BAŞKAN ERCENGİZ EMEKLİ ÖĞRETMENLERE YEMEK VERDİ.

GÜNDEM 24.11.2016 - 11:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3062+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ EMEKLİ ÖĞRETMENLERE YEMEK VERDİ.

Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek verildi.
Burdur Belediyesi Serenler Otelde emekli öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, eşi Seyhan Tutucu, daire müdürleri, meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz programda yaptığı konuşmada “Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm değerli öğretmenlerimize Allah'tan Rahmet, kalan değerli öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum. 24 Kasım 1928 Bakanlar Kurulu kararı ile Ulu Önder Atatürk'e Başöğretmen unvanın verilmesinin ardından bu güne kadar 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Öğretmenlerimizin birçok sıkıntıları olabilir ama sınıfa girdiğinde tek hedefinin öğrenci yetiştirmek için gece gündüz demeden kendilerini bu mesleğe adadıklarını çok iyi biliyorum. Bir öğretmenin evladı için neler yapabileceğini çok iyi bilirim. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Henüz 4 yaşında yakalığı boynuma taktım, kendimi o günden beri halen daha öğrenci hissediyorum. Öğrenmenin yaşı yok. Benim annemden ve babamdan öğrendiklerim ve sizlerin destekleriyle bugün burada Belediye Başkanı olarak evladınız olarak huzurunuzdayım. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu göreve aday olduğumda ilk olarak annemle paylaştım. Annem bana tek bir şey söyledi “Ey oğlum bu işi layığıyla yapabileceksen, bu işi bize yakıştırıp yapabileceksen öyle aday ol” dedi. Bir öğretmen çocuğu söz verdiyse layığıyla yapar.  Çalmadan çırpmadan layığıyla yapar ben bu göreve adayım dedim. Annem de ben de arkandayım gücüm yettiği yere kadar seninleyim’ dedi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınlara değerli öğretmenlerimizin katkılarıyla çıkacağız. Zor bir süreçten geçen ülkemizi sizin yetiştirdiğiniz değerli evlatlarla sayesinde atlatacağız. Aydınlık Türkiye’nin güzel yarınlarına sizlerin yetiştirdiği, sizlerin öğütlediği ülkesine sevdalı Atatürkçü gençlerle ulaşacağız. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi. Yemekte emekli öğretmenlere karanfil ve hediyeler verilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Gecede Emekli Öğretmenler, türkülerle eğlenceli bir akşam yaşadı.   
Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek verildi.

Burdur Belediyesi Serenler Otelde emekli öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, eşi Seyhan Tutucu, daire müdürleri, meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz programda yaptığı konuşmada “Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm değerli öğretmenlerimize Allah'tan Rahmet, kalan değerli öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum. 24 Kasım 1928 Bakanlar Kurulu kararı ile Ulu Önder Atatürk'e Başöğretmen unvanın verilmesinin ardından bu güne kadar 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Öğretmenlerimizin birçok sıkıntıları olabilir ama sınıfa girdiğinde tek hedefinin öğrenci yetiştirmek için gece gündüz demeden kendilerini bu mesleğe adadıklarını çok iyi biliyorum. Bir öğretmenin evladı için neler yapabileceğini çok iyi bilirim. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Henüz 4 yaşında yakalığı boynuma taktım, kendimi o günden beri halen daha öğrenci hissediyorum. Öğrenmenin yaşı yok. Benim annemden ve babamdan öğrendiklerim ve sizlerin destekleriyle bugün burada Belediye Başkanı olarak evladınız olarak huzurunuzdayım. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu göreve aday olduğumda ilk olarak annemle paylaştım. Annem bana tek bir şey söyledi “Ey oğlum bu işi layığıyla yapabileceksen, bu işi bize yakıştırıp yapabileceksen öyle aday ol” dedi. Bir öğretmen çocuğu söz verdiyse layığıyla yapar.  Çalmadan çırpmadan layığıyla yapar ben bu göreve adayım dedim. Annem de ben de arkandayım gücüm yettiği yere kadar seninleyim’ dedi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınlara değerli öğretmenlerimizin katkılarıyla çıkacağız. Zor bir süreçten geçen ülkemizi sizin yetiştirdiğiniz değerli evlatlarla sayesinde atlatacağız. Aydınlık Türkiye’nin güzel yarınlarına sizlerin yetiştirdiği, sizlerin öğütlediği ülkesine sevdalı Atatürkçü gençlerle ulaşacağız. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Yemekte emekli öğretmenlere karanfil ve hediyeler verilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Gecede Emekli Öğretmenler, türkülerle eğlenceli bir akşam yaşadı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.