BAŞKAN ERCENGİZ’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 18.09.2018 - 12:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4168+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesaj da Türk ulusu her zaman şehit ve gazilerini en yüce duygularla anmaktadır dedi.
“Gaziler Günü TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ”Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği çok anlamlı ve tarihi bir gündür. Ulusal bütünlüğümüze yönelen saldırıların ve onların yurt içindeki işbirlikçilerinin yoğun gayret gösterdiği şu günlerde mücadelemizin azmini şehit ve gazilerimizin azminden aldığımızı bir kez daha hatırlatır şehitlerimizin ve gazilerimize olan minnetimizi tekrarlamak isterim. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, Türk Ulusu'nun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerlerini almışlardır. Onlar, yüce Türk Ulusu'nun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler, yurtseverlikleriyle örnek olmuşlardır. Türk Ulusu, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır. Vatan sevgisiyle, kahramanlığın ve fedakârlığın sembolleri olan, kendileriyle gurur ve onur duyduğumuz şehitlerimizle gazilerimize sahip çıkmak ne kadar görevimizse, onların ailelerine sahip çıkmakta o kadar görevimiz olmalıdır. Bu, hem vatanseverliğin hem de tarihimize karşı sorumluluğun bir gereğidir. Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü olan bugün de başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.”  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesaj da Türk ulusu her zaman şehit ve gazilerini en yüce duygularla anmaktadır dedi.

“Gaziler Günü TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ”Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği çok anlamlı ve tarihi bir gündür. Ulusal bütünlüğümüze yönelen saldırıların ve onların yurt içindeki işbirlikçilerinin yoğun gayret gösterdiği şu günlerde mücadelemizin azmini şehit ve gazilerimizin azminden aldığımızı bir kez daha hatırlatır şehitlerimizin ve gazilerimize olan minnetimizi tekrarlamak isterim.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, Türk Ulusu'nun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerlerini almışlardır. Onlar, yüce Türk Ulusu'nun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler, yurtseverlikleriyle örnek olmuşlardır. Türk Ulusu, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır.

Vatan sevgisiyle, kahramanlığın ve fedakârlığın sembolleri olan, kendileriyle gurur ve onur duyduğumuz şehitlerimizle gazilerimize sahip çıkmak ne kadar görevimizse, onların ailelerine sahip çıkmakta o kadar görevimiz olmalıdır. Bu, hem vatanseverliğin hem de tarihimize karşı sorumluluğun bir gereğidir.

Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü olan bugün de başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.