BAŞKAN ERCENGİZ: “8 MART DÜNYA KADINMLAR GÜNÜ MESAJI”

GÜNDEM 07.03.2020 - 17:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3337+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ: “8 MART DÜNYA KADINMLAR GÜNÜ MESAJI”

Dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir.
Ülkemiz de kadınların seçme ve seçilme hakkını belirleyen yasayı 5 Aralık 1934 yılında bir kanunla belirlemesine karşılık dünyanın birçok yerinde kadınlar halen haklarını elde etmek için çaba göstermektedirler. Bunların başında bugün halen Arap ülkeleri gelmektedir.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü, emeğine, kimliğine sahip çıkmak isteyen kadınların onurlu direnişinin yıl dönümüdür. Dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir. Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Kadınlarımıza başta eğitimlerine önem göstermek üzere, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir. Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün, sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir Türk kadını ekonomi, bilim, hukuk, sanat, siyaset, spor ve pek çok alanda kendisini en iyi şekilde temsil ediyor. Burdur Belediyesi olarak, pek çok çalışmamızda kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bizlere düşen görev, kadınlarımızı her platformda desteklemektir. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.” sözleri bizlere ışık olmak için yeter de, artar bile. Bu duygularla kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz, kötü haberler duymayacağımız mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde geçirilen ülke hayaliyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” .
Dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir.

Ülkemiz de kadınların seçme ve seçilme hakkını belirleyen yasayı 5 Aralık 1934 yılında bir kanunla belirlemesine karşılık dünyanın birçok yerinde kadınlar halen haklarını elde etmek için çaba göstermektedirler. Bunların başında bugün halen Arap ülkeleri gelmektedir.

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, emeğine, kimliğine sahip çıkmak isteyen kadınların onurlu direnişinin yıl dönümüdür. Dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir.

Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Kadınlarımıza başta eğitimlerine önem göstermek üzere, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir. Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün, sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir

Türk kadını ekonomi, bilim, hukuk, sanat, siyaset, spor ve pek çok alanda kendisini en iyi şekilde temsil ediyor. Burdur Belediyesi olarak, pek çok çalışmamızda kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bizlere düşen görev, kadınlarımızı her platformda desteklemektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.” sözleri bizlere ışık olmak için yeter de, artar bile. Bu duygularla kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz, kötü haberler duymayacağımız mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde geçirilen ülke hayaliyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”


.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.