BAŞKAN ERCENGİZ; “GENÇ SEÇMENE MEKTUPLA SESLENDİ

YAŞAM 24.01.2019 - 11:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3271+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ; “GENÇ SEÇMENE MEKTUPLA SESLENDİ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mahalli İdareler Seçimlerinde ilk kez oy kullanacak genç seçmenine mektup aracılığıyla seslendi.
Başkan Ercengiz mektubunda, “Daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Milletin egemenliğinin en büyük güvencesi ise sizlersiniz. Bu güven ve inançla,  önümüzdeki yerel seçimlerde oyunuzu mutlak suretle kullanmanızı istiyorum” dedi.   Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, 30 Mart’ta gerçekleşecek Mahalli İdareler seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenine mektup yolladı. Burdurlu gençlerin mutlaka sandığa giderek, demokrasiye katkı koymasını isteyen Başkan Ercengiz, gençlere göndermiş olduğu mektupta şu ifadeleri kullandı:  “Türkiye’nin ve Burdur’un size ihtiyacı var, Merhaba,  31 Mart 2019 Pazar Kentimiz ve ülkemiz için çok önemli bir gün.. tabi ki ilk kez oy kullanacak olan siz gençlerimiz için de önemli ve heyecanlı bir gün olacak. bugün size bu satırları yazarken geriye dönüp düşündüm. çocukluğumdan itibaren siyasetle iç içe bir yaşamın parçası oldum. ilk oyumu kullandığım gün ise benim için en kutsal günlerden biriydi. Oy kullanmak, kendi dünya görüşünü paylaşan siyasetçileri birey olarak desteklemek heyecan vericiydi. benim de bir oyum vardı, “Evet” damgasını vurmuş, üflemiş, kurutmuş, oy pusulasını dışa katlamış ve özenle zarfa koymuştum. Bu kadar özenden sonra da sandık başında görevini yapmış bir seçmen olarak hayli keyiflenmiştim… ve o günden sonra hiçbir seçimi kaçırmadım. Her zaman işimi, tatillerimi, seçim tarihine göre ayarladım ve mutlaka oyumu kullandım.  demokrasiye ve gençlere olan güçlü inancım nedeniyle bugün sizlere bu mektubu yazmayı görev bildim. biliyorum, bir çoğunuz şu anda ülkemizde ciddi bir demokrasi ve ekonomik krizi yaşandığını düşünüyorsunuz ve yine bir çoğunuz, “Peki, ülkem ve halkım için ben ne yapabilirim diye sormaktasınız” bu sorunun yanıtı çok açık daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Kentimize, ülkemize, geleceğimize, sahip çıkacağız, daha çok, daha çok çalışacağız. Sevgili Genç Arkadaşlarım, Mustafa Kemal’in o karanlık günlerde söylediği şu sözü hayatınız boyunca unutmayınız… EGEMENLİK KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİNDİR Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu egemenlik, hiçbir şart ve koşulda devredilemez ve vazgeçilemezdir. Milletin egemenliğinin en büyük güvencesi ise sizlersiniz. Bu güven ve inançla,  önümüzdeki yerel seçimlerde oyunuzu mutlak suretle kullanmanızı istiyorum. benim için, benim partim için yada başka bir siyasi tercih için değil, o karar tamamen sizin hür iradenize bağlıdır ve hür iradeyi kimsenin boyunduruk altına almasına izin vermeyin.  oyunuzu kullanacağınıza inanıyorum ve yaşamınız boyunca başarıların sizinle olmasını diliyorum.”  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mahalli İdareler Seçimlerinde ilk kez oy kullanacak genç seçmenine mektup aracılığıyla seslendi.

Başkan Ercengiz mektubunda, “Daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Milletin egemenliğinin en büyük güvencesi ise sizlersiniz. Bu güven ve inançla,  önümüzdeki yerel seçimlerde oyunuzu mutlak suretle kullanmanızı istiyorum” dedi.  

Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, 30 Mart’ta gerçekleşecek Mahalli İdareler seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenine mektup yolladı. Burdurlu gençlerin mutlaka sandığa giderek, demokrasiye katkı koymasını isteyen Başkan Ercengiz, gençlere göndermiş olduğu mektupta şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye’nin ve Burdur’un size ihtiyacı var,

Merhaba, 

31 Mart 2019 Pazar

Kentimiz ve ülkemiz için çok önemli bir gün..

tabi ki ilk kez oy kullanacak olan siz gençlerimiz için de önemli ve heyecanlı bir gün olacak.

bugün size bu satırları yazarken geriye dönüp düşündüm.

çocukluğumdan itibaren siyasetle iç içe bir yaşamın parçası oldum.

ilk oyumu kullandığım gün ise benim için en kutsal günlerden biriydi.

Oy kullanmak, kendi dünya görüşünü paylaşan siyasetçileri birey olarak desteklemek heyecan vericiydi.

benim de bir oyum vardı, “Evet” damgasını vurmuş, üflemiş, kurutmuş, oy pusulasını dışa katlamış ve özenle zarfa koymuştum. Bu kadar özenden sonra da sandık başında görevini yapmış bir seçmen olarak hayli keyiflenmiştim…

ve o günden sonra hiçbir seçimi kaçırmadım. Her zaman işimi, tatillerimi, seçim tarihine göre ayarladım ve mutlaka oyumu kullandım. 

demokrasiye ve gençlere olan güçlü inancım nedeniyle bugün sizlere bu mektubu yazmayı görev bildim.

biliyorum, bir çoğunuz şu anda ülkemizde ciddi bir demokrasi ve ekonomik krizi yaşandığını düşünüyorsunuz ve yine bir çoğunuz, “Peki, ülkem ve halkım için ben ne yapabilirim diye sormaktasınız”

bu sorunun yanıtı çok açık

daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Kentimize, ülkemize, geleceğimize, sahip çıkacağız, daha çok, daha çok çalışacağız.

Sevgili Genç Arkadaşlarım,

Mustafa Kemal’in o karanlık günlerde söylediği şu sözü hayatınız boyunca unutmayınız…

EGEMENLİK KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu egemenlik, hiçbir şart ve koşulda devredilemez ve vazgeçilemezdir. Milletin egemenliğinin en büyük güvencesi ise sizlersiniz.

Bu güven ve inançla, 

önümüzdeki yerel seçimlerde oyunuzu mutlak suretle kullanmanızı istiyorum.

benim için, benim partim için yada başka bir siyasi tercih için değil, o karar tamamen sizin hür iradenize bağlıdır ve hür iradeyi kimsenin boyunduruk altına almasına izin vermeyin. 

oyunuzu kullanacağınıza inanıyorum ve yaşamınız boyunca başarıların sizinle olmasını diliyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.