BAŞKAN ERCENGİZ’İN PROJESİNE DESTEK ARTIYOR

YAŞAM 10.02.2016 - 17:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4483+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ’İN PROJESİNE DESTEK ARTIYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Burdur'da süt üretiminde arz fazlalığı nedeni ile başlattığı projeye destek giderek artıyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geçtiğimiz hafta makamın da gazetecileri kabul ederek; Hayvancığın sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ve bu nedenle başta süt üreticisi olmak üzere çareler arandığını belirterek Belediye olarak Burdur da süt üretimini desteklemek ve doğan sıkıntıları bir nebze olarak gidermek ve süt hayvanlarının kasaplık olarak satılması ve üretimin düşmemesi adına bir kampanya başlattıklarını söyledi. Başkan Ercengiz, biz üreticilerden bunu çiğ süt olarak alabilir ihtiyaçları olan insanımıza dağıtabiliriz. Ancak bu şekildeki tüketimin miktarındaki azlık nedeni ile biz ihtiyaç sahibi halkımıza bunu peynir tereyağı şeklinde dağıtarak daha fazla çiğ sütü halkımıza vermiş olacağız. Öte yandan bunu yaparken küçük yaşta çocuklarımız dahil halkımızın ihtiyacını karşılamak ve süt üreticisine de hatırı sayılır bir destek vermek istiyoruz.                   BU PROJE ÜLKE GENELİNDE UYGULANMALI Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan ise; Bu projenin Türkiye genelinde uygulanması ve üreticinin sorunlarının çözüm noktasında değerlendirilmesi için mutlaka hükümet politikası halene gelip desteklenmesi düşüncesindeyim. Burdur hayvancılığımızın geldiği noktada bir ilki başlatmış uygulamak için konuya duyarlı sivil toplum kurumları bu proje’nin hayata geçmesi için gerçekten çaba göstermektedir. DSYB Başkanı Kamil Özcan, Süt üreticisinin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Burdur Köy Kooperatifleri Birliği ve Merkez Birliği Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, gibi kurumlar nezdinde çözüm aradığı bilinmektedir. Eğer proje bölge illerine veya Türkiye genelinde uygulanırsa Burdur genelendeki  süt üreticisi gibi birçok yörede hayvancılık yapan üretici nefes almış olacak biz projenin hayata geçmesi ve yürütülmesi için bütünü ile destek vereceğiz ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve hükümetin desteğinin proje yürütülmesine desteği gerektiğine inanıyoruz.                  KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in basına açıkladığı hayvancılığın desteklenmesi ve Burdur da üretilen süt’ün mamul hale getirilip ihtiyaç sahibi vatandaşın sofrasına gelmesi ile ilgili projeyi ilk günden itibaren yakından takibini yaptıklarını ve geçtiğimiz günlerde konuyu sivil toplum kurumları ile de oda toplantı salonunda enine boyuna konuştuklarını söyledi.   Bugün ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Ülkemizin ve bölgemizin gündemi her geçen saniye değişmektedir. Burdur da iş adamlarımızın ve üreticimizin sorunlarının çözümü için gayret gösteriyoruz. Oda olarak bu konuda üzerimize düşen her görevi severek üstleniriz. Bizler bu görevleri bunun için kabul ettik. İlk bakışta Belediye Başkanımızın bu projesi uzun vadeli görülmeyebilir ancak kapsamı genişlediği zaman çiğ süt işlemekte olan sanayicimizi de rahatlatacaktır. Hatta sektördeki firmaların daha çok ürün işleme kapasitesini artıracaktır dedi.   
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Burdur'da süt üretiminde arz fazlalığı nedeni ile başlattığı projeye destek giderek artıyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geçtiğimiz hafta makamın da gazetecileri kabul ederek; Hayvancığın sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ve bu nedenle başta süt üreticisi olmak üzere çareler arandığını belirterek Belediye olarak Burdur da süt üretimini desteklemek ve doğan sıkıntıları bir nebze olarak gidermek ve süt hayvanlarının kasaplık olarak satılması ve üretimin düşmemesi adına bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Başkan Ercengiz, biz üreticilerden bunu çiğ süt olarak alabilir ihtiyaçları olan insanımıza dağıtabiliriz. Ancak bu şekildeki tüketimin miktarındaki azlık nedeni ile biz ihtiyaç sahibi halkımıza bunu peynir tereyağı şeklinde dağıtarak daha fazla çiğ sütü halkımıza vermiş olacağız. Öte yandan bunu yaparken küçük yaşta çocuklarımız dahil halkımızın ihtiyacını karşılamak ve süt üreticisine de hatırı sayılır bir destek vermek istiyoruz.

                  BU PROJE ÜLKE GENELİNDE UYGULANMALI

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan ise; Bu projenin Türkiye genelinde uygulanması ve üreticinin sorunlarının çözüm noktasında değerlendirilmesi için mutlaka hükümet politikası halene gelip desteklenmesi düşüncesindeyim. Burdur hayvancılığımızın geldiği noktada bir ilki başlatmış uygulamak için konuya duyarlı sivil toplum kurumları bu proje’nin hayata geçmesi için gerçekten çaba göstermektedir.

DSYB Başkanı Kamil Özcan, Süt üreticisinin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Burdur Köy Kooperatifleri Birliği ve Merkez Birliği Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, gibi kurumlar nezdinde çözüm aradığı bilinmektedir. Eğer proje bölge illerine veya Türkiye genelinde uygulanırsa Burdur genelendeki  süt üreticisi gibi birçok yörede hayvancılık yapan üretici nefes almış olacak biz projenin hayata geçmesi ve yürütülmesi için bütünü ile destek vereceğiz ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve hükümetin desteğinin proje yürütülmesine desteği gerektiğine inanıyoruz.

                 KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in basına açıkladığı hayvancılığın desteklenmesi ve Burdur da üretilen süt’ün mamul hale getirilip ihtiyaç sahibi vatandaşın sofrasına gelmesi ile ilgili projeyi ilk günden itibaren yakından takibini yaptıklarını ve geçtiğimiz günlerde konuyu sivil toplum kurumları ile de oda toplantı salonunda enine boyuna konuştuklarını söyledi.

 

Bugün ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Ülkemizin ve bölgemizin gündemi her geçen saniye değişmektedir. Burdur da iş adamlarımızın ve üreticimizin sorunlarının çözümü için gayret gösteriyoruz. Oda olarak bu konuda üzerimize düşen her görevi severek üstleniriz. Bizler bu görevleri bunun için kabul ettik. İlk bakışta Belediye Başkanımızın bu projesi uzun vadeli görülmeyebilir ancak kapsamı genişlediği zaman çiğ süt işlemekte olan sanayicimizi de rahatlatacaktır. Hatta sektördeki firmaların daha çok ürün işleme kapasitesini artıracaktır dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.