BAŞKAN ERCENGİZ’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

YAŞAM 07.03.2016 - 13:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3772+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

"8 Mart; ayrımcılığa, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı haykırışın bir simgesi, kadınların onurlu direnişinin yıldönümüdür.
Birleşmiş Milletler Örgütü 1975 yılını Dünya Kadınlar Yılı olarak ilan etmiş ve 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararını almıştır. Böylece 8 Mart, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri birçok dünya ülkesinden önce yaşama geçirmiştir. Atatürk, bunu oldukça güç koşullarda gerçekleştirerek çağdaş uygarlık kararlılığını ve azmini tüm dünyaya göstermiştir. Cumhuriyet’in odak noktasında yer alan, çağdaş ve modern Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olan kadınlarımız, hiç hak etmedikleri şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kalmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve ayırımcılığı sona erdirecek düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Burdur, birçok özelliğiyle olduğu gibi kadınlara yönelik şiddetin en az olduğu şehirlerden biridir. Bu yönüyle de şehrim ve hemşerilerimle gurur duyuyorum. Yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız fedakâr kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum."  
"8 Mart; ayrımcılığa, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı haykırışın bir simgesi, kadınların onurlu direnişinin yıldönümüdür.

Birleşmiş Milletler Örgütü 1975 yılını Dünya Kadınlar Yılı olarak ilan etmiş ve 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararını almıştır. Böylece 8 Mart, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri birçok dünya ülkesinden önce yaşama geçirmiştir. Atatürk, bunu oldukça güç koşullarda gerçekleştirerek çağdaş uygarlık kararlılığını ve azmini tüm dünyaya göstermiştir.

Cumhuriyet’in odak noktasında yer alan, çağdaş ve modern Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olan kadınlarımız, hiç hak etmedikleri şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kalmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve ayırımcılığı sona erdirecek düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Burdur, birçok özelliğiyle olduğu gibi kadınlara yönelik şiddetin en az olduğu şehirlerden biridir. Bu yönüyle de şehrim ve hemşerilerimle gurur duyuyorum.

Yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız fedakâr kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.