BAŞKAN AKBULUT, CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI YAYINLADI

GÜNDEM 27.10.2020 - 17:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2849+ kez okundu.
 

BAŞKAN AKBULUT, CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI YAYINLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı yayınladı.
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanmaktadır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıldönümünde CHP Burdur İl Başkanı bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Akbulut, Burdurluları, 29 Ekim Akşamı büyük coşkuyla kutlamaya davet etti. “DAHA BÜYÜK İŞLERİN ALTINA İMZA ATMALIYIZ” Cumhuriyet’in yarınlara taşınması için çalışmak gerektiğine değinen Başkan Akbulut, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına emin adımlarla yürüyoruz. Bu sene 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen, Cumhuriyeti’mizin 97’nci yılını kutlayacağız. Anadolu’nun evlatlarının bağımsızlık mücadelelerinin sonucu olan Cumhuriyet, Türk Milleti’ne Dünya’da yeniden söz sahibi olma hakkı kazandırdı. Halkına verdiği laiklik, milliyetçilik, bilimsellik, özgürlük, eşitlik ve adalet düşünceleriyle büyük işlerin başarılmasını sağladı. Şimdi bizler de Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkarak, yarınlarımız için çalışmalı çok daha büyük işlerin altına imzamızı atmalıyız. İçerisinde bulunduğumuz durumun değerlendirmesini güzel yaparak, yaşadığımız ekonomik, sosyal ve adalet sorunlarının temelinde yatan sebebi görmeliyiz. Ancak bu adımları atarsak, Cumhuriyeti’mizi korur ve bizden sonraki nesillere başarıyla aktarabiliriz. Bu nedenle, Cumhuriyet’in ilan edilmesinden önce bağımsızlık için mücadele etmiş, Cumhuriyet’in ilanından sonra da onun devamlılığı ve sürekliliği için varını yoğunu harcamış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi, demokrasi ve Cumhuriyet bekçilerimizi rahmetle anıyor, hepsine teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı da 29 Ekim’de pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ederek, Türk Bayrakları ile caddelerde sokaklarda kutlamaya davet ediyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanmaktadır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıldönümünde CHP Burdur İl Başkanı bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Akbulut, Burdurluları, 29 Ekim Akşamı büyük coşkuyla kutlamaya davet etti.
“DAHA BÜYÜK İŞLERİN ALTINA İMZA ATMALIYIZ”
Cumhuriyet’in yarınlara taşınması için çalışmak gerektiğine değinen Başkan Akbulut, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına emin adımlarla yürüyoruz. Bu sene 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen, Cumhuriyeti’mizin 97’nci yılını kutlayacağız. Anadolu’nun evlatlarının bağımsızlık mücadelelerinin sonucu olan Cumhuriyet, Türk Milleti’ne Dünya’da yeniden söz sahibi olma hakkı kazandırdı. Halkına verdiği laiklik, milliyetçilik, bilimsellik, özgürlük, eşitlik ve adalet düşünceleriyle büyük işlerin başarılmasını sağladı. Şimdi bizler de Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkarak, yarınlarımız için çalışmalı çok daha büyük işlerin altına imzamızı atmalıyız. İçerisinde bulunduğumuz durumun değerlendirmesini güzel yaparak, yaşadığımız ekonomik, sosyal ve adalet sorunlarının temelinde yatan sebebi görmeliyiz. Ancak bu adımları atarsak, Cumhuriyeti’mizi korur ve bizden sonraki nesillere başarıyla aktarabiliriz. Bu nedenle, Cumhuriyet’in ilan edilmesinden önce bağımsızlık için mücadele etmiş, Cumhuriyet’in ilanından sonra da onun devamlılığı ve sürekliliği için varını yoğunu harcamış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi, demokrasi ve Cumhuriyet bekçilerimizi rahmetle anıyor, hepsine teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı da 29 Ekim’de pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ederek, Türk Bayrakları ile caddelerde sokaklarda kutlamaya davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.