BAŞKAN ERCENGİZ; “ PAZAR ESNAFI İLE SORUNLARI MASAYA YATIRDI”

GÜNDEM 29.01.2019 - 13:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4688+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ; “ PAZAR ESNAFI İLE SORUNLARI MASAYA YATIRDI”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi tarafından Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yemekte Pazar Esnaflarını ağırladı.
Başkan Ercengiz, Pazar Esnafları ile bir araya geldiği yemekte Burdur Belediyesi’nin vatandaşı borçlandırmadan yaptığı beş yıllık faaliyet ve yatırımlarından söz etti.  Pazar Esnafları’nın taleplerini değerlendirerek Bedesten Çarşısı ile ilgili şikayetlerini dinleyen Başkan Ercengiz konuya ilişkin yaptığı açıklamada " Bugün uzay Çatı atlında yaşayan esnafın memnun olmadığını, alışveriş eden yurttaşın,  pazarcının,  manavın, üreticinin, tüketicinin hepsinin şikâyetçi olduğunu biliyoruz. Bugün Bedesten Çarşısının üzerindeki taşların hepsinin havada olduğunu da biliyoruz. Yapacağımız binalar insana hizmet etmeli. Eğer bir bina yapıldıysa, 10 sene kimse arkasına bakmamalı yıkılıyor mu? yıkılacak mı? diye. Başından düzgün yapılmalı.” dedi. Pazar Esnafı’nın vatandaşa verdiği hizmet ve günümüz ekonomisindeki önemine de dikkat çeken Başkan Ercengiz,“ Sizlerin sayesinde tazeme meyveler sebzeler yiyoruz. Sizlerin sayesinde özellikle dar gelirli yurttaşlarımız, uygun fiyata kaliteli kıyafet bulabiliyor. Sizlerin katkılarıyla Bölgemizin en güzel pazarına sahibiz. Bu alanda üretime katkı veren, tüketimdeki vatandaşa bu kolaylığı gösteren sizlerin neticesinde öncelikle hepinize teşekkür ederiz. Belediye başkanlığına geldiğimiz günden beri,  yer işgali ücretlerine hiç zam yapmadık. Bunun sebebi sizler giderlerinizi ne kadar ucuza mal ederseniz, tüketiciye de o kadar ucuza satarsınız. Bizim derdimiz vatandaşa hizmet verebilmek. Salı Pazarımızda bir yoğunluk azalmasından bahsediyorsunuz. Haklısınız ama vatandaşımızın marketten alışveriş etmesinin önüne geçilmesinin yöntemi mahallinde hizmeti çoğaltmaktır. Vatandaşımıza hizmet noktasında biz sizlerle kol kolayız. Semt pazarlarından şikâyetçisiniz, pazar sayısı arttıkça sizin iş yükünüz artıyormuş gibi geliyor. Değerli arkadaşlar pazarlara sahip çıkın. Bakın bu pazarlar sizin olmazsa, zincir marketler meyve ve sebze reyonlarıyla sizin elinizden kesinlikle bu reyonları alacaklar. Bugün her köşe başında zincir marketlerin birer mağazası oldu. Her biri önüne iyi veya kötü birer tane manav tezgahı koyuyor. Sizler kapalı kasa kamyonetinizle 10 ton sebze getirebiliyorken,  o adamlar  bir defada bin ton malzemeyi alıp, Türkiye genelindeki tüm marketlerine dağıtıyorlar. Benim gönlümden geçen  semt pazarları sizin olsun. Vatandaşlarımıza taze meyveyi ve sebzeyi satan siz olun ve o sahibini bilmediğimiz marketler, Burdur’a değer katmayan o kurumlara  lütfen vatandaşımızı mahkum etmeyin. Biliyoruz, zorlanıyorsunuz ama bugün Armağan İlci Mahallemizdeki Pazar tuttu. Bir çoğunuzu  da orada tezgahlarının başında görüyorum. Bir ekmek kapısı daha açıldı diye seviniyorum.” Diye konuştu.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi tarafından Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yemekte Pazar Esnaflarını ağırladı.

Başkan Ercengiz, Pazar Esnafları ile bir araya geldiği yemekte Burdur Belediyesi’nin vatandaşı borçlandırmadan yaptığı beş yıllık faaliyet ve yatırımlarından söz etti. 

Pazar Esnafları’nın taleplerini değerlendirerek Bedesten Çarşısı ile ilgili şikayetlerini dinleyen Başkan Ercengiz konuya ilişkin yaptığı açıklamada " Bugün uzay Çatı atlında yaşayan esnafın memnun olmadığını, alışveriş eden yurttaşın,  pazarcının,  manavın, üreticinin, tüketicinin hepsinin şikâyetçi olduğunu biliyoruz. Bugün Bedesten Çarşısının üzerindeki taşların hepsinin havada olduğunu da biliyoruz. Yapacağımız binalar insana hizmet etmeli. Eğer bir bina yapıldıysa, 10 sene kimse arkasına bakmamalı yıkılıyor mu? yıkılacak mı? diye. Başından düzgün yapılmalı.” dedi.

Pazar Esnafı’nın vatandaşa verdiği hizmet ve günümüz ekonomisindeki önemine de dikkat çeken Başkan Ercengiz,“ Sizlerin sayesinde tazeme meyveler sebzeler yiyoruz. Sizlerin sayesinde özellikle dar gelirli yurttaşlarımız, uygun fiyata kaliteli kıyafet bulabiliyor. Sizlerin katkılarıyla Bölgemizin en güzel pazarına sahibiz. Bu alanda üretime katkı veren, tüketimdeki vatandaşa bu kolaylığı gösteren sizlerin neticesinde öncelikle hepinize teşekkür ederiz. Belediye başkanlığına geldiğimiz günden beri,  yer işgali ücretlerine hiç zam yapmadık. Bunun sebebi sizler giderlerinizi ne kadar ucuza mal ederseniz, tüketiciye de o kadar ucuza satarsınız. Bizim derdimiz vatandaşa hizmet verebilmek. Salı Pazarımızda bir yoğunluk azalmasından bahsediyorsunuz. Haklısınız ama vatandaşımızın marketten alışveriş etmesinin önüne geçilmesinin yöntemi mahallinde hizmeti çoğaltmaktır. Vatandaşımıza hizmet noktasında biz sizlerle kol kolayız. Semt pazarlarından şikâyetçisiniz, pazar sayısı arttıkça sizin iş yükünüz artıyormuş gibi geliyor. Değerli arkadaşlar pazarlara sahip çıkın. Bakın bu pazarlar sizin olmazsa, zincir marketler meyve ve sebze reyonlarıyla sizin elinizden kesinlikle bu reyonları alacaklar. Bugün her köşe başında zincir marketlerin birer mağazası oldu. Her biri önüne iyi veya kötü birer tane manav tezgahı koyuyor. Sizler kapalı kasa kamyonetinizle 10 ton sebze getirebiliyorken,  o adamlar  bir defada bin ton malzemeyi alıp, Türkiye genelindeki tüm marketlerine dağıtıyorlar. Benim gönlümden geçen  semt pazarları sizin olsun. Vatandaşlarımıza taze meyveyi ve sebzeyi satan siz olun ve o sahibini bilmediğimiz marketler, Burdur’a değer katmayan o kurumlara  lütfen vatandaşımızı mahkum etmeyin. Biliyoruz, zorlanıyorsunuz ama bugün Armağan İlci Mahallemizdeki Pazar tuttu. Bir çoğunuzu  da orada tezgahlarının başında görüyorum. Bir ekmek kapısı daha açıldı diye seviniyorum.” Diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.