecin uzaması nedeniyle her ne kadar yerelde genelde tedbirler alınmaya çalışılsa da sürecin uzaması kaynakların yetersiz olması bazı sıkıntıları da beraberinde yazık ki getirmeye başladı. Bunun en bariz örneği geçtiğimiz kurban bayramı tatili döneminde yaşandı. Ben ömrümce turizm bölgelerinde böylesine bir kalabalık görmedim.

Eskiden Türkiye de her köşe başında bir gazete büfesi yer alırdı. Ben iyi bir gazete okuyucusu olmaya özen gösterdim. Günümüz şartlarında ise teknolojinin sağladığı olanaklar ile çok şey değişti sabahın erken saatlerinde okuduğunuz bir haber öğle saatlerinde eskimiş oluyor. Günümüz de basın sektörü interneti kullanarak böylesine teknolojik üstünlüğü yakalamıştır. Biraz önce cemiyet başkanımız ise basın sektörünün karşısına çıkan ekonomik kaygılar nedeniyle gelecek açısından kaygılarını söyledi. Bu gün ülkemiz de ise basın sektörü “Medya” ve “Bir kısım medya” olarak kabak gibi ortadan ikiye ayrıldı. Bir olayı bir taraf güllük gülistanlık gösterirken, bir başka taraf yangın yeri mantığında başka şekilde ifade etmektedir. Gazetecilik ekonomik bir döngünün sonucu değildir.

Gazetecilik mesleği emeğin ortaya konulduğu gazetecilik doğruların yazıldığı doğruların yer alması gereken müstesna bir meslektir. Bir gazeteci kurum ve kuruluşlar ile iktidarın yaptıklarını muhalefet partilerinin eksik ve yanlışlarını ne zamana kadar abartarak okuyucusuna aktarabilir. Mutlaka basın sektörü gazeteci anlayışı ile yerine getirmelidir. Gazetecilik bir hesap görme mesleği de değildir. Bir tarafı tutup kaybettiği zaman da kin kusmak taraf tutarak ömrünü bu işe de adamak değildir. Basın mesleği gerçekten de özel bir meslektir. Ben burada şunu belirtmek isterim bu meslek parası içinde yapılacak bir meslek değildir günün şartlarında  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.