BAŞKAN ERCENGİZ; PAZAR VATANDAŞIN CEBİNİ YAKIYOR BİZ MİDESİNİ ISITIYORUZ

YAŞAM 11.12.2018 - 12:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3395+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ; PAZAR VATANDAŞIN CEBİNİ YAKIYOR BİZ MİDESİNİ ISITIYORUZ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geleneksel hale getirdikleri Salı pazarında Pazar esnafına ve vatandaşa eşi ve CHP İl, Merkez İlçe Teşkilatı Başkanları ile birlikte çorba dağıttılar.
   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, her yıl kış aylarında bilhassa Pazar yerlerinde Pazar esnafı ve ihtiyaçlarının karşılanması için pazara gelen vatandaşların midelerinin ısınması için çorba ikramında bulunduklarını belirtti. Bizim halkın soğuk havalarda buna ihtiyacının olduğu düşüncesiyle belediye olarak yaptığımız bir hizmettir. Bilhassa Pazar esnafımızın pazara getirdikleri ürünlerini saatlerce ayakta durarak sattıklarını biliyoruz. Bu bir kaşe çorba ancak onların midesini sıcak tutmaya yeteceğini umuyoruz. Elbette onlar ile birlikte vatandaşımıza da pazarın birkaç noktasında dağıtımı yapılıyor.   Başkan Ercengiz, Salı pazarı ve diğer Pazar yerlerinde sadece çorba değil, insanımızın midesine sıcak olarak verebileceğimiz süt ve diğer içecek türlerinin dağıtımını da yapıyoruz. Böyle bir hizmetten Pazar esnafımız ve vatandaşımız da memnun ki bu dağıtımını yaptığımız çorba veya süt kısa sürede tüketiliyor. Pazarın ateşi çok fazla hükümetin yanlış tarım politikaları halkın cebini yakmaya devam ediyor. Belediye olarak yetkimiz olsa Pazardaki ürün fiyatlarını kabul edilebilir bir duruma getirerek halkın gelir düzeyine göre ihtiyaçlarını almasını sağlayabiliriz. Buna karşılık ürünlerdeki fiyat etiketleri ilgili birimimizin de kontrolleri ile sağlanmaktadır, ne yazık ki bundan dar gelirli vatandaşımız etkilenmektedir.      Sosyal belediyecilik açısından halkımızın ihtiyaçlarını her zaman göz önünde bulunduruyoruz. Pazar esnafımızın da piyasa koşulları ile ürünlerini satmasında kolaylıklar sağlıyoruz. Gerek yakın illerden gerek kendi pazarcı esnafımızın menfaatlerini koruyacak şekilde zabıta teşkilatımız görevini sürdürmektedir. Bilgimiz dahilinde belediyemiz ihtiyacı olan vatandaşlarımıza temel ihtiyaç maddeleri dahil gerekli yardımı yapmaktadır. Dinimizin gereği ”bir elin verdiğini diğer el bilmeyecektir” bunu titizlikle uygulayarak vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ulaştırmaya da devam edeceğiz dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geleneksel hale getirdikleri Salı pazarında Pazar esnafına ve vatandaşa eşi ve CHP İl, Merkez İlçe Teşkilatı Başkanları ile birlikte çorba dağıttılar.

   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, her yıl kış aylarında bilhassa Pazar yerlerinde Pazar esnafı ve ihtiyaçlarının karşılanması için pazara gelen vatandaşların midelerinin ısınması için çorba ikramında bulunduklarını belirtti. Bizim halkın soğuk havalarda buna ihtiyacının olduğu düşüncesiyle belediye olarak yaptığımız bir hizmettir. Bilhassa Pazar esnafımızın pazara getirdikleri ürünlerini saatlerce ayakta durarak sattıklarını biliyoruz. Bu bir kaşe çorba ancak onların midesini sıcak tutmaya yeteceğini umuyoruz. Elbette onlar ile birlikte vatandaşımıza da pazarın birkaç noktasında dağıtımı yapılıyor.  

Başkan Ercengiz, Salı pazarı ve diğer Pazar yerlerinde sadece çorba değil, insanımızın midesine sıcak olarak verebileceğimiz süt ve diğer içecek türlerinin dağıtımını da yapıyoruz. Böyle bir hizmetten Pazar esnafımız ve vatandaşımız da memnun ki bu dağıtımını yaptığımız çorba veya süt kısa sürede tüketiliyor. Pazarın ateşi çok fazla hükümetin yanlış tarım politikaları halkın cebini yakmaya devam ediyor. Belediye olarak yetkimiz olsa Pazardaki ürün fiyatlarını kabul edilebilir bir duruma getirerek halkın gelir düzeyine göre ihtiyaçlarını almasını sağlayabiliriz. Buna karşılık ürünlerdeki fiyat etiketleri ilgili birimimizin de kontrolleri ile sağlanmaktadır, ne yazık ki bundan dar gelirli vatandaşımız etkilenmektedir.  

   Sosyal belediyecilik açısından halkımızın ihtiyaçlarını her zaman göz önünde bulunduruyoruz. Pazar esnafımızın da piyasa koşulları ile ürünlerini satmasında kolaylıklar sağlıyoruz. Gerek yakın illerden gerek kendi pazarcı esnafımızın menfaatlerini koruyacak şekilde zabıta teşkilatımız görevini sürdürmektedir. Bilgimiz dahilinde belediyemiz ihtiyacı olan vatandaşlarımıza temel ihtiyaç maddeleri dahil gerekli yardımı yapmaktadır. Dinimizin gereği ”bir elin verdiğini diğer el bilmeyecektir” bunu titizlikle uygulayarak vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ulaştırmaya da devam edeceğiz dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.