BAŞKAN ERCENGİZ MERMER SANAYİCİLERİNE ÇAĞRI YAPTI.

DİĞER 24.02.2017 - 16:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3671+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ MERMER SANAYİCİLERİNE ÇAĞRI YAPTI.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Köprübaşı mevkisinde Burdur çayı ikinci kısım da yapımı tamamlanan bölümünde mermer sanayicilerine de çağrıda bulundu.
Halkın dinlenmesi ve faydalanması için Köprübaşı mevkisinde Burdur çayı üzerinde fıskiyeler eşliğinde kamelyaların hizmete girmesi nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kendi  imkanlarını kullanarak yaptırılan Burdur çayı üzerinde düzenlenen ikinci bölümü de vatandaş gerek yağmurlu günlerde gerek yaz aylarında faydalanması için yaptırdıklarını belirtti. Gazetemizin sahibi Mustafa Arslan’ın Burdur mermercilikte nerede ise üçüncü önemli merkezi durumunda bakıldığında mermer ocaklardan veya işletme merkezlerinden dışarıya gitmektedir ancak kent içinde bunu ifade edecek konsept nerede ise yok denecek düzeydedir. Bir çok defa sözü edilse bile bir mermer anıtı yapılamadı. Siz buna da öncü olur musunuz .  BURADAN SESLENİYORUM GELİN MERMER SEMPOZYUMU YAPALIM Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ben daha önce de belirttim. Gelin akademik anlamda bu konuda bir mermer sempozyumu yapalım. Evet Burdur bej mermeri dünyada Pazar buluyor ve gerek ocak işletmecileri gerek plaka mermer işleyen firmalar ürünlerini satıyorlar. Ancak şimdi mermeri işleme yerine blok olarak satmak sureti ile işletmelerini ayakta tutuyorlar. Bakın bize buranın yapılmasında Aytaş Akın Mermer firmasının sahibi Ercan Akın 90 bin TL tutarında hiç karşılık beklemeden katkıda bulundu. Yapılacak bir sempozyum Burdur kentinin Mermercilikte önemli bir kent olduğunu ortaya koyacağı gibi yapılacak bir mermer anıt ve kent içinde ülkenin heykeltıraşlarına yaptırılacak mermer heykeller 100 binTL gibi bir meblağ tutmaktadır. Ancak bunların ise  yapılması halinde Burdur’a çok şey kazandıracağına ben şahsen Burdur Belediye Başkanı olarak inanıyorum.                              
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Köprübaşı mevkisinde Burdur çayı ikinci kısım da yapımı tamamlanan bölümünde mermer sanayicilerine de çağrıda bulundu.

Halkın dinlenmesi ve faydalanması için Köprübaşı mevkisinde Burdur çayı üzerinde fıskiyeler eşliğinde kamelyaların hizmete girmesi nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kendi  imkanlarını kullanarak yaptırılan Burdur çayı üzerinde düzenlenen ikinci bölümü de vatandaş gerek yağmurlu günlerde gerek yaz aylarında faydalanması için yaptırdıklarını belirtti.

Gazetemizin sahibi Mustafa Arslan’ın Burdur mermercilikte nerede ise üçüncü önemli merkezi durumunda bakıldığında mermer ocaklardan veya işletme merkezlerinden dışarıya gitmektedir ancak kent içinde bunu ifade edecek konsept nerede ise yok denecek düzeydedir. Bir çok defa sözü edilse bile bir mermer anıtı yapılamadı. Siz buna da öncü olur musunuz .

 BURADAN SESLENİYORUM GELİN MERMER SEMPOZYUMU YAPALIM

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ben daha önce de belirttim. Gelin akademik anlamda bu konuda bir mermer sempozyumu yapalım. Evet Burdur bej mermeri dünyada Pazar buluyor ve gerek ocak işletmecileri gerek plaka mermer işleyen firmalar ürünlerini satıyorlar. Ancak şimdi mermeri işleme yerine blok olarak satmak sureti ile işletmelerini ayakta tutuyorlar. Bakın bize buranın yapılmasında Aytaş Akın Mermer firmasının sahibi Ercan Akın 90 bin TL tutarında hiç karşılık beklemeden katkıda bulundu. Yapılacak bir sempozyum Burdur kentinin Mermercilikte önemli bir kent olduğunu ortaya koyacağı gibi yapılacak bir mermer anıt ve kent içinde ülkenin heykeltıraşlarına yaptırılacak mermer heykeller 100 binTL gibi bir meblağ tutmaktadır. Ancak bunların ise  yapılması halinde Burdur’a çok şey kazandıracağına ben şahsen Burdur Belediye Başkanı olarak inanıyorum.

                             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.