BAŞKAN ERCENGİZ, “ BİZ KENDİ SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZERİZ

SİYASET 18.02.2019 - 18:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4854+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ, “ BİZ KENDİ SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZERİZ

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Pazar günü gerçekleştirdiği mahalle toplantısında Yeni, Yenice, Cemil ve Dere Mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle toplantıları kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada; “Eğer DSİ Bölge Müdürlüğü Burdur’la ilgili içme suyu ve arıtma tesisini kısa vadede yapmayı düşünmüyorsa, Burdur Belediyesi olarak nitelikli içme suyunu Burdur halkımıza biz kazandıralım”  dedi.   Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Pazar günü gerçekleştirdiği mahalle toplantısında Yeni, Yenice, Cemil ve Dere Mahalleleri  sakinleri ile bir araya geldi. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanı İzzet Akkaya, CHP Merkez İlçe aşkanı Sıkıka Gül Oğuzkan  CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Onur Karakaya da toplantıya katıldılar.  Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle sakinleri tarafından hazırlanan sevgi dolu afişlerle karşılandı. Düzenlenen toplantıda beş yıl boyunca yapılan yatırım ve hizmetler hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirerek “yaptıklarımızı anlatacağız, yapamadıklarımızın hesabını vereceğiz” diyerek gerçekleştirilemeyen projelerin sebeplerini de açıkladı.   Son günlerde gündem konusu olan nitelikli içme suyu hakkında da vatandaşı bilgilendiren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı konuşmada “2015 yılında Sayın Bakan Veysel Eroğlu’nu ziyaret ettik. O zaman seçimden önce söz vermişti Burdur’a,  içme suyu sorununu çözeceğiz demişti. Sözünü hatırlattık ve kendisi de sözünün arkasında durmaya kararlıydı.  2015 yılında DSİ 18. Bölge Müdürlüğü  ile Burdur Belediyesi adına imza attık. Bu işi yapacak, bitireceklerdi. Çeşmeden nitelikli su aktığı günden itibaren,  Burdur halkı olarak biz de DSİ Bölge Müdürlüğü’ne uzun vadeli düşük faizli bir borçlanma ile bu borcumuzu ödeyecektik. Pompalar değişti, İsale hattı  değişti ve depomuzun bir tanesi yapıldı. Ağustos ayında ekonomik çalkalanma başladı ve DSİ yatırımı öteledi, çalışmaları  durdurdu.  Şimdi Buradan söylemek istiyorum, DSİ 18. Genel Müdürlüğü ile de yazışacağız. Eğer DSİ Burdur’la ilgili içme suyu ve arıtma tesisini kısa vadede yapmayı düşünmüyorsa, bugüne kadar yaptığı işleri bize teslim etsin. Biz teşekkürümüzü edelim, borçlanmamızı yapalım ve arıtma, yumuşatma tesisimizi Burdur Belediyesi olarak en kısa zamanda yapacağımız ihalelerimizle biz yapalım.  Burdur’umuzun nitelikli içme suyunu Burdur Halkımıza, kazandıralım. Bunun başka yolu kalmadı.” Şeklinde konuştu.      Tekrar Belediye Başkanlığına seçilmesi durumda da yapacağı projeler ve yatırımlar hakkında da mahalle sakinlerine bilgi vererek, bölgede bulunan Demokrasi Parkı’nın da adına yakışacak şekilde tekrar düzenleneceğini belirten Başkan Ercengiz konuşmasını Biz Memleketin parasını çarçur etmeye değil, yine memleketimizin insanına kullanmaya geldik.” Sözleriyle tamamladı.   
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Pazar günü gerçekleştirdiği mahalle toplantısında Yeni, Yenice, Cemil ve Dere Mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle toplantıları kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada; “Eğer DSİ Bölge Müdürlüğü Burdur’la ilgili içme suyu ve arıtma tesisini kısa vadede yapmayı düşünmüyorsa, Burdur Belediyesi olarak nitelikli içme suyunu Burdur halkımıza biz kazandıralım”  dedi.  

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Pazar günü gerçekleştirdiği mahalle toplantısında Yeni, Yenice, Cemil ve Dere Mahalleleri  sakinleri ile bir araya geldi. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanı İzzet Akkaya, CHP Merkez İlçe aşkanı Sıkıka Gül Oğuzkan  CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Onur Karakaya da toplantıya katıldılar.  Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle sakinleri tarafından hazırlanan sevgi dolu afişlerle karşılandı. Düzenlenen toplantıda beş yıl boyunca yapılan yatırım ve hizmetler hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirerek “yaptıklarımızı anlatacağız, yapamadıklarımızın hesabını vereceğiz” diyerek gerçekleştirilemeyen projelerin sebeplerini de açıkladı.  

Son günlerde gündem konusu olan nitelikli içme suyu hakkında da vatandaşı bilgilendiren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı konuşmada “2015 yılında Sayın Bakan Veysel Eroğlu’nu ziyaret ettik. O zaman seçimden önce söz vermişti Burdur’a,  içme suyu sorununu çözeceğiz demişti. Sözünü hatırlattık ve kendisi de sözünün arkasında durmaya kararlıydı.  2015 yılında DSİ 18. Bölge Müdürlüğü  ile Burdur Belediyesi adına imza attık. Bu işi yapacak, bitireceklerdi. Çeşmeden nitelikli su aktığı günden itibaren,  Burdur halkı olarak biz de DSİ Bölge Müdürlüğü’ne uzun vadeli düşük faizli bir borçlanma ile bu borcumuzu ödeyecektik. Pompalar değişti, İsale hattı  değişti ve depomuzun bir tanesi yapıldı. Ağustos ayında ekonomik çalkalanma başladı ve DSİ yatırımı öteledi, çalışmaları  durdurdu.  Şimdi Buradan söylemek istiyorum, DSİ 18. Genel Müdürlüğü ile de yazışacağız. Eğer DSİ Burdur’la ilgili içme suyu ve arıtma tesisini kısa vadede yapmayı düşünmüyorsa, bugüne kadar yaptığı işleri bize teslim etsin. Biz teşekkürümüzü edelim, borçlanmamızı yapalım ve arıtma, yumuşatma tesisimizi Burdur Belediyesi olarak en kısa zamanda yapacağımız ihalelerimizle biz yapalım.  Burdur’umuzun nitelikli içme suyunu Burdur Halkımıza, kazandıralım. Bunun başka yolu kalmadı.” Şeklinde konuştu.   

 

Tekrar Belediye Başkanlığına seçilmesi durumda da yapacağı projeler ve yatırımlar hakkında da mahalle sakinlerine bilgi vererek, bölgede bulunan Demokrasi Parkı’nın da adına yakışacak şekilde tekrar düzenleneceğini belirten Başkan Ercengiz konuşmasını Biz Memleketin parasını çarçur etmeye değil, yine memleketimizin insanına kullanmaya geldik.” Sözleriyle tamamladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.