BAŞKAN ERCENGİZ, MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

GÜNDEM 21.01.2021 - 16:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3823+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ, MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi.
Burdur Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ercengiz, 2020 yılını değerlendirerek 2021 yılında yapılması planlanan projeler ve hizmetleri hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirdi. Başkan Ercengiz yaptığı konuşmada “2020 yılını neredeyse tamamını Korona ile mücadele geçirdik diyebilirim. Yani bütün gücümüzü kaynakları konsantrasyonumuzu mücadelemizi Koronayla yapmak durumunda kaldık. Tabii bu arada zorunlu temel hizmetlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu zorunlu temel hizmetlerin yanı sıra da yapmayı planladığımız sizlere söz verdiğimiz işleri de toparlamaya çalıştık. Özellikle Uzun Çarşı’da bir ucundan başladığımız işi çok şükür yaz sonunda tamamladık. Çünkü personelimizin yüzde 5 ile yüzde 7'si ya karantinadaydı ya da hastaydı. Hemen hemen 40-45 arkadaşımızı sürekli karantinada bırakmak durumunda kaldık. Tabii bizim sayımız sınırlı 370 kilometre bir hizmet ağı içerisinde her gün temizliğin yapılması her gün bakım tamirat işi yapılması çok kolay bir şey değil. Sağ olsun arkadaşlar gayret gösterdiler. Şu anda da personelimiz tam kapasite çalışmaya gayret gösteriyor. Bununla birlikte İş-kur’dan 6 ay istihdam ettiğimiz ve şartlarımızı zorlayarak onları hemen hemen üçte birini istihdam içerisine dâhil ettik. Çünkü işlerinde zanaatkar arkadaşlar işten anlayan veya yetişmiş personel vardı. Bunları da kaybetmek istemedik yani sizlere yapılacak hizmetin bir tık öteye götürebilmesi için gayret etmeye devam ediyoruz. 2020 yılı bütçe gerçekleşme oranımız gelir gider tablosunda biraz önce de ifade ettiğim gibi gücümüzü büyük ölçüde pandemiye harcadığımız ancak mali disiplini ve tablomuzu bozmamaya gayret ettiğimiz bizim açımızdan zor ama üstesinden gelinen bir yıl oldu” dedi. Toplantı Mahalle muhtarlarının söz alarak talep ve isteklerini Başkan Ercengiz’e bildirmesiyle son buldu.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi.

Burdur Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ercengiz, 2020 yılını değerlendirerek 2021 yılında yapılması planlanan projeler ve hizmetleri hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.

Başkan Ercengiz yaptığı konuşmada “2020 yılını neredeyse tamamını Korona ile mücadele geçirdik diyebilirim. Yani bütün gücümüzü kaynakları konsantrasyonumuzu mücadelemizi Koronayla yapmak durumunda kaldık. Tabii bu arada zorunlu temel hizmetlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu zorunlu temel hizmetlerin yanı sıra da yapmayı planladığımız sizlere söz verdiğimiz işleri de toparlamaya çalıştık. Özellikle Uzun Çarşı’da bir ucundan başladığımız işi çok şükür yaz sonunda tamamladık. Çünkü personelimizin yüzde 5 ile yüzde 7'si ya karantinadaydı ya da hastaydı. Hemen hemen 40-45 arkadaşımızı sürekli karantinada bırakmak durumunda kaldık. Tabii bizim sayımız sınırlı 370 kilometre bir hizmet ağı içerisinde her gün temizliğin yapılması her gün bakım tamirat işi yapılması çok kolay bir şey değil. Sağ olsun arkadaşlar gayret gösterdiler. Şu anda da personelimiz tam kapasite çalışmaya gayret gösteriyor. Bununla birlikte İş-kur’dan 6 ay istihdam ettiğimiz ve şartlarımızı zorlayarak onları hemen hemen üçte birini istihdam içerisine dâhil ettik. Çünkü işlerinde zanaatkar arkadaşlar işten anlayan veya yetişmiş personel vardı. Bunları da kaybetmek istemedik yani sizlere yapılacak hizmetin bir tık öteye götürebilmesi için gayret etmeye devam ediyoruz. 2020 yılı bütçe gerçekleşme oranımız gelir gider tablosunda biraz önce de ifade ettiğim gibi gücümüzü büyük ölçüde pandemiye harcadığımız ancak mali disiplini ve tablomuzu bozmamaya gayret ettiğimiz bizim açımızdan zor ama üstesinden gelinen bir yıl oldu” dedi.

Toplantı Mahalle muhtarlarının söz alarak talep ve isteklerini Başkan Ercengiz’e bildirmesiyle son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.