BAŞKAN ERCENGİZ: PAZAR ESNAFINA VE HALKA MASKE DAĞITTI

GÜNDEM 31.03.2020 - 16:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3797+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ: PAZAR ESNAFINA VE HALKA MASKE DAĞITTI

Burdur Belediyesi koronavirüs COVİD-19’a karşı alınan tedbirler kapsamında Salı Pazarı esnafına ve vatandaşlara maske dağıttı
Burdur il Merkezi’nde salgına karşı yürütülen çalışmamalara öncülük eden Burdur Belediyesi, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in talimatı ile Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş Nakış Atölyesi ve Burdur Belediyesi Kültür ve Sanat Atölyesi’nde dikilen 10.000 adet maskeyi, vatandaşların yoğun olduğu Halk Pazarı’nda ücretsiz olarak dağıttı. Şehir merkezinde salgına karşı alınan tedbirlerle birlikte bir taraftan da yaşamlarını devam ettirmeye çalışan vatandaşlara bireysel tedbirler konusunda da destek olmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Öncelikle şunu söylemek isterim. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarla, valiliğimizle, Sağlık müdürlüğümüzle tüm güvenlik güçlerimiz ile birlikte yaklaşık 20 gündür sıkı bir mesai içerisindeyiz. Vatandaşımızın korona virüs ile temasının ya da varsa eğer temaslı vatandaşın izole edilmesi konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim için toplu yaşam alanları çok önemli. Salı Pazarı, bizim halk pazarımız, Burdur Halkı’nın sürekli girip çıktığı ve burada vakit geçirmekten son derece keyif aldığı bir yer. Bir şekilde hayat devam ediyor,  hayatımızı da devam ettirmek zorundayız. Olası bir virüs salgının önlemek için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Aşama aşama geldiğimiz noktada bugün gönüllülerimizin atölyelerimizde ürettiği maskeleri Salı Pazarımızda taşıyıcı olabilme ihtimaline karşın, her kim olursa olsun tüm yurttaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu konuda da belli bir gayretimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Önemli olan salgının yayılmasını önlemek ve ısrarla da söylediğimiz şu; zorunlu olmadıkça vatandaşımızın evden çıkmasını istemiyoruz. Bugün bu pazarımızın biraz daha seyrek olmasını isterdim, çünkü virüsün yayılmasını engellemek için en iyi yöntem, sosyal mesafenin korunması. Gayretimiz de bu yönde, inşallah en az zararla, hasarla bu dönemi ve bu salgını bitireceğimize inanıyorum hepinize sağlıklı günler diliyorum.” Şeklinde konuştu.  
Burdur Belediyesi koronavirüs COVİD-19’a karşı alınan tedbirler kapsamında Salı Pazarı esnafına ve vatandaşlara maske dağıttı

Burdur il Merkezi’nde salgına karşı yürütülen çalışmamalara öncülük eden Burdur Belediyesi, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in talimatı ile Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş Nakış Atölyesi ve Burdur Belediyesi Kültür ve Sanat Atölyesi’nde dikilen 10.000 adet maskeyi, vatandaşların yoğun olduğu Halk Pazarı’nda ücretsiz olarak dağıttı.

Şehir merkezinde salgına karşı alınan tedbirlerle birlikte bir taraftan da yaşamlarını devam ettirmeye çalışan vatandaşlara bireysel tedbirler konusunda da destek olmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Öncelikle şunu söylemek isterim. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarla, valiliğimizle, Sağlık müdürlüğümüzle tüm güvenlik güçlerimiz ile birlikte yaklaşık 20 gündür sıkı bir mesai içerisindeyiz. Vatandaşımızın korona virüs ile temasının ya da varsa eğer temaslı vatandaşın izole edilmesi konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim için toplu yaşam alanları çok önemli. Salı Pazarı, bizim halk pazarımız, Burdur Halkı’nın sürekli girip çıktığı ve burada vakit geçirmekten son derece keyif aldığı bir yer. Bir şekilde hayat devam ediyor,  hayatımızı da devam ettirmek zorundayız. Olası bir virüs salgının önlemek için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Aşama aşama geldiğimiz noktada bugün gönüllülerimizin atölyelerimizde ürettiği maskeleri Salı Pazarımızda taşıyıcı olabilme ihtimaline karşın, her kim olursa olsun tüm yurttaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu konuda da belli bir gayretimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Önemli olan salgının yayılmasını önlemek ve ısrarla da söylediğimiz şu; zorunlu olmadıkça vatandaşımızın evden çıkmasını istemiyoruz. Bugün bu pazarımızın biraz daha seyrek olmasını isterdim, çünkü virüsün yayılmasını engellemek için en iyi yöntem, sosyal mesafenin korunması. Gayretimiz de bu yönde, inşallah en az zararla, hasarla bu dönemi ve bu salgını bitireceğimize inanıyorum hepinize sağlıklı günler diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.