BAŞKAN ERCENGİZ, “ÇOCUKLAR NASIL EĞİTİLİR İSE BAŞARILARI O YÖNDE GELİŞİR”

SANAT 13.07.2019 - 17:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4430+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ, “ÇOCUKLAR NASIL EĞİTİLİR İSE BAŞARILARI O YÖNDE GELİŞİR”

Burdur Belediyesi ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ eğitim programının açılış töreni, Bu yıl faaliyete geçen El Sanatları Merkezi’nde yapıldı.
Burdur Belediyesi’nce düzenlenen ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ Projesi, gerçekleştirilen açılış töreni ile bu yazda faaliyet gösteriyor. 7 – 13 yaş grubu çocuklar için düzenlenen eğitim programı yaklaşık 2 ay boyunca Cumartesi- Pazar günleri 14:00 – 16:00 saatleri arasında eğitimlerine devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gören eğitim programında çocuklar hem seramik yapımını öğrenirken yeteneklerini keşfedir, hem de öğrenirken eğleniyor. ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ eğitim programının açılışında Konuşma Yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Kayıtlarımıza yaklaşık 50 civarında çocuğumuz müracaat etti. Yapımını yeni tamamladığımız ve faaliyete geçirdiğimiz El Sanatları Merkez’inde çocuklarımız yeni seramik atölyesinde eğitim görecekler. Bu binayı hem sanata verdiğimiz değer, hem de girişimci üreten kadınımızın ve Burdur’un marka değerlerinin tanıtılması için Burdur’umuza kazandırmaktan da büyük duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Geçen 5 yıl içerisinde şunu söylemiştim, “Belediyecilik bina yapmaktan ibaret değildir.” Zaman zaman bizlere basın aracılığıyla ya da sosyal medya üzerinden siyasiler, Burdur’a bir eser bırakmadığımız ve Burdur’a bir eser kazandırmadığımız yönünde eleştirilerde bulundular. Ben bu eleştirileri haklı bulmuyorum. Buradaki 50 çocuğumuz bizim için en önemli eser, en büyük eser bu.” Dedi. Çocuklarımızı Yeteneklerine Göre Yönlendirmek Zorundayız Çocukların yeteneklerine göre eğitim almaları konusuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Sevgili veliler, sevgili gençler! Sizler çocuklarınızı ve güzel evlatlarımızı iyi birer eğitimli bireyler olarak yetiştirebilirsiniz. Bu çocukları alıp, götürüp Türkiye’nin en iyi okullarda okutabilirsiniz. Ama donanımlı çocuklar yetiştirmek zorundayız. Sporda, sanatta, müzikte ve hayatın muhtelif her keyifli alanında, yeteneklerine göre çocuklarımızı yönlendirmek zorundayız. Bizim yerel yönetim olarak en büyük görevimiz ve ödevimiz, geleceğe donanımlı bireyler yetiştirilebilmesi için katkı koymaktır. Bugün bu atölyede de bunu yapmaya çalışacağız. Eğitmen arkadaşlarımızın destek ve katkılarıyla çocuklarımız hem eğlenecek, hem de varsa bu konuda becerileri onları ortaya çıkaracak. İlerleyen süreç içerisinde onlara yol göstermeye çalışacağız. Ben Belediyemizin bu faaliyetlerine katkı veren personelimize, siz değerli velilerimize ve sevgili miniklerimizin gözlerinden öperek teşekkür etmek istiyorum. Umarız çocuklarımız keyifli vakitler geçirir, geçirirken de öğrenir. “ şeklinde konuştu.  
Burdur Belediyesi ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ eğitim programının açılış töreni, Bu yıl faaliyete geçen El Sanatları Merkezi’nde yapıldı.

Burdur Belediyesi’nce düzenlenen ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ Projesi, gerçekleştirilen açılış töreni ile bu yazda faaliyet gösteriyor. 7 – 13 yaş grubu çocuklar için düzenlenen eğitim programı yaklaşık 2 ay boyunca Cumartesi- Pazar günleri 14:00 – 16:00 saatleri arasında eğitimlerine devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gören eğitim programında çocuklar hem seramik yapımını öğrenirken yeteneklerini keşfedir, hem de öğrenirken eğleniyor.

‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ eğitim programının açılışında Konuşma Yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Kayıtlarımıza yaklaşık 50 civarında çocuğumuz müracaat etti. Yapımını yeni tamamladığımız ve faaliyete geçirdiğimiz El Sanatları Merkez’inde çocuklarımız yeni seramik atölyesinde eğitim görecekler. Bu binayı hem sanata verdiğimiz değer, hem de girişimci üreten kadınımızın ve Burdur’un marka değerlerinin tanıtılması için Burdur’umuza kazandırmaktan da büyük duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Geçen 5 yıl içerisinde şunu söylemiştim, “Belediyecilik bina yapmaktan ibaret değildir.” Zaman zaman bizlere basın aracılığıyla ya da sosyal medya üzerinden siyasiler, Burdur’a bir eser bırakmadığımız ve Burdur’a bir eser kazandırmadığımız yönünde eleştirilerde bulundular. Ben bu eleştirileri haklı bulmuyorum. Buradaki 50 çocuğumuz bizim için en önemli eser, en büyük eser bu.” Dedi.

Çocuklarımızı Yeteneklerine Göre Yönlendirmek Zorundayız

Çocukların yeteneklerine göre eğitim almaları konusuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Sevgili veliler, sevgili gençler! Sizler çocuklarınızı ve güzel evlatlarımızı iyi birer eğitimli bireyler olarak yetiştirebilirsiniz. Bu çocukları alıp, götürüp Türkiye’nin en iyi okullarda okutabilirsiniz. Ama donanımlı çocuklar yetiştirmek zorundayız. Sporda, sanatta, müzikte ve hayatın muhtelif her keyifli alanında, yeteneklerine göre çocuklarımızı yönlendirmek zorundayız. Bizim yerel yönetim olarak en büyük görevimiz ve ödevimiz, geleceğe donanımlı bireyler yetiştirilebilmesi için katkı koymaktır. Bugün bu atölyede de bunu yapmaya çalışacağız. Eğitmen arkadaşlarımızın destek ve katkılarıyla çocuklarımız hem eğlenecek, hem de varsa bu konuda becerileri onları ortaya çıkaracak. İlerleyen süreç içerisinde onlara yol göstermeye çalışacağız. Ben Belediyemizin bu faaliyetlerine katkı veren personelimize, siz değerli velilerimize ve sevgili miniklerimizin gözlerinden öperek teşekkür etmek istiyorum. Umarız çocuklarımız keyifli vakitler geçirir, geçirirken de öğrenir. “ şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.