BAŞKAN ERCENGİZ’DEN SÜT ÜRETİCİSİ’NE DESTEK.

GÜNDEM 04.02.2016 - 17:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4610+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ’DEN SÜT ÜRETİCİSİ’NE DESTEK.

Burdur Belediyesi, süt üretiminde arz fazlalığını önlemek için ihtiyaç sahibi vatandaşlara süt ve süt ürünleri dağıtacak.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Nisan ayı ve devamındaki bir iki ay Burdur da süt üretiminde % 25 oranında arz fazlalığı ortaya çıkacaktır. Gerçekten günümüzde üreticinin elinde bir arz fazlalığı bulunduğunun farkındayız ve takibini yapıyoruz. Üretici lehine biz Belediye olarak bunu önlemek için ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir proje kapsamında süt ve süt ürünleri dağıtmayı planlıyoruz. . Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Makamında Basın çalışanlarına yaptığı açıklamada;  “İlimiz Milletvekili Mehmet Göker, Burdur’da süt üretiminin talepten daha fazla olduğunu ve sütün üreticinin elinde kaldığına yönelik bir açıklama yapmıştı. Biz bu sorunun önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğini öngörüsünde bulunmuştuk. Burdur’un süt üretim merkezi olduğunu, hayvancılık ve tarım alanında ciddi bir lider sektör olduğunu göz önünde bulundurarak bir takım önlemler alma kararı aldık. Yürütülecek proje kapsamında hem sütün arz fazlalığını ortadan kaldırmak için bir kıvılcım yakmak hem de süt üretiminin vatandaşımıza sağlıklı bir gıda olarak ulaştırılmasını için proje hazırladık. Türkiye, ileri yaşlarda özellikle D vitamini ve kalsiyum eksikliğine bağlı olarak osteoporoz hastalıklarıyla mücadele eden bir ülke. Bu anlamda erken yaşlarda süt tüketimi en önemli faktörlerden biri. Amacımız süt tüketimini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırabilmesini sağlamak. Bu projenin genele yayılmasını istiyoruz. Burdur Gölü’nün çekilmesine dikkat çekmek için göle döktüğümüz birer litre suların katkısı nasıl olduysa bugün de süt ve süt ürünlerini dar gelirli vatandaşlarımıza ulaştırarak süt tüketimine katkı koymak istiyoruz” diye konuştu. Burdur ekonomisinin tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatan Başkan Ercengiz, “Süt tüketiminin yeterli olmaması durumunda süt hayvanlarının kesime gönderileceğini biliyoruz. Burdur Belediyesi olarak bu işi el atmamız yetmez bu projenin büyüyerek daha büyük kitlelere ulaşmasını istiyoruz. Burdur Belediyesi olarak süt ürünleri alımı yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Amacımız birilerinin kasasını doldurmak değil, amacımız ilimizde üretici lehine süt tüketimini arttırmak. Projemiz çok kısa bir zaman içerinde hayata geçirilecek” dedi.
Burdur Belediyesi, süt üretiminde arz fazlalığını önlemek için ihtiyaç sahibi vatandaşlara süt ve süt ürünleri dağıtacak.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Nisan ayı ve devamındaki bir iki ay Burdur da süt üretiminde % 25 oranında arz fazlalığı ortaya çıkacaktır. Gerçekten günümüzde üreticinin elinde bir arz fazlalığı bulunduğunun farkındayız ve takibini yapıyoruz. Üretici lehine biz Belediye olarak bunu önlemek için ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir proje kapsamında süt ve süt ürünleri dağıtmayı planlıyoruz. .

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Makamında Basın çalışanlarına yaptığı açıklamada;  “İlimiz Milletvekili Mehmet Göker, Burdur’da süt üretiminin talepten daha fazla olduğunu ve sütün üreticinin elinde kaldığına yönelik bir açıklama yapmıştı. Biz bu sorunun önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğini öngörüsünde bulunmuştuk. Burdur’un süt üretim merkezi olduğunu, hayvancılık ve tarım alanında ciddi bir lider sektör olduğunu göz önünde bulundurarak bir takım önlemler alma kararı aldık.

Yürütülecek proje kapsamında hem sütün arz fazlalığını ortadan kaldırmak için bir kıvılcım yakmak hem de süt üretiminin vatandaşımıza sağlıklı bir gıda olarak ulaştırılmasını için proje hazırladık. Türkiye, ileri yaşlarda özellikle D vitamini ve kalsiyum eksikliğine bağlı olarak osteoporoz hastalıklarıyla mücadele eden bir ülke. Bu anlamda erken yaşlarda süt tüketimi en önemli faktörlerden biri. Amacımız süt tüketimini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırabilmesini sağlamak. Bu projenin genele yayılmasını istiyoruz. Burdur Gölü’nün çekilmesine dikkat çekmek için göle döktüğümüz birer litre suların katkısı nasıl olduysa bugün de süt ve süt ürünlerini dar gelirli vatandaşlarımıza ulaştırarak süt tüketimine katkı koymak istiyoruz” diye konuştu.

Burdur ekonomisinin tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatan Başkan Ercengiz, “Süt tüketiminin yeterli olmaması durumunda süt hayvanlarının kesime gönderileceğini biliyoruz. Burdur Belediyesi olarak bu işi el atmamız yetmez bu projenin büyüyerek daha büyük kitlelere ulaşmasını istiyoruz. Burdur Belediyesi olarak süt ürünleri alımı yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Amacımız birilerinin kasasını doldurmak değil, amacımız ilimizde üretici lehine süt tüketimini arttırmak. Projemiz çok kısa bir zaman içerinde hayata geçirilecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.